OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 1 mars 2010

Hallåtexter tis 2/3 -10, svt2

1800
Även tisdagsordningen är återställd och låt mig lova att vi kommer fylla gapet efter OS rejält! Vem vet mest kommer som vanligt om en timme, dessutom ikväll Dina frågor om pengar som tar upp det mest oundvikliga av allt – vilka ekonomiska frågor som gäller när någon går bort. Om två timmar.
Närmast ger vi oss in i en av världshistoriens mest uppmärksammade rättegångar.

1850
Nu ska du inte vara ett Sauerkraut! Du har ju nämligen precis fått en ledtråd till vad kvällens första fråga i Vem vet mest ska handla om, det börjar om tio minuter.
Du som funderat på att gå och shoppa någon dag snart, kanske ska titta och lyssna lite extra nu.

1855
Ett djur med det latinska namnet Alces Alces verkar tydligen inte få jagas längre, men det betyder inte att du ska sluta jaga svaret på frågan om det. Jaktsäsongen på Vem vet mest är ju igång igen – om fem minuter.
Efter en nyhetsuppdatering från Rapport.

1900
Jag ser det inte som helt omöjligt att musikälskande Richard Olsson kommer sitta klistrad framför London Live ikväll. Hela programmet ägnas åt världens kraftigast stigande och lysande popstjärna just nu – Lady Gaga. Om en halvtimme.
Det är bara drygt två veckor kvar till Saint Patricks day, traditionellt sett infaller den den 17:e mars varje år. Men för Marie-Louise kommer den kanske lite tidigt i år...

1930
Vad är det som gäller när man ska ta hand om ett dödsbo och vad kan en begravning kosta är bara två av de frågor som tas upp ikväll i Dina frågor – som uppenbarligen handlar om vad man ska tänka på när det oundvikliga sker. Om en halvtimme.
Nu – ska det handla om en tjej som fyller 24 år den tjugoåttonde mars och som heter Stefani Joanne Angelina Germanotta – men som är liiiite mer känd som sitt artist alter-ego.

2000
Utan att vilja skrämmas för mycket – det program som strax börjar i Kunskapskanalen kan komma att rädda livet på dig, faktiskt. I ettan är äntligen Mästarnas mästare tillbaka medan SVT24 visar direktsänd bandykvartsfinal.
Här i tvåan ska kvällens Debatt handla om Melodifestivalen – är det inte dags att lägga ner den? Om en halvtimme. Nu ska det handla om att förbereda sig ekonomiskt för det oundvikliga.

2030
Sissela Kyle ska ikväll behandla den värsta av dödssynderna. Hos andra vill säga. Hon gör det om en timme.
Nu, om du trodde att du skulle behöva vänta till på lördag för Melodifestival så trodde du fel!

2100
Sissela Kyle tänkte ikväll berätta hur enkelt man plågar svenskar på semester...med kaffe.
Det är naturligtvis kopplat till den näst sista dödssynden, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Om du såg förra veckans avsnitt av Entourage så såg du hur Johnny Drama skämde ut sig och Vince på en 16-års fest. Ikväll blir det...ännu värre. Om en timme och en kvart.
Nu är jag faktiskt glad för två saker. Att jag aldrig varit i Thailand och att jag inte tycker om kaffe.

2200
Hur man genom historien visat sin makt med en byggnad är vad Kunskapskanalen strax tittar närmare på. SVT24 bjussar på kunskapskamp om tio minuter, medan ettan träffar en kapitalist som försöker förbättra världen.
Här blir plötsligt ett halvljummet filmmanus lika glödhett som det det handlar om i Entourage om fyrtiofem minuter. Närmast Sportnytt.

2245
Romantik, relationsförväxlingar och så ett bröllop på slutet, gärna med Julia Roberts i rollistan. Ett förenklat recept på en chick-flick, alltså en film som ska få kvinnor att strömma till biografen. För att gå djupare än så, titta på K-special från i fredags – om tjugofem minuter.
Vincent Chase har ännu att vara med i en Chick Flick, närmast ligger hans och Erics fokus på manuset om en film där nio brandmän kämpar mot den största skogsbranden i Oregons historia.

2310
Det finns något som skulle rädda många, många människoliv. Inte mer mediciner, inte mer mat – mer toaletter. Missade du korrespondenterna i onsdags – se det sist ikväll, om femtiofem minuter.
Nu är det dags att bejaka ett sånt där underbart, härligt, guilty pleasure.

2405
Redan imorron onsdag blir det ett nytt program av Korrespondenterna, 21 å 30 imorron. Vad det kommer att handla om får du veta i slutet av kvällens – som är en repris från i onsdags.
Kan bara tillägga att det är många som undrade vad låten som spelas till eftertexterna är, blir du också nyfiken kan du kolla det genom att klicka dig fram till Korrespondenterna på svt.se.

2435
Sven Melander, en pudel och en protes. Tre saker som än en gång lyckas trassla till livet för Anders och Måns. Succéduon, 19 å 30 imorron onsdag. Sen ger sig Landet Brunsås in i debatten om vad vi får och inte får äta – egentligen. Det här med datumstämpel exempelvis, är det en myt? Landet Brunsås, klockan 20. Sen får vi följa The Ark när de arbetar med sin nya skiva i De kallar oss artister, 20 å 30, och sen då Korrespondenterna om dödsmaskinen bilen, 21 å 30. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: