OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 12 april 2010

Hallåtexter mån 12/4 -10, svt1

17.55
Fråga Doktorns gäst ikväll är där för att sprida glädje och kärlek, och därmed också göra dig frisk fortare! Se själv, om tjugo minuter.
Vi har en premiär ikväll också, det första av åtta nya avsnitt av Kommissarie Winter, klockan 21, och vill du ladda upp lite inför det och ladda hem lite bilder på självaste kommissarien – gör det på svt.se.
Närmast blir det i vanlig ordning Sportnytt.
(23 sekunder)

18.15
Planeringen inför kronprinsessan Victorias och hennes Daniels bröllop är i full gång nu, ikväll kan du få vara med när bröllopsmiddag proväts. Det kungliga bröllopet, klockan 20.
Närmast ska vi Fråga Doktorn om bland annat tennisarmbåge, men också en hel del annat såklart.
(16 sekunder)

19
Ebba von Sydow fortsätter sin och vår uppladdning inför sommarens kungliga bröllop med att ikväll titta på den planering som pågår. Bland annat blir det dokumentär om hur kronprins Haakons och Mette-Marits bröllop planerades. Om en timme.
Sen blir det premiär för kommissarie Winter med trippelmord i Göteborg. Om två timmar.
Närmast har vi en hel timme nyheter framför oss, som inleds med några ord om kvällens Rapport.
(26 sekunder)

20
Strax:
Sen en halvtimme pågår storforum om den svenska polisen i Kunskapskanalen. SVT24 bevakar EM i dans medan tvåan ger vetenskapliga nyheter och reportage i Vetenskapens värld.
Här ska vi provsmaka bröllopsmiddag, strax.

Bildhallå:
Det finns inget som någon läkare i hela världen kan göra för de tre män som hittas brutalt mördade ikväll. Allt Kommissarie Winter kan göra nu är försöka förstå. Seriestart – om en timme.
Det blir långfilm ikväll också, den film som vann Oscar för bästa utländska film 2008 närmare bestämt. Om en jude som samarbetade med nazisterna. Falskmyntarna,
om två timmar.
Nu ska vi låta oss väl smaka.
(26 sekunder)

21
Under andra världskriget iscensattes en plan för att rasera den brittiska och amerikanska ekonomin. Planen, Operation Bernhard, handlade om massiva kvantiteter av falska sedlar. Ikväll berättas denna föga kända historia genom Oscarsbelönade östtyska filmen Falskmyntarna, om en timme.
Nu blir det seriestart för nya avsnitt av Kommissarie Winter, åtta stycken ska det bli totalt såhär dags på måndagar. Det blir förresten både rejält brutalt och blodigt från första början, så varning alla känsliga tittare.
(33 sekunder)

22
Om du bor i Lund har du kanske sett honom, säkert någon av hans lappar i alla fall. 82-årige Bernhard alltså. Men vem är han och varför gör han det? Det undrade David Liljemark också. Om du missade denna överraskande dokumentär, se den inatt – fem över halv ett.
Från Jakten på Bernhard till Operation Bernhard. En snillrik plan för att vinna andra världskriget på den ekonomiska fronten. Filmen vann en Oscar 2008 för bästa utländska film, den första Österrikiska film som gjort det faktiskt, och tar sin början efter krigsslutet – men vi kommer såklart få veta hela historien. En historia som bitvis är otäck och våldsam – bara så ni vet.
(38 sekunder)

23.35
På fredag blir det inte bara sångkamp, det blir landskamp! Svensk laguppställning – Shirley Clamp och Robert Gustavsson. Det räcker tror du kanske men...tja...Norge ställer upp med Maria Haukaas (höukås) Storeng och Alexander Rybak! På fredag klockan 20.
I lördags, i förrgår, började den riktiga gallringen av de som försöker bli motspelerska till Måns Zelmerlöv i Romeo och Julia. Om du vill fuska kan du såklart surfa in på webben – svt.se – och få veta direkt vem som åkte ut, vill du bibehålla spänningen lite till, sitt kvar.
(35 sekunder)

0035
Också nu ska det bli dokumentär, också om en man som kanske inte är riktigt som alla andra. Fast...det är det ju ingen som riktigt vet. Än i alla fall.
(15 ½ sekunder)

Inga kommentarer: