OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 14 april 2010

Hallåtexter tor 15/4 -10, svt2

1800
Linda är ingenjör och har konstruerat en snillrik lampa. Det är bara ett problem, finansieringen. Hon får experthjälp i Vinna eller försvinna, om tjugofem minuter.
Nu kommer vi förändra din syn på elefanter. Och modern konst.

1825
Kvällens Skolfront ska debattera friskolor – ska de bli fler eller färre? Skolfront, om en timme och fem minuter.
En sommarstuga, en båt, en resort. Tre platser, tre frågor, som lett Linda fram till en lysande idé – som hon behöver lite hjälp med.

1855
Ett Alexanderhugg är ett uttryck som används för att beskriva oväntade lösningar på svåra problem. Det behöver du inte ta till i Vem vet mest, men du har en ledtråd till en fråga i alla fall. Om fem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Centerpartiets Sofia Larsen, som också är ordförande i utbildningsutskottet, och vänsterpartiets partiledare Lars Ohly kommer till Skolfront ikväll för att debattera friskolor och det fria skolvalet. Om en halvtimme.
Vilka som nött in kunskap bäst av tolv förhoppningsfulla, det vet vi snart.

1930
Kvällens Babel letar efter nutida litterära genier – finns det några såna? Om en halvtimme.
Förra veckan inledde Skolfront sin specialserie inför valet, fyra program blir det i denna serie och du vet väl att även om debatten ”bara” är en halvtimme i TV så fortsätter den ytterligare en timme på nätet.

2000
Följ med på en resa till Japan i början av 1900-talet, strax i Kunskapskanalen. Missade du Merlin i lördags får du en ny chans i SVT24, medan ettan säsongsavslutar Antikrundan.
Här blir det som vanligt Hockeykväll, med första finalmatchen, om en och en halv timme.
Närmast behöver man inte vara ett geni för att förstå att det är dags för Babel, men det vore ju kul att bli kallad för ett.

2100
Djurgården och HV71 är de lag som ska göra upp i Elitseriens finalserie. Ikväll spelas första matchen. Dessutom reportage om vinnaren av NHL:s poängliga, alltså Henrik Sedin Hockeykväll, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Ikväll har du chansen att göra något du inte bör missa – att se den kanske coolaste karatefilmen någonsin. Bruce Lee i Enter the Dragon, om en timme och en kvart.
Nu äntrar vi Hockeykväll.

2200
Constanstin och Elena har hållit ihop länge. Hur? Slå över till Kunskapskanalen om du är nyfiken. Om en kvart kan du se True Blood från igår i SVT24, om du missade det. Ettan visar andra och sista delen av franska kriminalserien Blodsoffret, också om en kvart.
Här blir det så hårt och coolt det bara kan bli och har du INTE sett Enter the Dragon så är det närmast obligatoriskt. Bruce Lee sparkar rumpa om fyrtiofem minuter. Närmast Sportnytt.

2245
Vad är de olika partialliansernas tankar om skatterna, vilka höjs, vilka sänks, vilka tas bort osv – om de vinner valet i höst? Många frågor i Dina frågor om pengar från igår, om en timme och fyrtio minuter.
Med Enter The Dragon fick legenden om Bruce Lee en ordentlig skjuts, mycket på grund av att han dog tre veckor innan den hade premiär men också för att det var den första kampsportsfilmen som producerades av en stor Hollywood-studio. Det är en av bara två filmer i vilken vi hör hans egen röst – om än pådubbad i efterhand. Alla röster är pålagda i efterhand faktiskt, om du nu undrade. Värt att notera är att en nutida legend, Jackie Chan, också är med i filmen, i slutet av filmen alltså i några ögonblick innan han dödas av Bruce. Jag...kan prata i flera minuter till men...det är ju filmen du vill se.

2425
Nu till Dina frågor om pengar från i förrgår, där det kommer pratas en del om ROT, RUT och jobbskatteavdrag. Vill du få lite mer fakta om vad de innebär så föreslår jag faktabanken på Dina frågor om pengars webplats, den hittar du såklart på svt.se.

2455
Svininfluensan smittade ungefär tusen personer per dag när det var som värst, men hur spred den sig över världen så snabbt? Fredagens franska dokumentär berättar, klockan 18. Det blir också en resa genom tre år och femtusen mil för att få svaret på frågan Serbien, hur mår du? Klockan 20. Imorron också andra delen av Party Animals, där den enes politiska död sannerligen är den andres bröd. 22 å 45.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: