OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 21 mars 2010

Hallåtexter sön 21/3 -10, svt1

18
På grund av...oväntade väderförhållanden under SM-finalen i Bandy så drar den ut på tiden, den är ju inte slut än – direktsändningen fortsätter i tvåan. Det gör att sista delen i serien Ritualer utgår där. Det skulle ha startat nu men sänds istället imorron 15 å 45 i tvåan.
Här i ettan fick vi helt sonika plocka bort Sportnytt, men det får du ta igen med Sportspegeln 20 å 30 istället. Närmast tid för nyheter från Rapport med Cecilia Gralde.
(28 sekunder)

18.15
Design som utgår från det vi kastar, diamanter som glimrar rättvist och möjligheten för vem som helst att bli Bollywoodstjärna – i Göteborg. Det är något av det som Kulturmagasinet Sverige sveper ihop och visar upp, om fyrtiofem minuter.
Nu ska vi sila guldkornen genom vårt rikstäckande nyhetsdurkslag.
(19 sekunder)

19
Rickard Olsson kommer förresten också vara med i Så ska det låta, den andra april. Ikväll har Rickard premiär för sin nya TV-lek Bubblan, där Ola Lindholm, Erik Hörstadius och Elisabeth Höglund ska försöka klura ut vilka nyheter som är sanna – efter att ha varit isolerade från omvärlden i fyra dagar. Start om en timme.
Nils Landgren har också varit med i Så ska det låta, den nittonde februari 1999. Sen dess har denne internationella stjärna breddat sin scen ännu mer, kan man lugnt säga.
(30 sekunder)

19.30
Ja hur lätt är det egentligen att avgöra vilka nyheter som är sanna när man varit totalt isolerad i fyra dagar... Vi får se om en halvtimme.
Sen en mycket märklig fotbollsmatch för Djurgården och ett exklusivt möte med Kim Källström, om hans succé i Champions League och hans tankar kring fotbollslandslaget. Detta och massor mer i Sportspegeln om en timme.
Närmast Rapport med Cecilia Gralde.
(21 sekunder)

20
Strax:
I tvåan får vi strax följa med in på en sluten psykiatrisk avdelning. SVT24 sänder direkt från Paralympics medan du får en ny chans att höra debatten om skolk och stimulans i torsdagens Skolfront i Kunskapskanalen.
Här ska vi spräcka nyhetsbubblan och se om våra tävlande kan klura ut vad som är sant. Strax.

Bildhallå:
Det har ju varit SM-final i Bandy för herrar idag, dessutom drar kvalserien i ishockey igång och den är faktiskt just nu mer intressant än SM-slutspelet. Vill du veta varför – titta på Sportspegeln, om en halvtimme.
Sen får du veta varför flaggan är på halv stång i tredje delen av Livet på Laerkevej, om en timme och en kvart.
Vem som klarar sig med flaggan i topp är det vi ska få reda på nu och ytterligare elva söndagar vid den här tiden. Vill du förresten vara publik så har du fortfarande chansen, klicka dig fram till Bubblan på svt.se för detaljer.
(31 sekunder)

20.30
Selma fyller tio år och får både sång och frukost på sängen. Det är bara ett litet problem, eller ja – ett inte alls särkilt litet problem. Du får se i tredje delen av Livet på Laerkevej, om fyrtiofem minuter.
Nu tid för nyligen blivna 49-åringen Sportspegeln.
(16 sekunder)

21.15
Absolut beroende träffar ikväll Katja som hade en mor som drack. Vilka konsekvenser det fick då och idag berättar Katja om fyrtiofem minuter.
Det kan rätt enkelt leda oss in på Elisabeth Sachs och hennes drickande, som hon kanske ändå vill ta tag i. Ska också säga att om du inte vet det så finns det en del extramaterial om och från Laerkevej på webben, klicka dig fram på svt.se för att följa med bakom kulisserna.
(25 sekunder)

22
När man pratar om framtidens teknologi så pratar man ofta om nanoteknologi. Men, och det finns ett ganska stort men, vi vet ju inte hur nanopartiklarna kommer att påverka oss. Det sista avsnittet i serien Välkommen till Nanovärlden tittar därför på just riskerna. Om en halvtimme.
Nu ska det handla om alkoholism, ett beroende – ett missbruk – som inte bara påverkar en människa och som inte försvinner i första taget.
(25 sekunder)

22.30
Nästa vecka kommer vi att börja se slutet på Universum. Huvudteorierna om hur allt en dag kommer att sluta kan nämligen hamna lite på ända. Det berättar första delen av två i serien Universums undergång, 22 å 30 nästa söndag.
Från det oändligt stora till det otroligt lilla, därmed alltså för sista gången.
(19 sekunder)

23
Ett fall som är dels betydligt mer actionbetonat men också mycket mörkare än vanligt och som dessutom har en nästan illvillig twist på slutet. Det är gårdagens Brottskod försvunnen det, som kommer igen om fyrtiofem minuter.
Nu till onsdagens Andra avenyn och även här gäller väl devisen – What goes around, comes around.
(20 sekunder)

2345
Om du missat något av de tidigare avsnitten av Det kungliga bröllopet så kan du såklart ta igen det i SVT Play på svt.se. På svt.se kan du också följa Ebbas blogg!
Jakten på Julia kan du såklart också se i SVT Play, detsamma gäller andra delen av Saltön om du missade det i måndags. Det avsnittet kan du också se om fyrtiofem minuter här i ettan om du föredrar det.
Nu till gårdagens Brottskod försvunnen och ni som tycker att Martin hamnat lite i skymundan och blivit nästan lite...tja...mesig, ni kommer nog tänka om ikväll.
(35 sekunder)

Inga kommentarer: