OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 25 mars 2010

Hallåtexter fre 26/3 -10, svt2

1800
Det blir ju lite lustigt när en fråga i en frågesport handlar om en annan frågesport. Extra lustigt är det förstås om man vet svaret. Vill du också höra frågan – titta på Vem vet mests fredagsfinal, om en timme.
Nu ska storebror se dig för andra och sista gången i den här lilla miniserien – och det är väl tur det. Att storebror ser dig alltså.

1850
Det är som Rickard Olsson säger, man ska ta tillfället i akt att fira när man får det – och ikväll har Vem vet mest något att fira! Vill du veta vad – titta om tio minuter.
Nu ska vi få se vad som händer när en norsk klassiker hittar en ny publik.

1855
Vi kommer att kasta oss mellan fyra män som alla heter Glenn och Kung Karl den tolftes karoliner när Vem vet mest ger sig in i fredagsfinal! Om fem minuter här i tvåan.
Närmast blir det nyheter.

1900
En tredjedel av världens befolking förstår idag Engelska, men så har det såklart inte alltid varit. Om du vill veta hur det har varit, följ med Keith och Julia Foster på deras sista resa som också tar dem till en möjlig språklig framtid. Om en halvtimme.
Nu dags för fredagsfinal i Vem vet mest, och det är inte vilken fredagsfinal som helst det!

1930
Kvällens K-special tittar på de stora förändringar som den svenska teatern gått igenom de senaste åren. En film om makt som också är en bild av ett Sverige i förändring. Om en halvtimme.
Språket genomgår ju en ständig förändring, inget språk blir ju någonsin ”färdigt”. Så hur kan det komma att låta i framtiden? Family Fosters sista språkresa tänker spekulera lite.

2000
Ett fynd från 1974 innebar en otrolig insikt om mänsklighetens historia. Vill du veta mer, slå över till Kunskapskanalen. I ettan är artister uppsjungna och pianofingrar uppvärmda för en hejdundrande omgång av Så ska det låta, medan SVT24 ger dig en ny chans att se tisdagens Andra avenyn.
Här får trädgårdsentusiaster under inga omständigheter missa de två engelska trädgårdar vi ska besöka om en och en halv timme – närmast veckans K-special.

2100
Den första trädgård vi kommer besöka ikväll är trots sin litenhet fullsmockad med fantasifulla idéer. Den är designad med besökare i åtanke, särskilt djurlivet, men vi får också titta in. Engelska trädgårdar, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Roman är sjuk. Döende, till och med. Om du inte redan vet av vad så kommer du att få veta ikväll. Säsongens sista avsnitt av Big Love, om en timme och en kvart.
Nu ska den obändiga kärleken till naturen erbjuda oss två trädgårdar.

2200
Hur mår Albanien? Det får albanierna berätta, strax i Kunskapskanalen. I ettan blir det isdansfinal i Konståknings-VM, medan SVT24 ger dig en ny chans att se näst sista avsnittet av Saltön.
Här blir det maktspel av närmast bibliska proportioner i säsongens sista Big Love, om fyrtiofem minuter, närmast Sportnytt.

2245
Om du har inspirerats att tänka positivt och le mot framtiden...då är du grundlurad. Så bäst du tittar på Kobra från i tisdags, om femtiofem minuter.
Nu till säsongens sista Big Love. Klart är att serien kommer tillbaka, med säsong tre, klart är dock inte när men förmodligen inte i höst. Mycket mer än så vet jag tyvärr inte.

2340
Det är ett problem som dyker upp varje år och som drabbar nästan alla. Men Sten har en lösning på problemet. Både lösning och problem får du och drakarna höra i Draknästet från i förrgår, om en halvtimme.
Nu är det svårt att inte vara negativ, eftersom det kan leda till något positivt.

2410
Det kan ju tyckas lite konstigt att såhär i slutet av mars när dagarna numera är längre än nätterna och kvicksilvret klamrar sig allt längre uppåt, att då tänka framåt till nästa säsongs mörker och kyla. Men tänka framåt är det man måste göra, särskilt inför julhandeln. Titta bara.

2510
Den klassiska sagan om Orfeus och Eurydike i modern tappning är det som är Veckans föreställning, klockan 20 imorron. Dessutom långfilm imorron i regi av Paul Thomas Andersson som fick pris för bästa regi vid filmfestivalen i Cannes. Filmen nominerades dessutom till Guldpalmen. Punch-drunk love, 21 å 45 imorron.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: