OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 20 mars 2010

Hallåtexter lör 20/3 -10, svt1

17.50
Morgondagens gudstjänst är en familjegudstjänst från Frälsningsarmén i Uppsala. Klockan 10 på förmiddagen imorron söndag i grannkanalen tvåan.
Alla idrottsfrälsta har annars verkligen fått sitt lystmäte idag, med längdskidor, skidskytte, Paralympics och bandy. Hur man ska summera detta på fem minuter har jag ingen aning men Sportnytt gör sitt bästa, efter Helgmålsringningen.
(21 sekunder)

17.55
Vi har som du kanske vet två blytunga premiärer ikväll. Först ska vi börja vaska fram en motspelerska till Måns Zelmerlöw, en Julia till hans Romeo. Jakten börjar klockan 20.
Sen blir det seriestart för Millennium-trilogin, som vi för säkerhets skull delat upp i sex delar – för att få med precis allt det som inte kunde klämmas in i bioversionerna. Första delen är också första delen av Män som hatar kvinnor, klockan 21.
Ni som hatar sport – titta bort.
(29 sekunder)

18.15
Inför programmet kan du ju redan nu lära dig allt om självaste Romeo, alltså Måns Zelmerlöw. Klicka dig fram till Jakten på Julia på svt.se.
I Vid vintergatans slut tror Peo knappt sina öron när han får höra vem hans fiender har som fånge. Om en timme.
Nu kommer ett nytt stort hot till Uthers kungadöme. Det vill säga ett stort hot i en ganska liten förpackning.
(26 sekunder)

19
Om en timme blir det seriestart för Jakten på Julia och medan du väntar föreslår jag att du skapar och skickar en la-la-lad till nån du tycker om. Vet du inte vad det är så måste du nästan kolla upp det. Klicka dig fram till Jakten på Julia på svt.se och se premiäravsnittet om en timme!
Vi börjar faktiskt närma oss slutet för Vintergatan och ikväll ska vi, och Peo, få en överraskning!
(23 sekunder)

19.30
Just det – premiär för Jakten på Julia ikväll, om en ynka liten halvtimme, och efter det blir det också seriestart för Millennium. Det blir två avsnitt av varje film kan man säga – alltså totalt sex avsnitt. Ikväll börjar det hela med, såklart, Män som hatar kvinnor. Om en och en halv timme.
Närmast Rapport med Cecilia Gralde.
(21 sekunder)

20
Strax:
Sökandet efter Kristendomens ursprung börjar på en plats man kanske inte riktigt väntar sig. Strax i Kunskapskanalen. I SVT24 blir det Freestyleåkning medan tvåan drar undan ridån för Veckans föreställning. Här kommer vi börja sållningen. Av många, många, förhoppningsfulla kan det bara bli en Julia, strax.

Bildhallå:
Med hela historien menar vi totalt sett nästan två timmar mer än vad du fått se på bio. Start om en timme.
Nu ska ett antal tjejer påbörja en närmast otrolig resa. Som det är nu är det ingen som vet vem som slutligen blir Julia, det kommer nämligen ni tittare att bestämma – om tio lördagar ska det vara klart. Men jag ska inte gå händelserna i förväg, vi måste ju ta det hela från början.
(23 sekunder)

21
Ett ovanligt actionspäckat avsnitt av Brottskod Försvunnen startar om en timme och trettiofem minuter.
Nu dags för premiär av Millennium, världspremiär faktiskt, i TV-serie-versionens sex delar av filmerna finns nämligen både tid och utrymme att få med mycket av det som inte fick plats i bioversionerna. Ni som läst böckerna kommer förstå vad det är, ni som inte läst dom...kommer inte lida för det, snarare tvärtom. Vi tar förtextvinjetten som exempel, den är specialgjord för TV-serien och består av ögonblicksbilder från hela serien.
Men vi ska börja där den första boken också börjar. Med att en gammal man får ännu ett märkligt paket.
(44 sekunder)

22.30
SPUG:
Fortsättning, med andra delen av Män som hatar kvinnor, följer vid samma tid, klockan 21, nästa lördag.

Bildhallå:
Ett fall som är betydligt mörkare än vanligt och som dessutom har en nästan illvillig twist på slutet. Det är kvällens avsnitt av Brottskod försvunnen det, om fem minuter.
Det vill säga efter nyheter från Rapport.
(13 sekunder)

22.35
Det är visst utlovat barnvise-chock också, vad nu det kan vara, på fredag klockan 20.
Och när vi ändå är inne på hitmusik så kan du ikväll få höra historien bakom 50 cents In da club. Om fyrtiofem minuter.
Nu till Brottskod försvunnen och ni som tycker att Martin hamnat lite i skymundan och blivit nästan lite...tja...mesig, ni kommer nog tänka om ikväll.
(25 sekunder)

23.20
Det handlar alltså om en lek där gästerna blir inlåsta i fyra dagar, helt avskurna från omvärlden, och får sen försöka avgöra vad som är sant eller falskt av det som Rickard Olsson säger har hänt medan de varit inlåsta. Premiär om...tja...sisådär nitton timmar och fyrtio minuter.
En nyhet skulle kanske kunna låta såhär: Snubbe blir skjuten nio gånger, överlever, signas av Eminem och Dr Dre och får en monsterhit. Har det hänt tro?
(30 sekunder)

2350
Tuva Novotny blev nominerad och Ghita Nörby vann en guldbagge för sina rolltolkningar i nattbion Fyra veckor i juni. En film om smärta, envishet och djup längtan. Och om något som överbryggar alla generationsklyftor. Den börjar om en halvtimme.
Senast Tuva Novotny jobbade ihop med Torkel Peterson var, såvitt jag vet i alla fall, i TV-dramat Norrmalmstorg som vi visade i augusti 2003. Senast Torkel jobbade med Lotta Tejle var i En uppstoppad hund 2006. Fast på scen har de både det ena och det andra ihop.

Inga kommentarer: