OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 9 januari 2010

Hallåtexter lör 9/1 -10, svt2

1425
Nu ska vi visa den första delen av två i en italiensk miniserie, som handlar om den italienska fotbollsligan kanske man kan säga – eftersom det handlar om fotboll innanför fängelsemurarna. Den andra delen visar vi redan ikväll, klockan 18, här i tvåan.

1800
Förhoppningsvis såg du den första delen av miniserien Spela för friheten i eftermiddags här i tvåan. Om inte kan man kort sammanfatta den såhär – Stefano har blivit anställd för att skapa ett fotbollslag av ett gäng interner, i syfte att splittra gängbråk och missbruk. I fängelset sitter hans bror Carlo, som inte bara är den främsta fotbollstalangen utan också en riktig värsting.
Varsågoda, del två.

1950
En är legendarisk apartheidmotståndare, den andre legendarisk entreprenör och visionär. Vad tror du samtalet kommer handla om när Desmond Tutu möter Richard Branson? Om tio minuter får du veta det.
Å på tal om legender...

2000
Det är Meg Westergrens dag i Stjärnorna på slottet, nu i ettan.
Här – visst skulle man tro att när en av världens största ikoner för apartheidmotstånd och rättvisa möter en minst lika stor ikon för entreprenörskap och vilda-galna-fantastiska idéer att
samtalet skulle handla om de riktigt tunga frågorna. Jo, man kanske skulle tro det.

2045
Vi svenskar har det inte lätt nu under de mörkaste månaderna på året, för trots att det går mot ljusare tider så dröjer det ännu ett par månader innan dagarna är längre än nätterna. Då kan det vara bra att veta att det finns de som har det betydligt värre.

2100
Marie-Jo har blivit medelålders. Därmed är det tid för henne att välja mellan de två män hon älskar. Valet kan bli ödesdigert. Marie-Jo och hennes två älskare nominerades till Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes, vi visar den om fem minuter – efter Rapport.

2105
Det var en tid då pojkar blev män på ett ögonblick. I andra delen av den helt fantastiska serien Band of Brothers kommer fallskärmsjägarna i Easy-kompaniet att landsättas bakom fiendens linjer inför de allierades landstigning i Normandie. Om två timmar och fem minuter.
Nu ska det handla om en kvinnas val, hennes svåra val, för att finna sin lycka.

2305
Tänk dig att du står i ett flygplan som skakar – dels av turbulens men framför allt på grund av alla de krevader från luftvärnseld som tillsammans med alla kulor som viner genom luften lyser upp den kalla mörka natten. Att du sen ska hoppa från det flygplanet – det är den lätta biten. Andra delen av Band of Brothers, om fem minuter, efter Rapport.

2310
På fredagar, 22 å 30, är det vi har börjat visa om andra säsongen av Big Love – HBO-serien som nominerats till totalt fem Emmys, bland mycket annat kan sägas. Missade du säsong två första avsnitt igår – se det fem i halv ett inatt.
Men pratar vi om HBO och Emmys så är Band of Brothers nästan i en klass för sig. 19 nomineringar varav 6 vunna talar sitt tydliga språk. Såhär sent på lördagar visar vi denna helt makalös serie igen, nästa lördag lite tidigare än ikväll – 22 å 45.

2400
Som du kanske minns utsågs Barbara Henrickson till Årets mamma – men sen blev det kalabalik när det avslöjades att hon var mormon och delaktig i månggifte. Så slutade säsong ett, igår började säsong två, som tar vid två veckor efter den traumatiska dagen. Missade du Big Love igår, se det om tjugofem minuter.
Efter att du fått kroppen rockad av ett gäng glödheta artister förstås, bland andra en suverän lady.

2425
Imorron söndag, klockan nio på kvällen, drar den fjärde säsongen av Big Love igång – i USA vill säga. Jag tänker såklart inte avslöja något av det som läckt ut om den eftersom det skulle riskera att sabba säsong två för dig, den säsong vi nu ska visa om. 22 å 30 på fredagar är den så att säga ordinarie tiden för det, bara så du vet.

2520
Program för dig som övervintrar blir det massor av imorron söndag. Vinterstudion kör igång tio och femton i ettan med alpint, skidskytte och längdskidor som byter kanal lite då och då fram till 16 å 30 och då slänger vi in lite bandy för sakens skull också.
Imorron får du också en ny chans att se en unik, väldigt efterfrågad, och märklig dokumentär – om Hästmannen. 21 å 15 här i tvåan.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: