OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 22 april 2010

Hallåtexter sön 25/4 -10, svt2

1700
Det är väldigt många människor som pratar engelska i världen. Det är något som Keith Foster gjort en hel programserie om, den har du kanske följt. Om inte annat, följ med nu.

1730
Lenny har varit döv sen hon var liten, men nu ska hon på rave – specialrave får man väl säga, med musik, bilder och dofter. Följ med. Om tio minuter.
Nu ska vi träffa en som har planer, stora planer.

1740
Kanske har du sett arga lappar i din trappuppgång om dom som inte slänger sitt skräp? En granne beslutar sig för att ta det lite mer öga mot öga, om en kvart.
Nu ska vi rejva, både hörande och döva.

1755
Ahmed och Saida är muslimer och homosexuella. Med andra ord lever de konfliktfyllda liv. De berättar själva mer om fem minuter.
Nu blir det...stökigt.

1800
Vad säger man egentligen till sina barn och måste man alltid säga sanningen till dem – om döden? Det är frågan i Annas eviga, om en halvtimme.
Homosexualitet är förbjudet i ungefär 40 länder. I sju av de länderna kan homosexuella handlingar till och med bestraffas med döden. Dock inte i Danmark.

1830
I veckans konserts serie om en trio toppartister handlade det förra veckan om den sjungande cellisten. Ikväll får vi en till Haydn-konsert med Allison Balsom, 2000-talets hetaste trumpetare. Om en halvtimme.
Nu till en evig fråga som vi alla kommer att ställas inför, i alla fall alla vi som har barn.

1900
I årets trettondagskonsert framförde Sveriges Radios symfoniorkester under ledning av Daniel Harding Salomes dans av Richard Strauss. Den kommer igen, om fyrtiofem minuter.
Från Strauss till Haydn, med ett väldigt blås.

1945
2003 startar ett gäng kvinnor en dansgrupp i Göteborg. De är feminister och separatister. Deras kamp bygger på systerskap – en gemenskap utan män. De kallar sig Fittcrew. Det blir dokumentär om tre av Fittcrews medlemmar, om en kvart.
Nu till ett utdrag ur årets trettondagskonsert.

1955
Om du tror att det nu ska handla om Post Office Protocol, alltså ett kommunikationsprotokoll för e-post, så är du med allra största säkerhet en riktig datornörd som kanske borde ta dig ut i solljuset liiite oftare. Nä, det finns en lite mer vanlig definition av en viss förkortning.

2000
Allehanda aspekter av betyg diskuterades i torsdagens Skolfront, som kommer igen strax i Kunskapskanalen. Jakten på Julia från igår har du chansen att se i SVT24, medan ettan plockar ut kändisar i ett väldigt mansdominerat Bubblan.
Här ska vi träffa några som vill förändra.

2100
Till kvällens Agenda kommer miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand för att svara på frågor om sitt parti och dess politik. Om en kvart.
Närmast blir det nyheter.

2115
Det som hände var en katastrof, hundratusentals människor dog de första 24 timmarna. Varför tog det då så lång tid för hjälpen att komma fram? Dokument utifrån om skalvet i Haiti, om fyrtiofem minuter.
Nu till veckans Agenda.

2200
Över tvåhundratusen människor förlorade livet när jordskalvet drabbade Haiti. Ändå ses jordskalvet som en möjlighet för Haiti, en möjlighet att börja om – med tanke på allt det som hänt före jordskalvet. Om detta handlar Världens konflikter från i onsdags, om en timme och fem minuter.
Också nu ska vi till Haiti.

2255
Konflikten i Haiti har sina rötter i den franska revolutionen år 1789. Något som ledde till enorma skulder och korrupt ledarskap. Du får hela bilden i Världens konflikter från i onsdags, om tio minuter.
Närmast blir det nyheter.

2305
Om jag säger att det ska handla om sex i Babel så kanske du tror att det blir högläsning ur nån p-blaska och Läsarnas egna sexhistorier? Nja, inte riktigt så kanske, men mer än så säger jag inte. Du får titta på programmet från i torsdags, om en halvtimme.
För drygt en timme sen visade vi Dokument utifrån om skalvet i Haiti och vad som hände sen, det kan du se i svt play om du vill på svt.se. Nu ska det också handla om Haiti, fast ur ett annat perspektiv – även om naturligtvis skalvet har en stor roll.

2335
Missade du Party animals i förrgår, eller någon tidigare fredag, så kan du alltid ta igen det i SVT Play på svt.se.
Där kan du också se Babel såklart, fast det är nog inte riktigt lika viktigt för dig just nu – men det är klart det finns en del extramaterial på webben också – om du nu inte visste det.

2435
Du kanske hörde mig säga det före Babel – i så fall får du stå ut med lite repetition. Har du missat något avsnitt av Party animals så kan du ta igen det i SVT play på svt.se. Detsamma gäller Babel, Världens konflikter, Dokument utifrån och många andra program vi visat under kvällen. Imorron måndag handlar Vetenskapens värld om Tjernobyl, som naturen nu håller på att ta tillbaka – vilket är oerhört intressant för forskningen. Klockan 20 får du följa med in i den förbjudna zonen. Som sagt – mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: