OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 31 mars 2010

Hallåtexter ons 31/3 -10, svt1

17.55
Påsken står för dörren och därmed också påskmaten. Står du därför och sliter ditt hår, skriker åt dina kastruller och kastar kokböcker hej vilt omkring dig så frukta inte. Maud Onnermark vet vad du kan laga. Hon gör det i Gokväll om tjugo minuter.
Dessutom ikväll Uppdrag granskning som ska handla om ett extremt ovälkommet djur i den svenska faunan, ett som ska utrotas. Klockan 20.
Närmast Sportnytt.
(25 sekunder)

18.15
Imorron är rundan tillbaka i Nyköping och gör ett sånt där loppisfynd som man hört talas om så många gånger. Klockan 20 imorron.
Till Nyköping verkar det inte som att Tomas Andersson Wij kommer att komma på den turné han just nu är ute på. Så ring alla du känner i Nyköping som vill se honom, ni kan göra det nu istället.
(18 sekunder)

19
Rickard Olsson ställer tydligen inte upp frivilligt och döper dessutom om programmet! Vill du höra mer – klicka dig fram till Så ska det låta på svt.se och titta på intervjuer med alla deltagare inför fredagen vetja!
Kvällens Uppdrag granskning handlar om maktens män men också om djuret som alla vill döda. Om en timme.
Kulturnyheterna berättar om en kinesisk regissör som ska lansera svenskt mode i Shanghai, strax, först några ord om kvällens Rapport.
(19 sekunder)

20
Strax:
Det finns en plats där man kan få hjälp att dö. Kunskapskanalen besöker den strax. SVT24 ger dig en ny chans att se Antikrundan från i torsdags medan vi får se om någon drake lägger beslag på ett beslag i tvåans Draknästet.
Här ska Uppdrag Granskning handla om en invasion av Sverige som kan verka gullig, faktiskt, men som är farlig. Strax.

Bildhallå:
Det blåser upp till vårdnadstvist i Andra avenyn och lita på att det blir en smutsig fajt. Om en timme.
Sen kommer du att få veta mycket om och vara med om en essentiell händelse i Eric Northmans, alltså Alexander Skarsgårds rollfigurs, vikingaförflutna. I True Blood, om två timmar.
För sitt reportage om det katolska brödraskapet SSPX och den förintelseförnekande biskopen Richard Williamson belönades Uppdrag gransknings reportrar Ali Fegan och Lars-Göran Svensson i förrgår med ett av världens mest prestigefyllda journalistpriser, det av Investigative Reporters and Editors i USA. Grattis! En längre intervju med biskop Richard Williamson, den som skapade rubriker över hela världen, kan du för övrigt fortfarande se i svt play på svt.se.
Närmast – kvällens granskningar.
(50 sekunder)

21
En serie som kommer att gå varje kväll under påsken. Fem delar från imorron till måndag, här i ettan.
Förresten – tydligen har dom skitstora ekorrar i England. Titta på Trapper Happy TV om fyrtiofem minuter om du inte tror mig.
Sen fortsätter True Blood precis där det slutade förra veckan, när det var orgie hos Tara och Sookie gjorde en ny, väldigt överraskande, bekantskap i Dallas. Om en timme.
Nu till Andra avenyn där Katarina och Rasmus ofödda barn kommer att hamna mycket i fokus och där båda två försöker hitta en lösning – på var sitt eget lilla speciella sätt kan man väl lugnt säga.
(33 sekunder)

21.45
Om du såg förra veckans True Blood så vet du att Daphne sa att hon vet vad Sam är. Jo, hon har något att berätta om sig själv också. True Blood, om en kvart.
Sen blir det bland annat Slope-style för herrar, den bästa tävlingen någonsin i världen till och med. I X-games, om en timme och tio minuter.
Nu skulle det vara ett program med Dom Joly här... Jag ska bara kolla...var han är nånstans...
(30 sekunder)

22
En serie som vunnit en Emmy och två BAFTA, observera att den alltså startar imorron och går fem dagar i rad, hela påskhelgen torsdag till måndag, här i ettan.
Ikväll blir det bland annat Superpipe för damer, där Kelly Clark utmanas av hemmahoppet Gretchen Bleiler. I X-games, om femtiofem minuter.
Nu till veckans True Blood där en del av mysteriet Eric Northman kommer att avtäckas och där det därför kommer att talas en hel del svenska och inte bara av Alexander Skarsgård utan också en annan svensk, en finlandssvensk och en dansk faktiskt.
(32 sekunder)

22.55
Mitt i det där trailersjoket såg du kanske till Noomi Rapace i Millennium? Noomi var en av gästerna hos Skavlan i fredags och pratade en hel del om Millennium. Missade du det – se det om fyrtiofem minuter.
Vet du förresten inte vem som blev Mästarnas mästare igår så...säger jag inget. Titta tjugo i ett om du vill.
70 intervjuer på 4 dagar är vad Niklas Hyland klämde in när han var i Aspen. Tjugo guld delades ut totalt, senast tog Daniel Bodin silver i skoter – best trick. Jakob Wester lyckades inte ta sig till final så därför får vi lyxen att ha honom som expertkommentator.
(35 sekunder)

23.40
Det finns såklart en hel del insider- och bakom-kulisserna-information på webben – klicka dig fram till Jakten på Julia på svt.se.
Spekulationerna är i full gång över vem som ska spela Lisbeth Salander i Hollywood-versionen av Millennium-filmerna. Två Oscarsnominerade skådisar har nämnts som tänkbara – Natalie Portman och Carey Mulligan – men ingen officiell casting har ens börjat faktiskt så vi får se. Klart är i alla fall att Noomi själv INTE är intresserad, varför kan man undra? Jo, det gjorde Fredrik Skavlan i fredags också.
(31 sekunder)

0040
Missade du True Blood tidigare ikväll så missade du en essentiell episod ur Eric Northmans förflutna – alltså från hans tid som viking. Men du kan se det inatt istället, tio över fyra.
Inatt har du som vanligt chansen att ta igen en hel massa program du missat – om inte annat kan du se allt vi sänder i ettan inatt också i SVT Play på svt.se.
Nu till gårdagens finalbatalj. Vi har ju nämligen, slutligen, fått en mästare...
(32 sekunder)

Inga kommentarer: