OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 9 januari 2010

Hallåtexter sön 10/1 -10, svt2

1800
Don Giovanni och Kristina från Duvemåla under ett och samma tak under en och samma timme får vi ikväll i första akten av vår Trettondagskonsert, om en timme här i tvåan.
Fyra år på en timme ska vi få nu när vi beger oss norrut för att följa i spåren av en lurvig familj.

1900
Om du inte såg gårdagens första akt av tioårsjubilerande Trettondagskonserten så gissar jag att det är därför du är placerad framför teven nu – du får ju en ny chans. Vill du också se akt två så ska du veta att den kommer nu på torsdag den fjortonde januari, klockan 21 i ettan.

2000
Solens mat suktar dina smaklökar, nu i ettan.
Den moderna människan kan behöva en människa som Stig-Anders att spegla sig i, för att kunna se sig själva – hur de har blivit. Spegla dig i Hästmannen, dokumentär om en timme och en kvart här i tvåan.
Nu ska det handla om skådespelaren Carl-Ivar Nilsson, fast mer om den privata sidan av hans liv. Fångat, och återberättat, av någon som hade en unik inblick och uttryck i och om hans liv.

2100
Han lever ett liv som ingen annan längre gör. Därmed är han än mer i farozonen när stormen plötsligt kommer. Se den långfilmslånga versionen av dokumentären Hästmannen, om en kvart. Närmast blir det nyheter.

2115
Det har varit en dokumentärbeströdd söndag här i tvåan och den är inte slut än. 22 å 50 ikväll får vi möta visionärer och eldsjälar som jobbar för att få Afrika på fötter med en samtidigt busenkel och jättesvår idé. Afrikas ryggrad, 22 å 50.
Nu ska vi få lära känna en man vars ryggrad stöttat hans gård i många, många, år. Men snart riskerar den ändå att knäckas.

2240
Vad kan en enda liten kolibri göra åt en skogsbrand? Det är en enkel men ändå väldigt tydlig metafor som får sitt svar i vår sista dokumentär för kvällen – Afrikas ryggrad, om tio minuter.
Vi avslutar med andra delen av den helt fantastiska serien Band of Brothers och då kommer fallskärmsjägarna i Easy-kompaniet att landsättas bakom fiendens linjer inför de allierades landstigning i Normandie. Om fyrtio minuter. Närmast blir det nyheter.

2250
Tänk dig att du står i ett flygplan som skakar – dels av turbulens men framför allt på grund av alla de krevader från luftvärnseld som tillsammans med alla kulor som viner genom luften lyser upp den kalla mörka natten. Att du sen ska hoppa från det flygplanet – det är den lätta biten. Andra delen av Band of Brothers, om en halvtimme.
Nu ska det handla om enkla förändringar, som kan vara så oerhört svåra.

2320
Det var en tid då pojkar blev män på ett ögonblick. Då grymheter och kallblodiga mord skedde för att rädda en hel värld och där fienden kunde visa sig egentligen vara en vän som hamnat snett. Den episka dramaserien Band of Brothers ordinarie sändningstid är sent på lördagar, nu på lördag är tiden 22 å 45 – bara så du vet.

2410
Imorron kan du följa med till Alaska och kampen om det bästa fiskestället. Kampen mellan grizzly-björnar alltså. Klockan 18. Ett par timmar senare ger vi oss ut i fullmånenatten för att försöka ta reda på vad det är som gör att människan blir så tokig just dom nätterna. Klockan 20. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: