OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 11 mars 2010

Hallåtexter tor 11/3 -10, svt2

1800
Det händer i Bollnäs! Så står det i alla fall på en skylt där och ikväll stämmer det verkligen, eller snarare måste det hända någonting för en klädbutik, annars kommer den inte överleva.
Experhjälpen kommer när Vinna eller försvinna nystartar – om tjugofem minuter.
Nu ska vi tas tillbaka till en tid och plats då ett äkta par satt och inväntade döden.

1825
Det är inte svaret på en fråga, utan extra kuriosa serverat av Richard Olsson, nämligen epitetet ”Prostatagerillan”. Fast om du vet vad det är så vet du också svaret på en fråga i Vem vet mest, om trettiofem minuter.
Nu blir det nypremiär för Vinna eller försvinna, en serie som visades i höstas och som du nu har chansen att följa igen. Är det så att du är egenföretagare eller funderar på att bli det så är det en ännu bättre idé att följa den.

1855
Vad gör man om man vinner en fredagsfinal i Vem vet mest? Jo, anmäler sin mamma till programmet såklart. Du får väl se om det går lika bra för henne som för honom eller för dig, om fem minuter.Närmast en nyhetsuppdatering.

1900
Är det bra eller dåligt att ha åldersblandade klasser i skolan? Nu har det kommit forskningsrapporter om detta. Debatt i Skolfront och om lärarnas arbetstider. Om en halvtimme.
En fråga jag funderat på länge är följande – när man ler använder man 15 av ansiktets muskler. När man är arg använder man åtminstone dubbelt så många. Så vad är bäst – att spara energi eller att träna så många muskler som möjligt? Kanske bäst att gymnastisera hjärnan med ännu mer skön småfakta istället.

1930
En till kvinna talar ut ikväll, Emma Jangestig, mamma till de barn som mördades i Arboga för två år sen. Hör hennes berättelse i När himmelriket rasar. Om två timmar.
Nu ska det som vanligt bli direktsänd debatt i Skolfront, du kan såklart delta i debatten. Hur du gör det läser du enklast på www.ur.se.

2000
Historien om ett hus i Shanghai är också historien om ett helt sekel av Kinas historia. Följ med dit och då, strax i Kunskapskanalen. Samtidigt blir Lady Morgana mystiskt sjuk i Merlin från i lördags i SVT24 medan Antikrundan skingrar mystik i Höganäs i ettan.
Här i tvåan kommer ikväll Emma Jangestig, mamma till de barn som dödades i Arboga för två år sen, själv få berätta om sorgen och om att leva vidare. När himmelriket rasar, 21 å 30.
Även i Babel ska en kvinna få tala ut.


2100
Hon minns att hon öppnade dörren och kände igen personen som stod utanför. Sen smällde det bara till. Hör Emma Jangestigs egna ord om vad som hände den ödesdigra kvällen i Arboga för två år sen, när hennes båda barn mördades. Om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Noi (Nå-i) känner sig fängslad. Men det han gör för att bryta sig ut är kanske inte en bra idé, ändå. Underbart minimalistisk isländsk långfilm – Noi Albinoi (Nå-i Albinå-i), om en timme och en kvart.
Nu ska det handla om ett vansinnesdåd för snart två år sen men också det som hänt efter det. Hur Emma Jangestig, som nästan dog och vars båda barn rycktes ifrån henne, har kunnat gå vidare.

2200
Kan en ond cirkel brytas? Dokumentär strax i Kunskapskanalen. SVT24 visar gårdagens True Blood om en kvart, medan ettan visar andra delen av Ont blod – också om en kvart.
Här kommer Noi (Nå-i) att bli väckt på ett minst sagt unikt sätt av sin mormor, i en långfilm om ett geni fänglsat i ett ghetto av is. Isländska långfilmen Noi Albinoi (Nå-i Albinå-i), om fyrtiofem minuter.
Närmast Sportnytt.

2245
Att återuppfinna sig själv, begravas i aska och återuppstå, det finns det en svensk artist som är särskilt bra på. Det är också hon som får avsluta serien Dom kallar oss artister. Robyn – om en och en halv timme.
Kärleksaffären mellan isländska manusförfattaren och regissören Dagur Kari och Göteborgs Filmfestival fortsätter att blomstra. Senast det begav sig blev det Sverigepremiär för hans senaste film, The Good Heart med Brian Cox i huvudrollen. Sen tidigare har filmfestivalen belönat honom med Nordiska filmpriset för både Voksne mennesker och kvällens film – som dessutom tog hem Fipresci-priset, alltså det internationella kritikerförbundets pris. Det går bra för Dagur, med andra ord. Inte riktigt lika bra går det för Noi (Nå-i), men varför det gör det är lite svårt att svara på.

2415
Snön lamslog Sverige – vad kommer det att kosta oss skattebetalare? Det var frågan i Dina frågor om pengar igår, om en halvtimme ställs den igen.
Nu ska vi avsluta säsongen för Dom kallar oss artister och jag kan ju bara flika in snabbt att det än så länge inte finns beslut på en fortsättning men...vissa förhoppningar. Vi avslutar i alla fall i stor stil, med Robyn som artist som så småningom gör ett – skulle jag vilja säga – rätt unikt liveframträdande på en plats som betytt väldigt mycket för henne.

2445
Nu ska vi ställa, inte vädrets makter till svars, men väl de som kan och ska hantera efterdyningarna av vädrets makter. På Dina frågors sajt på svt.se finns förresten en hel del fakta som kan vara bra att läsa om man drabbats av det det ska handla om nu.

2515
Vet du hur en duva hittar hem? Jag vet, men det är bara för att jag sett programmet som går klockan 18 imorron. Då kan du också få veta. Sen kan du få följa med på maratongudstjänst på Jamaica när Family Foster anländer dit, 19 å 30, och efter det handlar det om Francois Junots mekaniska skulpturer i K-special klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: