OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 22 april 2010

Hallåtexter lör 24/4 -10, svt2

1800
På onsdag visar vi ”Det speglar i mitt öga” – Nina Hedenius film om ögonblick i det vi kallar den enkla vardagen. Klockan 21 på onsdag i Kunskapskanalen.
Ikväll blir det seriestart för en titt på vår planet som du aldrig sett den förr i BBC:s sprakande serie Naturens stora skådespel – om en timme. Nu till Babel från i förrgår.

1900
Veckans föreställning kan inte beskrivas i ord, den måste upplevas. Vi öppnar Jerusalems sju portar om en timme.
Nu ska vi starta en serie där vi kommer följa det liv som pågår på vår planet och hur det böljar och växer, flyttar sig och krymper, ständigt och alltid. Och en sak bara, byt inte kanal när eftertexterna börjar rulla, efter programmet blir det nämligen ett till program, en dagbok från produktionen.

2000
Strax blir det tema cancer i Kunskapskanalen, Speedway i SVT24 och Juliajakt i ettan.
Här ska det handla om en sexförbrytare, en vanärad före detta polis och två människor som sitter fast i varsitt kärlekslöst äktenskap. Dessa fyras liv kommer att korsas i kvällens trefaldigt Oscarsnominerade långfilm – Little Children, om en timme.
Nu till Veckans föreställning.

2100
London Lives sista program för säsongen samlar de största artisterna som varit där. Lily Allen, Lady GaGa och Pet Shop Boys till exempel. Om två timmar och en kvart. Nu till Filmklubben där Jackie Earle Hayley Oscarnominerades för bästa manliga biroll och Kate Winslet för bästa kvinnliga biroll. Även manuset blev Oscarsnominerat och det förstår man, Fredrik Sahlin också.

2315
Danny Foster kommer att bli väckt av ett pipande, men det är inte väckarklockan som piper. Tredje delen av Party Animals från igår, om en halvtimme.
Nu till säsongens sista London Live från i tisdags, passande nog med det bästa av det bästa av det mesta.

2345
En dag ska vi alla dö – kanske kommer vi en dag också allihop att blogga om det. Om den allt vanligare dödskampen på nätet handlar Annas eviga från i söndags, om femtio minuter.
Skulle du vilja bli parlamentsledamot? Det är inte en fråga man får höra varje dag men någon kommer strax att få höra den. Frågan är väl egentligen vad som måste göras i gengäld?

2435
Imorron handlar Annas eviga om döden och hur vi ska prata med våra barn om den. Vissa kan berätta om änglar och paradis men de som inte har någon tro – hur kan de göra? 18 å 30 imorron söndag. Också i söndags handlade det om döden, offentlig död kan man säga.

2505
Hur går livet ihop om man är muslim och homosexuell? Om det handlar den andra delen i danska serien Homo, himmel och helvete, klockan 18 imorron söndag.
Sen Annas Eviga som handlar om döden – vad säger man egentligen till sina barn och måste man alltid säga sanningen? 18 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: