OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 25 april 2010

Hallåtexter sön 25/4 -10, svt1

17.55
Inte bara en massa goda och glada nyheter som till exempel den att tonåringar inte alls dricker så mycket alkohol som vi tror, att swing är en livsstil som frodas i Skåne eller att det är härligt att vara traversförare, utan också kanske en lösning på problemet med Öland och Gotland. Allt detta, och mer, i kvällens Landet Runt – om tjugo minuter.
Efter det kommer vi att få träffa den svenska konstnären som levt ihop med tennisstjärnan Rafael Nadal i några år...blir det väl... Han vet i och för sig inte om det. Kulturmagasinet Sverige, om en timme och fem minuter.
Närmast är det som alltid vid den här tiden dags för Sportnytt.
(37 sekunder)

18.15
Den svenska erotiska litteraturens förgrundsgestalt levde bland bohemer och utslagna, hon har missbrukat och varit erotisk upptäcktsresande. Birgitta Stenberg är gäst i kvällens Sverige, om fyrtiofem minuter.
Nu till veckans Landet runt där vi kommer att gå på björnjakt, efter att en delikat geografifråga kanske får sin lösning.
(22 sekunder)

19
Förra veckan stod han för två lögner och en sanning, ikväll ska han själv klura ut vad som är vad. Min kollega Jovan Radomir får sällskap också, av André Wickström och Thomas Järvheden i – och utanför – Bubblan. Om en timme.
Nu kommer vi strax att få träffa en konstnär som levt i sin egen lilla tennisspelarbubbla ett bra tag.
(22 sekunder)

19.30
Missade du det första Landgång så kan du såklart se det i SVT play, som du hittar på svt.se. Där hittar du också Landgångs egen sajt där du kan få några riktigt fiffiga husmorstips av German själv.
Kungliga nyheter har det varit väldigt gott om i medierna den senaste veckan – fast...det har ju inte Jovan, Thomas och André en aning om. Tror du de kan klura ut vad som är sant då? Tja, titta på Bubblan om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter från Rapport med Lisbeth Åkerman.
(33 sekunder)

20
Strax:
Betyg diskuteras i torsdagens Skolfront, strax i Kunskapskanalen. Jakten på Julia från igår har du chansen att se i SVT24 medan tvåan visar dokumentär om dansgruppen och proteströrelsen Fittcrew. Här kommer vi få en liten orgie i snuskiga ortsnamn i Bubblan – strax.

Bildhallå:
Världens snabbaste man har gjort säsongsdebut, och Usain Bolt verkar vara ruskigt snabb i år också. Exakt hur snabb får du veta i Sportspegeln...om en halvtimme.
Sen måste Astrid gömma Esters armband, vad kan då vara en bättre plats än...den du får se i Livet på Laerkevej, om en timme och en kvart.
Nu till en rätt grabbig och kunglig Bubbla.
(24 sekunder)

20.30
Ett litet tips till alla föräldrar därute – säg aldrig till era barn att de ska dra ihop en loppis för att tjäna lite pengar, om du inte också hade tänkt vara med och välja ut det dom ska sälja. Du kommer förstå lite mer vad jag menar om du tittar på Livet på Laerkevej, om fyrtiofem minuter.
Närmast Sportspegeln och då går det undan vill jag lova!
(26 sekunder)

21.15
Har du missat något avsnitt av Kommissarie Winter så kan du ta igen det i SVT play eller rent av högupplöst i Play prima – på svt.se – det senaste avsnittet kan du se inatt här i ettan också, klockan ett.
Detsamma gäller Brottskod försvunnen från igår, det kommer också igen ikväll, 23 å 45.
Nu till Livet på Laerkevej där något som varit försvunnet blir återfunnet och sen försvinner igen.
(25 sekunder)

22
Missade du det senaste avsnittet av kommissarie Winter, se det när du vill i svt play på svt.se eller inatt, klockan ett, här i ettan.
Det började med en enkel fråga år 1900 – varför ändrar föremål färg när de blir varma? Svaret visade sig bli allt annat än enkelt men var det som ledde forskningen in på det som kallas kvantfysik. Upptäck den världen, om en halvtimme.
Nu ska vi få träffa en lärare som har en någorlunda unik undervisningssituation.
(32 sekunder)

22.30
Den fjortonde december år 1900 föddes kvantfysiken, fast ingen av forskarna som var där i Berlin då förstod nog att de hade bevittnat det. Det var Max Planck som var, och är, kvantfysikens fader. Det kommer vi få veta väldigt mycket mer om – nu.
(17 sekunder)

23
Hon är blond och välvårdad och verkligen inte den sorts kvinna man förväntar sig kliva in på en bar av den sorten – med ruffiga, skäggiga, tatuerade män. Men det finns såklart en enkel förklaring. Brottskod försvunnen från igår, om fyrtiofem minuter.
På samma sätt kan man väl säga att man knappast förväntade sig att det som hände Liv skulle hända henne. Det är det väl i och för sig aldrig någon som förväntar sig när det gäller våldtäkt. Gåtan vem som gjorde det är ju fortfarande inte löst, men i avsnittet nu – från i onsdags – händer det grejer.
(31 sekunder)

2345
Missade du Bubblan tidigare ikväll, Kommissarie Winter i måndags eller den fantastiska dokumentären Bananas från i tisdags, alltså filmen som bananjätten Dole ville stoppa – då kan du åtgärda de misstagen inatt. Kommissarien kommer igen klockan 1,
Bananas halv fyra och Bubblan halv sex. Du kan såklart se dem i SVT play också om du vill, på svt.se, och på svt.se finns dessutom massor med mer information om alla våra program.
Där kan du dock inte se Brottskod försvunnen, det går bara i TV, och eftersom det dessutom hänt en hel del i serien på sistone så är det lika bra jag lämnar dig med en resumé.
(39 ½ sekunder)

Inga kommentarer: