OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 29 januari 2010

Hallåtexter mån 1/2 -10, svt2

1800
Originalnamnet på programserien Värdshusträdgården är Heavens Garden, alltså Himlens trädgård – vilket såklart anspelar på Paradiset – och där får vi ikväll lära oss många hemligheter om hur man odlar frukt och grönt. 19 å 30.
Från ett Paradis, till en Lustgård.

1850
Det gäller att ha koll på irländska rockgruppen U2:s skivnamn, om du vill bli den som vet mest – om tio minuter.
Nu blir det ljuv muu-sik.

1855
Tydligen blir det säsongsrekord i kvällens Vem vet mest – det är inte illa! Hur mycket nu det kan vara får du bara veta om du tittar. Det börjar om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Färska grönsaker och frukter är inte alls svåra att odla. Särskilt inte om du får lära dig av en expert – i Värdshusträdgården, om en halvtimme.
Imorron blir det såklart också Vem vet mest men lite tidigare än ikväll på grund av en friidrottsgala. Vill du tävla hemma i soffan även imorron, se till att vara bänkad prick klockan 18.

1930
Världens snabbaste man – i pisten – är norsk, har nyligen fyllt 27 år, och heter Aksel Lund Svindal. Hur han lyckas behålla en perfekt så kallad äggställning i backen, trots den hisnande farten – det är vad andra delen av olympier i rörelse ska ta reda på, i Vetenskapens värld, om trettio minuter.
Betydligt lugnare tempo blir det fram till dess.

2000
Det pågår ett program om nätterrorister i Kunskapskanalen, det följs upp om tjugofem minuter. I SVT24 får du en ny chans att se Mästarnas mästare från i tisdags och ettan har direktsänd komedikväll.
Här kommer det bli direktsänd Hockeykväll, om en och en halv timme – nu kommer det gå så fort som 160 kilometer i timmen!

2100
Kvällens Hockeykväll är en inför-OS-special, Niklas Wikegård och Mikael Rehnberg kommer bland annat ta ut vilka de tycker ska bli våra svenska startfemmor och så intervjuar Jonas Karlsson NHL-spelare från USA och Kanada. Om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Är du missnöjd med ditt liv? Har det inte blivit riktigt som du tänkt dig? Ja se det såhär, du är ju inte Rick Spleen i alla fall, ståupp-komikern som ingen kommer ihåg – än mindre skrattar åt. Du kan skratta åt hans patetiska försök att ta sig tillbaka till rampljuset – om en timme och en kvart. Däremot är det elva dagar kvar till OS...

2200
Det franska flygets historia berättas i Kunskapskanalen, medan vi är framme vid den franska dokumentärserien om andra världskrigets näst sista del i ettan.
Här är den lika patologiska som inkompetenta lögnaren Rick Spleen tillbaka för att skjuta ytterligare hål i sin obefintliga ståupp-komiker-karriär. Andra säsongen av Fritt fall, om fyrtiofem minuter, närmast blir det Sportnytt.

2245
Veckans konsert och Agenda special med Partiledardebatt är vad du kan se ikväll om du missade dem igår. Tider ser du i bild hoppas jag.
Jack Dee, som skrivit manus till Fritt Fall och spelar huvudrollen som Rick Spleen, har en lång och framgångsrik karriär som komiker i England med ett antal priser under bältet.
Hans figur Rick Spleen däremot är en rätt jobbig jävel om man ska vara ärlig. Det har mycket att göra med att Dee baserade figuren på människor han träffade under sin karriärs tidiga år – människor han kallar ”Komiker som hatade att vara komiker”.
Säsong två och tre blir det såhär dags på måndagar.

2315
För första gången står två samarbetande block mot varann i en svensk valrörelse. Dessa block möttes i gårdagens direktsända debatt i Agenda. Om du missade den – se den om en timme.
Nu – också från igår – blir det musikalisk brödrakärlek.

2415
Igår blev det direktsänd partiledardebatt i Agenda, den ska vi visa igen nu – med en liten ändring. Igår bröts ju debatten upp av nyheter från Aktuellt. Så blir det inte ikväll, så bli inte förvirrad om du hör någon säga något om att vara tillbaka efter nyheter eller så, båda sjoken blir ett sjok.

2600
Det blir som vanligt kunskapstävling i Vem vet mest imorron, men inte på sin vanlig tid. Klockan 18 är tiden imorron och det är för att det blir friidrottsgala från 18 å 30 till 20.
Å klockan 20 – om det drar ihop sig till individuellt lönesamtal även på din arbetsplats – se till att titta på Dina frågor om pengar för att få veta hur du kan höja din lön. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: