OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 8 mars 2010

Hallåtexter mån 8/3 -10, svt1

17.55
Just det – jakten på att hitta en motspelerska till Måns Zelmerlööw startar alltså inte nu på lördag utan nästa, vi har ju en viss Melodifestivalfinal att klara av först.
Den kan du förresten såklart ladda upp inför på svt.se.
6-åriga Elliot Holmgren fick se sina drömmar slå in, tack vare Fråga Doktorn. Om du vill se vad han fick göra på sin dag – titta om tjugo minuter.
Tjugo minuter vi som vanligt vid den här tiden fyller med nyheter av både världs- och regional sort. Icke att förglömma sportens värld.
(34 sekunder)

18.15
Återupplev vigseln mellan Carl den sextonde Gustav och Silvia Sommerlath. Ebba von Sydow får hjälp att göra det av Herman Lindqvist. Seriestart för Det kungliga bröllopet, klockan 20 ikväll. Och om ni inte redan visste det – Saltön är tillbaka också. Klockan 21.
Nu dags för Fråga doktorn och lite tough love, alltså tuffa ord menade med kärlek.
(24 sekunder)

19
Och när vi ikväll börjar blicka fram mot det sprakande kungliga bröllop vi har framför oss i år så gör vi det genom att blicka bakåt till 1976. Då förstår du vad jag menar va? Titta om en timme, för säkerhets skull.
Efter det blir det sommar igen här i ettan. Sommar på västkusten alltså. För nu är det lilla vardagsdramat om det lilla livet på den lilla skärgårdsön tillbaka – Saltön. Om två timmar.
Alla ni som inte orkade sitta uppe för Oscarsgalan inatt missade en historisk händelse. Men det kan ni ta igen i Kulturnyheterna, strax.
(36 sekunder)

20
Strax:
I Kunskapskanalen pågår sen en halvtimme Storforum om särbehandling vid antagning till olika utbildningar. Missade du annars det tuffaste Mästarnas mästare hittills i tisdags, se det i SVT24 medan tvåans Vetenskapens värld tittar på vad det egentligen var som hände när jordbävningen drabbade Haiti.
Här ska vi starta den kungliga bröllopsyran! Strax!

Bildhallå:
Det har gått några månader sen den stora påskelden slocknade på Saltön. Det är en varm och vacker sommar men ingenting är sig riktigt likt. Ändå tror jag du kommer att känna igen dig och dom som bor där – även om det kommit några nya till ön förstås. Saltön är tillbaka, om en timme.
Vi kommer fortsätta i sagans värld, kan man ju säga, när Renee Zellweger ger gestalt åt den brittiska författaren Beatrix Potter, i långfilmen Miss Potter, om två timmar.
Sagans värld är det ju snudd på att vi ska in i nu också. I femton program och på webben ska vi nu börja förbereda oss inför de kyrkklockor som snart kommer klinga.
(40 sekunder)

21
Hon var modig, en fritänkare och än idag en sann inspirationskälla för alla som vill bryta konventioner. Berättelsen om författaren Beatrix Potter rymmer allt – kärlek, drömmar och talande kaniner. Med Renee Zellwegger och Ewan McGregor, långfilmen Miss Potter startar om en timme.
Även nu ska känslorna svalla eftersom vi äntligen ska få veta hur det går med de vi inte sett på ett bra tag. Det var i oktober 2008 som vi senast var på Saltön, alltså mer än ett år sen, men på ön har det inte gått riktigt lika lång tid.
(35 sekunder)

22
Dueller på musikalisk liv och död i parti och minut var det som hände i förrgår här i ettan när åtta låtar fick en andra chans att ta sig till melodifestivalfinalen på lördag. Om du missade det, så vet du säkert redan hur det gick, men för säkerhets skull ska du veta att du kan se hela klabbet igen om en och en halv timme.
Tiden fram till dess ska vi spendera i sekelskiftets London, fantastiskt fångat i en film om en av britternas mest älskade barnboksförfattare – en kvinna som trots en väldigt dominerande mor och en konservativ förlagsvärld, aldrig slutade jaga sin dröm.
(38 sekunder)

23.30
På lördag smäller det på allvar, måste man ju säga. Det ska slutligen avgöras vilken låt Sverige ska skicka till Eurovision Song Contest i Oslo den tjugosjunde och, förhoppningsvis, tjugonionde maj. Det beror ju på om vi tar oss till final. De låtar som tagit sig till Melodifestivalfinalen på lördag är i alla fall klara och om du vill lyssna in dig ordentligt på dem – gör det på Melodifestivalens sajt på svt.se.
Fast det är klart, om du går in på melodifestivalens sajt så ser du ju vilka låtar som gick vidare från Andra chansen i lördags. Och om du inte tittar på Andra chansen nu, då missar du Måns Zelmerlööws grymma Duran Duran-tolkning.
(41 sekunder)

0105
Du kanske såg säsongsstarten av Saltön tidigare ikväll – om inte annat kan du se den när du vill i SVT Play eller imorron kväll 22 å 55 här i ettan.
Saltön-författaren Viveca Lärn var annars gäst i kulturmagasinet Sverige igår för att berätta om hennes självbiografiska bok Sanningen om Saltön, med lite mer okända sidor av idyllen. Det kan du se inatt, tio över tre. Dessutom inatt Plus om icke-fungerande brandvarnare. Kvart i fem.
Nu ska det handla om en sen länge svunnen tid.
(35 sekunder)

Inga kommentarer: