OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 5 mars 2010

Hallåtexter mån 8/3 -10, svt2

1800
Resan mot att kröna en kung eller drottning av veckans Vem vet mest börjar som vanligt ikväll, med frågor om svensk-norsk fotboll, latinska namn och Tarzans schimpans till exempel. Veckans första Vem vet mest, om en timme.
Nu ska vi få möta drottningen av en livsfarlig klan.

1855
Jag kan inte vara helt säker men du borde kanske köpa dig en tyrolerhatt, bara därför att, locka fram ett...svar på en fråga om just Tyrolen i veckans första Vem vet mest, om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Olika sorters tomater testas i Värdshusträdgården ikväll, där man får hjälp av en tomatexpert. Det pratas en hel del om grön gödsel också. Om en halvtimme.
I april och maj spelas nya avsnitt av Vem vet mest in, du har fortfarande chansen att vara med! Titta på Vem vet mests hemsida på svt.se om du är nyfiken, och eller testa kunskaperna här och nu.

1930
På mindre än en minut gick världen under för de som drabbades av jordbävningen i Haiti. Kvällens Vetenskapens värld undersöker varför det hände. Om en halvtimme.
Nu...är det lite lustigt. Jag menar, jag förstår att det inte är så men en minut in i Värdshusträdgården får vi en glimt av en kvinna som ser ut att vara ett fan av Sportspegelns gamla logga...

2000
I Kunskapskanalen pågår sen en halvtimme Storforum om särbehandling vid antagning till olika utbildningar. Missade du annars det tuffaste Mästarnas mästare hittills i tisdags, se det i SVT24 medan ettan blickar framåt mot Det kungliga bröllopet genom att först blicka tillbaka till 1976. Här i tvåan är Marie Lehmann och Niklas Wikegård tillbaka från OS i Vancouver, sugna på att sätta tänderna i tre elitseriematcher. Hockeykväll startar om en och en halv timme. Nu till veckans Vetenskapliga värld och nyheter.

2100
Modo-Skellefteå, Djurgården-Linköping och Brynäs-HV71. Kvällens elitseriematcher som benas, belönas eller bannas i Hockeykväll, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Det är som jag alltid har misstänkt, stå-upp-komikern Rick Spleen är samhällets fiende nummer ett. Det jag inte visste är – varför. Du kan också få veta, om en timme och en kvart.
Från och med nästa vecka blir det inte Hockeykväll på måndagar, det blir Fotbollskväll istället. Men Hockeykväll försvinner inte, det byter till torsdagar. Nästa Hockeykväll kommer alltså torsdagen den artonde mars, 21 å 30, här i tvåan.

2200
I Kunskapskanalen handlar det strax om förberedelserna inför den allierade invasionen under andra världskriget. SVT24 ger dig en ny chans att se första avsnittet av Livet på Laerkevej, jag föreslår att du tar den chansen, om en kvart, det vore inte heller fel av dig att se Renee Zellwegger i rollen som författaren Beatrix Potter i ettan.
Här i tvåan får vi veta vad som egentligen är orsaken till den globala finanskrisen. Komikern Rick Spleen, tydligen. Om du inte tror mig, titta på Fritt fall – om fyrtiofem minuter.
Närmast blir det Sportnytt.

2245
Louvrens glaspyramid var konsertplats när Stravinskijs musik till baletten Eldfrågeln framfördes i Veckans konsert igår. Om du missade det, se och lyssna om en halvtimme.
Nu har jag tyvärr lite dåliga nyheter – det verkar som att ett botemedel för HIV INTE kommer att komma inom de närmaste fem åren. Och vems fel är det då?

2315
Gårdagens Agenda tog upp debatten om hatbrott mot judar i Malmö och där Ilmar Reepalu anklagas för antisemitism. Utrikesminister Carl Bildt kom också till studion för att prata om gårdagens Irakiska ödesval. Om en timme kommer det igen.
Också från igår blir det nu underbart klingande konsert från en unik plats.

2415
Fortfarande pågår reprisen av melodifestivalen andra chansen från i lördags i grannkanalen ettan. Så om du inte vet hur det gick är det bara att knäppa över.
Om du inte vill veta vad som hände i gårdagens Agenda vill säga.

2500
Operation Caesar involverade en av andra världskrigets farligaste laster. Utanför Norges kust blev det en strid på liv och död. Det handlar den sjätte delen av Tysklands öde om, klockan 18 imorron tisdag.
Lite senare får underbara energiknippet Lily Allen ett helt avsnitt av London Live för sig själv, 19 å 30, och efter det tar Dina frågor upp de ekonomiska konsekvenserna av den senaste tidens snökaos. Klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: