OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 15 januari 2010

Hallåtexter fre 15/1 -10, svt1

18
Bli inte förvånad om kvällens middagsbjudning involverar rätter som kanderade gräshoppor eller friterade skalbaggar. Eller ja, jag kanske är helt ute och cyklar här faktiskt, i så fall ber jag om ursäkt. Mitt i naturens Martin Emtenäs är i alla fall den som får bjuda på middag i Gokväll, om en kvart. Närmast tid för nyheter från Rapport med Cecilia Gralde.
(19 sekunder)

18.15
Jag har faktiskt ingen aning om vad Ingalill Mosander och Göran Everdahl kommer att tipsa om för böcker och filmer i Gokväll så jag tänkte passa på att lämna ett eget tips – eftersom det handlar om en film vi visar ikväll.
En visserligen rätt brutal men också brutalt bra actiondramathriller med Robert de Niro mot Al Pacino. Heat, klockan 22.
Och från Heat – till dit.
(22 sekunder)

19
Gäster i kvällens säsongspremiär är bland andra Jens Lapidus, Carolina Gynning och John Mayer, om två timmar.
Före det handlar det om Doreen Månsson och Hans Rosling eller Helene Benno och Peter Apelgren går till semifinal i På spåret, efter nyhetstimmen.
(16 sekunder)

20
Strax:
Om du missade den Molinska skrönan TV-feber i måndags, se den strax i SVT24 istället. Samtidigt öppnas den kanske första tunneln i Konungarnas dal i Kunskapskanalen, medan tvåan ger sig ut på en färgsprakande resa genom den svenska textilkonstens historia. Här ska
vi resa österut mot österländskt palindrom, i På Spåret – strax!

Trailer – SVT Play mobil
Trailer – Idrottsgalan
Trailer – Sissela och dödssynderna
Bildhallå:
Det vore synd om du missade säsongspremiären av Skavlan ikväll, eftersom bland andra författaren och försvarsadvokaten Jens Lapidus kommer dit. Om en timme.
Sen ska vi följa ett gäng tungt beväpnade kriminella som har specialiserat sig på tunga mål, bankvalv och värdetransporter. De leds av Neal MacAuley, en briljant kriminell hjärna, som nu får polisen Vincent Hanna i hälarna. De Niro mot Pacino i den kanske bästa actiondrama-film som någonsin har gjorts – Heat! Om två timmar.
Och nog kommer det hetta till i På spåret också, en semifinalplats står på spel!
(36 sekunder)

21
Å på tal om detta så har vi ett nyinsatt program på torsdag. Ett specialprogram om jordbävningar och dess konsekvenser. Klockan 21 på torsdag, här i ettan.
Vad gäller kvällens tablå kan jag högeligen rekommendera kampen mellan två intellektuella jämlikar på var sin sida om lagen. Ni som har sett den vet vad jag pratar om och vill garanterat se den igen, ni som inte sett den – gör det, snälla, för er egen skull. Heat med Al Pacino, Robert de Niro, Val Kilmer, Jon Voight...och väldigt många fler storstjärnor, om en timme.
Nu till kvällens säsongsstart där stjärnorna som vanligt också flockas, det ska ju pratas svensk storfilm...
(42 sekunder)

22
När hela din tillvaro stjälps på ända och du förlorar allt – vems fel är det? Tja, amerikaner har – åtminstone i filmens värld – en tendens att skylla på någon annan.
I det här fallet president Richard Nixon. Sean Penn spelar huvudrollen som den man som planerar ett attentat. Kvart över ett.
Nu ska det också bli långfilm, en sån där långfilm som ständigt nämns när filmmakare själva pratar om filmer som inspirerat dom. Vad kanske inte så många vet är att det här är en remake av en TV-film som hette LA takedown, från 1989, som Michael Mann också skrev och regisserade. Till nyversionen hade han lite större budget om vi säger så och kunde få till en helt otrolig rollista, och såklart den närmast episka eldstriden utanför banken. För det här är inga gentlemanna-tjuvar det handlar om, det är tungt kriminella som inte bryr sig vem eller vad som kommer i deras väg. Som du förstår är filmen därför brutalt våldsam.
(58 sekunder)

0045
Om du inte kommit ner än från att ha sett Heat så kan jag trösta dig med två till höjdarlångfilmer inatt. Visserligen inte actionfilmer men icke desto mindre höjdare. Sean Penn, Naomi Watts, Don Cheadle med flera ser du i Attentatet mot Richard Nixon, som är...löst baserad på en sann historia om ett mordförsök på den gamla presidenten.
Om en halvtimme.
Sen Nicole Kidman, Lauren Bacall och Peter Stormare i en film som rörde upp en hel del kontrovers, exakt om vore synd att säga för då avslöjar jag lite för mycket men i grunden handlar det om en kvinna vars man är död men kanske har återfötts... Birth, kvart i fyra inatt.
Men, för att orka sitta uppe måste vi väl ha något i magen.

Inga kommentarer: