OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 2 mars 2010

Hallåtexter tis 2/3 -10, svt1

17.55
Är det inte annars dags att lägga ner Melodifestivalen? Det är i alla fall vad kvällens Debatt frågar – 20 å 30 i grannkanalen tvåan.
Här tänkte vi trotsa den snöstorm som viner utanför fönstret och istället börja planera för trädgårdsarbete i Gokväll om tjugo minuter, närmast blir det Sportnytt.
(19 sekunder)

18.15
I den grekiska mytologin förekommer en figur som heter Sisyfos. Han är dömd till att för all tid, i Hades – underjorden, rulla ett stenblock uppför en kulle. Ett stenblock som alltid, alltid, trillar ner igen. Därmed har du en föraning om vad som väntar när Mästarnas mästare är tillbaka. Ikväll, klockan 20.
I den grekiska mytologin finns annars ingen specifik trädgårdsgud. I egyptisk mytologi däremot fanns Ranno och här i Sverige går det väl lika bra med kvällens gäst i Gokväll.
(23 sekunder)

19
En lönndryg backe och en medicinboll som väger sjuttiofem procent av deltagarnas kroppsvikt. Mästarnas mästare är tillbaka – om en timme.
(9 sekunder)

20
Strax:
Utan att vilja skrämmas för mycket – det program som strax börjar i Kunskapskanalen kan komma att rädda livet på dig, faktiskt. I SVT24 blir det direktsänd bandykvartsfinal medan det blir svar på frågor om ekonomi när någon avlider i tvåans Dina frågor.
Här ska vi till dödsriket Hades – som för kvällen ligger på Malta. Mästarnas mästare – strax!

Bildhallå:
Jonas Gardell börjar med att ställa frågan Vem är Gud? Den som älskar villkorslöst, eller den som hatar lika mycket. Om en timme.
Sen ska vi få inblick i ett rum där packe efter packe efter packe av tusenlappar står tysta på pallar och bara väntar på att få hamna i händerna på de som är värda det. Å vem ska då få avgöra det? Jo, den Goda kapitalisten. Om två timmar.
Nu kommer det gå från en jättetung boll till raka motsatsen men allt är väldigt, väldigt, jobbigt.
(35 sekunder)

21
Om du undrar vad det är som låter så är det Börje Ahlstedt och hans son Claes som gör röstövningar inför kvällens Teatersupé. Den börjar om en halvtimme.
Sen får vi träffa en moralfilosof, på det kanske mest oväntade av ställen – kapitalismens högborg. Fast det är ju inte ett dugg oväntat när man får höra hela historien om Den goda kapitalisten – om en timme.
Nu till kvällens seriestart – som så småningom kommer att ställa en till synes enkel fråga som visar sig ha ett inte alls särskilt enkelt svar.
(30 sekunder)

21.30
Flera decennier av oljeutvinning har gjort Norge till ett av världens rikaste länder. Trots finanskrisen rullar fortfarande en miljard kronor in i den norska riksbanken varje dag. Tack vare detta har norska oljefonden investerat pengar, mycket pengar, med en stark tanke bakom – en uppfostrande tanke. Följ med på en resa med snälla pengar, om en halvtimme.
Sen kommer Alice make att dö och det är inte förrän då som hans stora hemlighet kommer fram. I serien Molinska skrönor blir det En busslast kärlek. Om en timme och tjugofem minuter.
Skådisar är ju annars bra på att berätta skrönor...
(43 sekunder)

22
På grund av en komplett främling på en kyrkogård kommer Alice ikväll att komma till en fruktansvärd insikt om vad hon trodde var hennes liv. I den Molinska skrönan En busslast kärlek, om femtiofem minuter.
Med stora krafter kommer ett lika stort ansvar – ett klassiskt citat ur serietidningsvärlden faktiskt. Men det stämmer ju, är man stark ska man också skydda de som inte är lika starka. Nu ska vi träffa några som gör det.
(30 sekunder)

22.55
Tre gånger har Anette Bening blivit nominerad till en Oscar. Senast var 2005 för rollen som Julia i kvällens nattbio. En film om passion, besatthet och underbar hämnd. Being Julia, om knappt två timmar.
Julia och Alice har för övrigt en del gemensamt, fast det vet inte Alice om än.
(21 sekunder)

2350
Julia Lambert, drottningen av divor i 30-talets teatervärld, är trots allt missnöjd med sitt liv och tar varje tillfälle i akt att mumla och grymta om det till alla som orkar lyssna. Särskilt hennes stackars make. Men allt det där kommer att ändras och ändras rejält när den unge Tom kliver in i hennes liv. Anette Bening, Jeremy Irons och Michael Gambon är några namn i rollistan på en film som spritter av kärlek, humor och sådär underbart härligt giftig hämnd! Being Julia, om en timme.
Är det annars så att du precis missade den Molinska skrönan En busslast kärlek så får du faktiskt ytterligare en chans att se den fem i halv fyra inatt.
Kärlek kan man väl säga att det också handlar om nu. För inget annat kan väl få en människa att kämpa så hårt.

Inga kommentarer: