OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 9 april 2010

Hallåtexter mån 12/4 -10, svt2

1800
Det gäller att hugga som en kobra om man vill vinna i Vem vet mest, i finalen alltså, i grundomgångarna räcker det med att ”bara” svara rätt. Kan du klå de tolv? Försök om en timme. Och ja, jag använde den där liknelsen med kobror för att det lätt ska leda över till nästa program, även om det inte handlar om just kobror.

1850
Om du är omnisient, alltså allvetande, så vet du redan vad som är ett finare ord – också på o – för allsmäktig. Om inte annat – titta på Vem vet mest, om tio minuter.
Arne trodde att han visste mycket om vildfår, med betoning på trodde.

1855
Det är väldigt många som går vidare till andra omgången, utslagsomgången, i Vem vet mest ikväll men samtidigt tror jag aldrig jag sett så få som får med sig mer än en lampa... Se själv, om fem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Kvällens första trädgård är inte bara en trädgård, inte bara en plats där man odlar växter – det är som ett litet samhälle. Om det kommer in i Gula boken får du se om en halvtimme.
Här och nu har vi krattat manegen, rent av för hela veckan, för Rickard Olsson.

1930
Studier av tvillingar var det som gjorde att man kom Epigenetiken på spåren, alltså en del av genetiken som handlar om en speciell del av vårt DNA. Kvällens Vetenskapens värld berättar mer, om en halvtimme. Nu till våra Engelska trädgårdar och då skulle man kunna säga att den första trädgården har väntat 460 år på att få sin chans.

2000
Sen en halvtimme pågår storforum om den svenska polisen i Kunskapskanalen. SVT24 bevakar EM i dans medan ettan proväter bröllopsmiddag, kunglig sådan.
Örebro Gais och Djurgården Trelleborg är de matcher som spelas ikväll och som bevakas i Fotbollskväll, om en och en halv timme. Närmast vetenskapliga nyheter och reportage.

2100
De toppar allsvenskan men ligger i botten vad gäller publiksiffror. Hur ska BK Häcken erövra Hisingen? Reportage i Fotbollskväll, om en halvtimme. Dessutom ikväll lyckas komikern Rick Spleen med något som ingen annan lyckats med förut, i Fritt fall, 22 å 45.
Närmast blir det nyheter.

2130
Känner du någon som har en fax? Ja i så fall kan du hjälpa en stackars bitter komiker som heter Rick Spleen, han är nämligen i akut behov. Om en timme och en kvart.
Nu till Fotbollskväll, och du vet väl att den fortsätter på webben efteråt i en kvart också? Bra.

2200
Sjätte delen av Livet på Laerkevej kommer igen om en kvart i SVT24. Året är 1944 i nionde delen av krigsdokumentärserien The War, strax i Kunskapskanalen., medan ettan visar en okänd sida av andra världskriget med 2008 års Oscarsvinnare för bästa utländska film – Falskmyntarna.
Här ska komikern Rick Spleen vara med i en gameshow och slå rekord – fast kanske inte på rätt sätt. Om fyrtiofem minuter, närmast Sportnytt.

2245
En lugn kväll på Mejeriet i Lund blev det med en underbart skön röst och ett gäng underfundiga låtar ackompanjerande av coolt klinkande piano – inspirerade av en man som inte finns, faktiskt. Om det låter kufiskt så klarnar allt i Veckans konsert från igår, om en halvtimme.
Nu skulle man ju önska att allt klarnade, för Ricks skull alltså, knappast för vår.

2315
Missade du gårdagens Agenda, se det om en timme istället.
Det är svårt för mig att inte bli nostalgisk när jag tittar på Veckans konsert, eftersom jag varit kollega med Svante Lodén – när vi båda jobbade på Musikbyrån. Jag skulle kunna berätta en hel del historier...men jag struntar i det. Det är ju inte därför jag, eller han, är här just nu.

2415
Det är visserligen inte relevant just nu men kan vara bra att veta för framtiden. Om du har planerat att se Agenda men inte har en TV i närheten så räcker det med en internetuppkopplad dator, eftersom programmen livestreamas på svt.se varje söndag 21 å 15.
Gårdagens program kan du såklart också se i svt play, eller här och nu för den delen.

2500
Dagen D hade kunnat bli ett monumentalt fiasko. Det berättar morgondagens historie-dokumentär, klockan 18. Dina frågor om pengar handlar höstens val och specifikt skattefrågor, klockan 20. Imorron också Kobra om den kulturella aspekten av AIDS. 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: