OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 26 mars 2010

Hallåtexter fre 26/3 -10, svt1

17.55
Kvällens Så ska det låta...vet du inte vilka gästerna är ikväll så föreslår jag ett snabbt besök in på Så ska det låtas webbplats på svt.se, där du dessutom får se något webexklusivt av en av deltagarna. Svt.se snedstreck sa ska det lata.
Pauline står för musiken och Petra Mede står för middagen i Gokväll om tjugo minuter, närmast blir det Sportnytt!
35 sekunder)

18.15
Kvällens Så ska det låta innehåller inte mindre än tre debutanter, två av dem med visst kungligt klingande börd kanske man kan sträcka det till. Och en av debutanterna blixtrar till direkt. Så ska det låta, klockan 20.
Blixtsnabb i käften är den komiker som gästar Gokväll ikväll, så...passa dig Anja.
20 sekunder)

19
Ikväll också den kanske sjukaste tolkningen av en barnvisa jag någonsin hört, alltså sjukt roliga. Vill du bli på riktigt gott humör, titta om en timme.
Sen kommer de alpina essen Anja Pärsson och Aksel Lund Svindahl till Skavlan, där får de slåss om utrymmet med bland andra Ola och Noomi Rapace. Om två timmar.
Närmast nyheter.
21 sekunder)

20
Strax:
Ett fynd från 1974 innebar en otrolig insikt om mänsklighetens historia. Vill du veta mer, slå över till Kunskapskanalen. I tvåan handlar det om den stora förändring som teatern gått igenom, som också är en bild av ett Sverige i förändring, i K-special. Här hoppas jag att ni är vakna, tvättat händerna och borstat tänderna...av någon anledning.

Bildhallå:
Du kanske hörde vad Fredrik Skavlan berättade om sitt program nyss, om inte så...strunt samma. Du tänker ju titta ändå eftersom du vet att han alltid har en superbt genomtänkt kombination av gäster. Om en timme.
Superbt genomförda isdanser blir det sen från Konståknings-VM i Turin, om två timmar.
Suberbt kan jag lika gärna använda för att beskriva kvällens Så ska det låta också.
(23 sekunder)

21
Jakten på Julia följs av den andra delen av Män som hatar kvinnor, den utökade versionen alltså – directors cut om du så vill. Imorron klockan 21. Missade du den första delen så missade du också en del som inte var med i bioversionen men du kan se den ikväll i så fall. 23 å 30.
Noomi Rapace, som spelar Lisbeth Salander i Millennium, är för övrigt glödhet just nu – hon är överallt kan det kännas som. Hos Skavlan till exempel, där man också får se på maken.
(32 sekunder)

22
Design som utgår från det vi kastar, diamanter som glimrar rättvist och möjligheten för vem som helst att bli Bollywoodstjärna – i Göteborg. Det är något av det som Kulturmagasinet Sverige svepte ihop och visade upp i söndags, om en timme kommer det igen.
Sen en ny chans att se första delen i Millennium-serien, alltså Män som hatar kvinnor, den utökade versionen. Om en och en halv timme.
Närmast en tur in till Turin.
(25 sekunder)

23
Totalt sett nästan två timmar mer än vad du fått se på bio får du se om du tittar på Millennium-trilogin, som vi för säkerhets skull delat upp i sex delar. Första delen, som också är första delen av Män som hatar kvinnor, visade vi i lördags. Om du missade den då, se den om en halvtimme.
Nu ska vi sila guldklimpar genom vårt kulturella durkslag.
(21 sekunder)

23.30
Diane Keaton, Anjelica Huston, Alan Alda och Woody Allen själv är med i rollistan till nattens film. En kombination av mordmysterium, drama och Allens typiska skruvade humor. En Woody Allen-favorit om du frågar mig – Manhattan Murder Mystery, om en och en halv timme.
Imorron visar vi den andra delen i Millennium-serien, klockan 21 imorron lördag. Nu en ny chans att se det första avsnittet och då också se mycket av det som inte fick plats i bioversionerna. Ni som läst böckerna kommer förstå vad det är. Förtextvinjetten är för övrigt specialgjord och består av ögonblicksbilder från hela serien. Men vi ska börja där den första boken också börjar. Med att en gammal man får ännu ett märkligt paket.
(44 sekunder)

01
Jakten på en mördare, eller snarare kanske en mördare, är det vi ska ägna oss åt nu – i en film som osar lite extra av Woody Allens underbara trademarks.
Värt att notera är att den kvinnliga huvudrollen skulle ha spelats av Mia Farrow, men att Diane Keaton tog över när Allen och Farrow gick skilda vägar. Det är dessutom Zach Braffs filmdebut, ni vet, han i läkarserien Scrubs som går i...en annan kanal. Det är ingen jätteroll, men i alla fall, tänk att göra filmdebut som filmisk son till Woody Allen och Diane Keaton!

1 kommentar:

Julia Har Koll sa...

Timo's version av "Är du vaken, Lars" fick mig att garva i säkert 20 minuter, sådär så man sitter och gråter. Tack för tipset!