OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 26 januari 2010

Hallåtexter tis 26/1 -10, svt1

17.55
Man kan kalla den Lindyhop, man kan kalla den Jitterbug, dansen som utvecklades ur Charleston på 1920-30-talen i Harlem i New York. Nu ska en breakdansare få hjälp att lära sig dansen, i Gokväll om tjugo minuter.
Ikväll också andra delen av Mästarnas mästare och då blir det en svinkall utmaning i den stekande Maltesiska solen. Klockan 20.
Närmast blir det precis som vanligt Sportnytt.
(27 sekunder)

18.15
Ikväll kan du upptäcka exakt hur stor mental styrka som krävs för att bli den som står sist kvar under en dusch som strilar ut iskallt vatten. Det handlar såklart om Mästarnas mästare, klockan 20.
Nu till Gokväll där det ska bli hundskola men du vet väl att de också har en valpskola – på nätet. Klicka dig fram till Gokväll på svt.se.
(22 sekunder)

19
Av det du sett eller hört tidigare så kanske du tror att det räcker med att stå ut med att ha iskallt vatten strilande över sig från en dusch? Nädå, det är bara den extra kryddan. Den riktiga uppgiften innefattar något ännu mer...balanserat. Du måste titta på Mästarnas mästare för att få hela bilden, om en timme.
Sen – vem skulle inte vilja gå på Teatersupé med Macbeth? Vi får väl hoppas att det inte blir Shakespeareanskt tragiskt när Sven Wollter bjuder in. Klockan 21.
Närmast blir det nyheter.
(30 sekunder)

20
Strax:
Vad är det för ekonomisk skillnad på att vara gift eller sambo och när är det dags att leta sommarjobb? Ett par av de frågor som dina pengar svarar på strax i tvåan. Samtidigt som lösningen på energikrisen berättas i Kunskapskanalen och SVT24 tuffar iväg med På spåret från i lördags. Här blir det svinkallt för Mästarnas mästare, strax.

Trailer – Melodifestivalen
Trailer – OS i Vancouver
Bildhallå:
Följ med bakom scenen på Macbeth på Momentteatern, och var dessutom med när Sven Wollter lagar mat tillsammans med regissören Pontus Stenshäll. Javisst blir det teatersupé, om en timme.
Sen får vi träffa två män som har det väldigt jobbigt, psykiskt. Den ena för hans minnen från koncentrations-lägret under andra världskriget, vilket också spillt över på hans son. En märklig och mäktig dokumentär om Herr Rakowski, om en och en halv timme.
Nu kanske du förväntar dig vitsar om att ta det kallt eller så men...nä, det vore riktigt elakt. För det här verkar göra riktigt, riktigt, ont.
(39 sekunder)

21
Kriget, koncentrationslägret och förlusten av sin första son och så småningom även fru har gjort Sam Rakowski svårt traumatiserad. Vad han kanske inte förstår är att hans andra son, som han bor hos, också är det – på grund av sin distansierade och ibland aggressiva far.
Men sonen tänker göra allt för att hjälpa dem båda. Vi visar den oväntat optimistiska dokumentären Herr Rakowski, om en halvtimme.
Det blir långfilm ikväll också – där ett dödligt virus börjar sprida sig. Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman och ett gäng andra stora namn i Outbreak, om en timme och femtio minuter.
Så...bäst vi ser till att få något i magen va?
(43 sekunder)

21.30
Det är en form av katastroffilm med klassiskt upplägg – ett otroligt smittsamt och dödligt virus hotar att sprida sig över en hel kontinent, så hur extrema åtgärder får man ta till för att stoppa det? Rollistan är imponerande, Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman, Donald Sutherland, Kevin Spacey...å några till. Outbreak startar om en timme och tjugo minuter.
Tid vi ska spendera i sällskap med Herr och son Rakowski, fast det vore kanske bättre om dom ville spendera den tillsammans.
(34 sekunder)

22.50
Från Kongo till Zaire. I dessa tider av larmrapporter om svininfluensa och andra potentiellt dödliga sjukdomar tänkte vi nämligen ta med dig sisådär femton år tillbaks i tiden till då Ebola vad det namn som med skräck viskades runt världen – med god anledning förstås, Ebola och den sjukdom som det handlar om i Outbreak är...obehagliga med mycket blödningar och annat...gojsigt...jox...om du förstår. Filmindustrin var i alla fall sen att kapitalisera på skräcken och kapitalisera på bästa sätt, rollistan är imponerande och regissören Oscarsnominerade Wolfgang Petersen.
(39 sekunder)

0055
Var det möjligen så att du missade svenska idrottsgalan förra måndagen så har du faktiskt fortfarande chansen att se den – dels i SVT Play såklart men också inatt här i ettan, tjugo i tre.
Nu ska vi till Borneos djungler. Eller till där det tills nyligen varit djungel. Och jag kan ju säga det med en gång – det är inte någon mysig semesterresa det handlar om.

Inga kommentarer: