OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 20 januari 2010

Hallåtexter ons 20/1 -10, svt1

17.55
Och vill du sen följa ett gäng människor som är riktigt vrickade, då ska du se kvällens avsnitt av Nip/Tuck där en ”kär” bekantskap från säsong tre dyker upp igen, klockan 22.
En, på riktigt, kär bekantskap dyker annars upp hemma hos Tina Ahlin, nämligen LaGaylia Frasier. I Gokväll om tjugo minuter.
Tjugo minuter vi som vanligt vid den här tiden ska fylla med nyheter av olika slag, för det första av sportvarianten.
(25 sekunder)

18.15
Ja, ännu mer aktuellt idag kan man säga – eftersom EM i konståkning pågår. Det blir sammandrag därifrån 22 å 45 ikväll.
Å på tal om konståkning – Umeå IK Konståkningssession firar 70 år i mars, den bildades 1940. Det har egentligen inte ett smack att göra med Gokväll, annat än att Gokväll ju som vanligt sänder från Umeå.
(21 sekunder)

19
Jordbävningsoffren i Haiti behöver fortfarande hjälp. Du kan lämna ett bidrag till genom att sms:a på nummer 72999, sjuttiotvå niohundranittionio, i det sms:et kan du skriva 50, 100 eller 200 för att donera den summan.
Kvällens Uppdrag Granskning handlar om, vad en gäst i programmet kallar, 2000-talets slaveri i Sverige. Om en timme, sen är Andra avenyn tillbaka, om två timmar.
Närmast blir det nyheter.
(24 sekunder)

20
Strax:
Du kan följa 250 miljoner kämpar på den väg där bara en kan segra, strax i Kunskapskanalen, medan SVT24 kör repris av säsongens första Antikrunda och tvåan smakar på genuin svensk mat – alltså sushi, pizza och tacos – i premiären av Landet brunsås.
Här ska Uppdrag Granskning till viss del granska Sveriges television, strax.

Trailer – Vetenskapens värld
Trailer – Mästarnas mästare
Trailer – Andra avenyn
Bildhallå:
Ja det är ju början till slutet får man säga, säsongen som börjar ikväll är den sista. Start om en timme.
Sen, vad skulle du göra om din exfru är lesbisk, din son åkt i fängelse, din dotter äter hår och din senaste fru visat sig vara psykopat. Ja, det är Sean som får frågan i Nip Tuck, om två timmar.
Nu till veckans Granskning och jag kan med en gång säga att det så småningom blir chat med den reporter som gjort kvällens reportage. Klicka dig fram till Uppdrag granskning på svt.se.
(30 sekunder)

21
Imorron, vid den här tiden, har vi ett nyinsatt program om jordbävningar och dess konsekvenser – klockan 21 imorron – och på tal om det behöver jordbävningsoffren på Haiti fortfarande hjälp. Om du vill lämna ett bidrag kan du sms:a på nummer 72999, sjuttiotvå niohundranittionio, i det sms:et kan du skriva 50, 100 eller 200 för att donera den summan.
Dom Jolys upptåg med sin dolda kamera är så enkla men så geniala. Se själv om fyrtiofem minuter.
Sen handlar det om att den man vänder sig till i ett desperat försök att få hjälp, den kan lika gärna vilja sänka en metaforiskt kniv i ryggen på dig. I Nip Tuck, om en timme.
Nu ska vi – äntligen – få komma tillbaka till Andra avenyn. Fast det är ju ett bitterljuvt äntligen, det är den sista säsongen vi ska köra igång nu – och i den blir det dessutom en otäck scen i skogen, bara så du vet.
(55 sekunder)

21.45
Det bästa sättet att komma över någon, är att lägga sig ovanpå någon annan. Man ska bara vara säker på vem eller kanske vad den där andra är. Nip Tuck, om en kvart.
Sen blir det sammandrag från konståknings-EM i Tallinn, om en timme.
Nu bör du titta noga på den man som kommer att dyka upp i en väldig massa olika skepnader de närmaste femton minuterna och lägga hans ansikte på minnet. Han heter Dominic Joly och om du ser honom, gå åt något annat håll.
(28 sekunder)

22
Paråking, fria program, final är det som står på schemat för sammandraget från Konståknings-EM i Tallinn. Om fyrtiofem minuter.
Fyrtiofem minuter vi ska fylla med en väldigt velig transa, ja och så en hämndlysten bitch såklart.
(15 sekunder)

22.45
Om jag inte är helt ute och cyklar, jag hoppas verkligen inte att jag är det men om jag är det så får jag säkert höra det – det var väl en tåloop vi fick se där i trailern? Om det nu inte var en lootz förstås. Ja, det är kanske bäst att jag också tittar på vetenskapens värld på måndag och/eller tittar på det sammandrag som nu kommer för där har vi definitivt kommentatorer med koll.
(20 sekunder)

0000
Är det så att du missade den andra delen av Mästarnas mästare igår så kan du såklart se den när du vill i svt play på svt.se. Detsamma gäller Teatersupén, Sissela och dödssynderna och...tja, de flesta av våra program.
Är du mer trogen så kallad linjär TV så går du inte miste om mästarna ändå, del två kommer i repris halv två inatt – efter andra delen av Teatersupén med bland andra Gladys del Pilar, Helena Bergström och Morgan Alling. Den börjar om en timme, efter det att en viss norrman börjat sin resa mot att bli årets svenska programledare för andra året i rad...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jattebra blogg!!!!Valdigt inspirerande! Hr bara en fraga angaende dina texter. Maste du lara dom utantill innan sandning?eller har du det pa en prompter? Tack!!/Isabell

Henrik Bennetter sa...

Hej Isabell och tack för ditt beröm - vad kul om jag kan inspirera!

Mina texter måste jag mycket riktigt lära mig någorlunda utantill. Vi har med oss texten på ett papper in i studion men prompter har vi ingen - det behövs inte. Det skulle dessutom bli alldeles för stelt och icke levande om man inte körde igenom texten en massa gånger.
Ha det så bra! //Henrik