OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 24 april 2010

Hallåtexter lör 24/4 -10, svt1

17.50
Eldkvarns text och musik bildar utgångspunkt för morgondagens Gudstjänst från Annedalskyrkan i Göteborg. Klockan 10 imorron förmiddag i grannkanalen tvåan.
Även nu, i Helgmålsringningen, blir det sång.
(13 sekunder)

17.55
Det blir säsongsavslutning för Merlin ikväll, och vilken säsongsavslutning. En av Merlins närmaste kommer dö. Om tjugo minuter.
Sen kommer kampen i Wild kids att börja på allvar om en timme och fem minuter, närmast Sportnytt.
(13 sekunder)

18.15
Jag skulle vilja säga att det blir apkul i kvällens Wild kids, fast frågan är om det är så kul egentligen – det som har med en massa schimpanser att göra alltså. Ja, du får väl se själv, om fyrtiofem minuter.
Nu till säsongens sista Merlin men det ska du inte hänga läpp för. Om precis en vecka, alltså nästa lördag vid den här tiden, börjar nämligen nästa säsong. Frågan är bara om vi får med oss alla rollfigurer dit...
(25 sekunder)

19
SPUG:
Nästa säsong av Merlin startar alltså redan nästa lördag, 18 å 15, här i ettan.

Bildhallå:
Två tjejer försvann ur Juliajakten förra lördagen. Ikväll är det ny show, ny låtlista och utmaningen växer! Det blir direktsändning från Studio 1 här i TV-huset i Stockholm om en ynka timme.
Nu till Wild kids där det ska bli städtjänst för ett av lagen, vilket kanske inte låter så kul men...ja, lite spännande är det nog faktiskt med tanke på var de ska städa. Först en titt på vad som hänt.
(25 sekunder)

19.30
Inför kvällens Jakten på Julia kan jag berätta att öppningsnumret kommer att involvera såna här pom-poms som man väl gör nånting...såhär med...
(viftar med pom-poms, råkar slå ner Morgan men reagerar inte på det)
Ja, nä det är väl tur för alla att jag inte ska dansa, däremot kommer vi också sätta lite grädde på moset och ha professionella dansare här ikväll, eller hur Morgan?Morgan?
(pinsam tystnad)
Jaja, direktsända Jakten på Julia om en halvtimme här i ettan, efter nyheter från Rapport.
(30 sekunder)

20
Strax:
Strax blir det cancertema i Kunskapskanalen, Speedway i SVT24 och Veckans föreställning i tvåan. Här ska vi jaga vidare efter Julia!

Bildhallå:
Du kan såklart själv lyssna på Annas konkurrenter på webben, och läsa mer om Annas låt för den delen. Klicka dig fram på svt.se.
Millennium-serien avslutas ikväll, Lisbeth Salander ställs slutligen inför rätta och det ser onekligen mörkt ut. Särskilt eftersom allt fler konspirerar mot henne. Sista delen, om en timme.
Nu ska vi ungefär 100 meter i den riktningen, ner en trappa och in i Studio ett för direktsänd jakt!
(26 sekunder)

21
Knark och en politikers privatliv verkar vara det som ligger bakom den som försvinner ikväll. Om det verkligen är så finns bara ett sätt att ta reda på – genom att se Brottskod försvunnen, om en timme och trettiofem minuter.
Och så blir det långfilm inatt, med mord, korruption och skandal i Stadshuset. Med Al Pacino och John Cusack bland andra – Maktspel, fem minuter över midnatt.
Nu till avslutningen av Millennium-serien och ni som har följt den vet att det bitvis är både blodigt och rejält våldsamt, det gäller också denna den sista delen – redan i resumén, faktiskt.
(34 sekunder)

22.30
Hon är blond och välvårdad och verkligen inte den sorts kvinna man förväntar sig kliva in på en bar av den sorten – med ruffiga, skäggiga, tatuerade män. Men det finns såklart en enkel förklaring. Brottskod försvunnen, om fem minuter.
Sen blir det Speedway 23 å 20 och långfilm med Al Pacino – Maktspel, fem minuter över midnatt. Närmast blir det nyheter.
(20 sekunder)

22.35
Ingen borde flytta till New York om de inte är villiga att pröva lyckan. Kevin fann lyckan och blev borgmästarens högra hand. Livet var helt enkelt fantastiskt, tills helvetet bröt ut i Brooklyn. John Cusack, Al Pacino och Bridget Fonda i dramathrillern Maktspel, fem minuter över midnatt.
New York är ju också platsen där Brottskod försvunnen utspelar sig, även om en hel del av den filmas på Warner Studios i Burbank i Kalifornien men strunt i det nu. Det har ju hänt en hel del i serien på sistone så det är kanske bäst att vi blir lite uppdaterade...
(31 sekunder)

23.20
Det börjar med en snut och en tjallare som ska träffa en småskalig knarklangare som bara råkar vara brorson till en maffiaboss. Och så en ung pojke som är på väg till skolan... Korruption, mörläggning och skandaler i New Yorks stadshus med Al Pacino som borgmästare och John Cusack som vice borgmästare. Långfilmen Maktspel startar om fyrtiofem minuter.
Nu till Polen för säsongsstart!
(26 sekunder)

0005
Kriminaldramerna bara radar upp sig här i ettan inatt. Life on mars, fem i två och så andra och sista delen i Lynda La Plantes Brottet och straffet, tio i tre.
Brott och straff ska det såklart handla om nu, ett brott som otäckt nog drabbar en oskyldig förbipasserande, med betoning på oskyldig. Men vem som i förlängningen är den skyldige, det är lite mer osäkert.

Inga kommentarer: