OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 5 april 2010

Hallåtexter tis 6/4 -10, svt2

1800
Att sluta som frisör för att börja måla ikoner låter kanske som en rejäl förändring, och det var det också, särskilt vad gäller synen på livet. Lise berättar själv mer, om femtio minuter.
Nu ska vi få träffa några människor som, som barn, undkom förintelsen tack vare andra modiga människor.

1850
Vi har ett meddelande om en fällning i Granskningsnämnden. Den 6 februari sändes kortfilmen Bruksanvisning. Enligt Granskningsnämnden innehöll filmen grovt våld och sändes på en tid då barn kunde tänkas titta. Därför stred sändningen mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft. Slut på meddelandet.
Det blir kunskapskamp i Vem vet mest om tio minuter, nu ska vi måla upp en bild av en förändrad livssyn.

1855
Jag kan ärligt säga att jag inte har en aning om vad huvudstaden i Armenien heter, eller hade eftersom jag lärt mig det nu genom att tjuvtitta på Vem vet mest. Det börjar om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Ansedda brittiska musiktidningen NME kallade dem ”Bandet som mest troligen kommer ha sönder dina fönster” 2007, alltså lagom till deras debut. Jodå, de gjorde mer än så och ikväll får The Enemy ett helt eget London live, om en halvtimme.
Fortfarande finns chansen att vara med i Vem vet mest, detaljer hittar du om du klickar dig fram till programmets egen sajt på svt.se.

1930
Det verkar inte som att The Enemy ska ut på turné någon gång snart, faktiskt har jag inte lyckats hitta någon uppgift om att de någonsin varit i Sverige heller, men jag har ju haft fel förut, nå’n gång i alla fall. Hur som helst, kanske dags att bekanta sig med dem?

2000
Om det finns ett medel som, på riktigt, motverkar åldrande – då kan du vara säker på att det är Lesley Regan som avslöjar det. Slå över till Kunskapskanalen om du är nyfiken. Vill du se fredagens Så ska det låta så är SVT24 kanalen för dig medan ettan visar ett verklighetsbaserat drama om Spanska sjukans härjningar i Manchester.
Här är ett av kvällens ämnen svensk vapenexport. K-G Hammar kommer till Debatt om en halvtimme, nu ska det handla om ekonomiska valnyckelfrågor.

2030
Tom Cruise kan inte spela piano, men det ser ut som om han är värsta proffset – tack vare Margie Balter. Vill du också bli en fuskis – och få veta vad George Clooney gjorde i Östersund – titta på Kobra, om en timme.
Nu ska vi till Göteborg och direktsänd Debatt.

2100
Kvällens Kobra träffar Oscarsvinnande svenskar i Hollywood och får unika tittar bakom kulisserna. Om en halvtimme. Dessutom ikväll ett samtidigt ångestfyllt och lyckorusigt Entourage, 22 å 45. Närmast blir det nyheter.

2130
Ari Gold har blivit erbjuden ett jobb värt 10 miljoner dollar. Hur kan man då tveka? Särskilt med tanke på vem som skulle få jobbet om han tackar nej... Entourage, om en timme och en kvart. Närmast ett Kobra jag tror att du verkligen inte vill tacka nej till.

2200
Om en kvart i SVT24 berättar Sussie Tapper om sin Parkinson-sjukdom. Vill du annars lära dig mer om ortodox kristendom – slå över till Kunskapskanalen, medan ettan visar en märklig dokumentär om en man som levde lite för nära naturen.
Här försöker en gammal konkurrent sno Aris jobb, medan en annan gammal konkurrent försöker sno Aris klient – alltså Vince. Entourage, om fyrtiofem minuter, närmast Sportnytt.

2245
Missade du K-special i fredags då det, bland annat, handlade om hur Picassomuseet blev till – se det om tjugofem minuter istället.
Nu till Entourage där det är dags för grabbarna att lämna paradiset på Hawaii och flyga hem. Fast det är klart, för en av dem blir själva hemresan riktigt, riktigt, trevlig också.

2310
Säsongsstarten av Världens konflikter handlade om en konflikt som vi hör rapporter från nästan dagligen – Israel-Palestina-konflikten. Vad handlar den om egentligen? Om en timme får du veta.
Nu, i K-special från i fredags, ska du få veta mycket som du kanske inte visste om Pablo Picasso.

2410
Det är oftast inte förrän vi själva varit nära att dö som vi börjar omvärdera vår syn på livet. Detsamma har danska författaren Morten gjort. Ikväll ska han därför försöka bestämma sig för vad som ska hända med hans kropp när han väl trillar av pinn. Om en halvtimme.
Imorron handlar Världens konflikter om Pakistan, 21 å 30 imorron onsdag. Nu till säsongsstarten av Världens konflikter från i onsdags, där vi ska till ett förlovat land, men förlovat...till vem?

2440
Nu föreställer jag mig att du kanske inte har funderat på döden, kanske i alla fall inte så mycket vad som ska hända med din kropp efter du är död? Tja, Morten har det i alla fall.

2510
Det finns ungefär 400 registrerade hundraser i världen, från en liten chihuahua till bjässen Grand Danois – trots att alla härstammar från vargen. Så hur mycket varg finns kvar i dagens hundar? Det reder morgondagens dokumentär – Den unika hunden – ut, klockan 18.
Sen ska det handla om sjunkna skatter och kanske framför allt deras investeringsvärde, i Draknästet klockan 20. Imorron också Världens konflikter om Pakistan. 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: