OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 30 mars 2010

Hallåtexter ons 31/3 -10, svt2

1800
Det finns bara ett sätt att bli kunnig, nämligen att kasta sig över all ny information med den glupskaste av aptit. Alla som vill sörpla i sig lite till, och testa sig mot andra förstås, bör titta på Vem vet mest – om en timme. Nu till sista delen av Säljknep eller Vetenskap och vi ska sluta med att se om det finns något som – på riktigt – kan motverka åldrande.

1855
Vi kastar oss mellan Morrissey och Matisse i kvällens Vem vet mest, där det förresten plingar ovanligt många gånger i rad – om fem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Om du missade Kobra igår så missade du något som inget annat program i världshistorien någonsin lyckats med förut – nämligen att resa till framtiden. Men i framtiden finns också din chans till botgöring, det kommer i repris om en halvtimme. Nu till en riktigt finaltajt omgång av Vem vet mest!

1930
Den sparar tid, gör det enklare att arbeta och minskar skaderisken. Men ökar Claes uppfinning Drakarnas investeringsvilja? Det får du bara veta om du tittar på Draknästet, om en halvtimme. Nu ska vi till landet som snart kommer att vara uppslukat.

2000
Det finns en plats där man kan få hjälp att dö. Kunskapskanalen besöker den strax. SVT24 ger dig en ny chans att se Antikrundan från i torsdags medan ettans Uppdrag Granskning undersöker varför kvinnorepresentationen i kommunala bolag är så mycket sämre än i näringslivet. Här ska vi se om det är nån drake som vill lägga beslag på ett beslag.

2100
Ikväll kommer det också handla om en mycket märklig gräns som efter andra världskriget drogs rakt igenom en by i Östeuropa. I Världen, 22 å 45. Närmast blir det nyheter här i tvåan.

2130
Det är visserligen en by, men den ligger i två länder. Rakt igenom byn går gränsen mellan öst- och Västeuropa. Gör ett närmast tragikomiskt besök i Szelmenc (Shellments), om en timme och en kvart. Nu säsongsstart för Världens konflikter där vi ska till ett förlovat land, men förlovat till vem?

2200
Smaka först på ett kulturrussin och få sen en unik inblick i hur det är att var ett småkryp. I Kunskapskanalen såklart. Om en kvart får du en ny chans att se Kvartersdoktorn från igår, i SVT24, annars ett sprillans nytt avsnitt av True Blood, nu, i ettan. Här ska vi besöka en by som ligger samtidigt i, och utanför, EU. Gränsen går nämligen mitt i. Världen, om fyrtiofem minuter. Närmast Sportnytt.

2245
Det gamla skämtet om att man ska tillbaka ner i saltgruvan är inte längre ett skämt, det är ett av världens underverk. Det och Inkarikets Machu Picchu (Mattsjopiktsjo) är vad vi besöker om femtio minuter. Nu ska vi också till en minst sagt unik plats.

2335
Vinnie Chase står på ruinens brant, men kan lösa det – ordentligt – ikväll. En liiiiten sak bara... Entourage från igår, om tio minuter. Nu till två rätt stora saker, eller snarare platser.

2345
Ett tiotal pojkar/gubbar/män i en mountainbike-tävling i oländig skogsterräng. Du vet redan hur det slutar eller hur? Precis, hur det slutar är så det börjar i Räddningspatrullen från igår, om en halvtimme. Var ska det sluta för Vinnie? Eller Ari för den delen. Tja, båda kommer att få mångmiljonerbjudanden ikväll och det låter ju bra – men det finns såklart en eller annan hake...

2415
Om du funderar på att åka till Skottland någon gång och besöka Glentannoch så vill jag starkt avråda dig från det...mest för att platsen inte existerar i verkligheten. Däremot är det som händer i serien inspirerat av den högst verkliga räddningspatrullen i Lochaber, där också ett av Skottlands äldsta whiskeydestillerier ligger. Men nog snackat, dags för action.

2505
Torsdagens Babel träffar framgångsrika deckarförfattarna Jan Guillou, Henning Mankell och Denise Rudberg – som också har någonting mer gemensamt. Klockan 20. Det blir också Kurosawa-film imorron, vi hyllar hans hundraårsdag nämligen, med utpressningsdramat Himmel och helvete. 22 å 45. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: