OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 14 januari 2010

Hallåtexter fre 15/1 -10, svt2

1800
Om du vet vilken sport Frida Nordin och Therese Sjögran utövar, då kan du behålla lampan tänd. Svaret, om inte annat, i fredagsfinalen av Vem vet mest – om en timme.
En ledtråd – det är inte skidskytte.

1850
Årets första fredagsfinal står och stampar i kulisserna, det börjar om tio minuter.
Däremot är det tre dagar kvar till årets Idrottsgala. Med andra ord fortfarande tid att se till att din favorit tar hem priset.

1855
Det gäller att ha koll på årtionden och ibland specifika årtal för att bli årets första Vem vet mest-are, om fem minuter här i tvåan.
Fram till dess blir det nyheter.

1900
En ensam man kommer stånkade på cykel längs vägen och det är lite extra jobbigt med tanke på temperaturen och väglaget. Varför han måste cykla? Tja, det får du veta om en halvtimme.
Jag vet inte om det blir så svettigt nu, alla som står bakom pultarna är ju redan mästare – eftersom de tagit sig till fredagsfinal. Årets första, till och med!

1930
En färgsprakande resa genom den svenska textilkonstens historia, det får du följa med på i K-special, om en halvtimme.
Nu får du följa med på en resa som går...ganska långsamt.

2000
Om du missade den Molinska skrönan TV-feber i måndags, se den strax i SVT24 istället.
Samtidigt ger vi oss in i vad som kan vara den första tunneln i Konungarnas dal i Kunskapskanalen, medan ettan ger sig ut På Spåret.
Här ska vi följa historiska sömmar.

2100
Om du vill veta hur man kan använda humle för att berika trädgårdsjorden – titta på Värdshusträdgården, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Besvärligheterna i kölvattnet av att familjen Henrickson avslöjats som polygamister är inte slut än. Inte alls. Andra delen av Big Love, om en timme.
Nu – för alla trädgårdsfrälsta – ska vi till ett riktigt paradis.

2155
Bill Henrickssons reklamskylt har vandaliserats. Vill du veta hur, titta på Big Love om trettiofem minuter. Såvida du inte har nåt du måste fixa först, vill säga.

2200
Näst sista delen av Från Lark Rise till Candleford startar strax i SVT24, medan Kunskapskanalen berättar om livsmedelskrisen och ettan visar den magnifika långfilmen Heat. Här har Nikki, Bills andra fru, ett sånt där uttryck i ansiktet som kvinnor bara har när de förväntar sig något...som alla andra har glömt. Andra delen av Big Love, om en halvtimme.
Närmast Sportnytt.

2230
Anders och Måns är tillbaka i serien om sig själva! Eller ja...kan Anders verkligen vara så egotrippad och vilken av dom är förresten Måns? Ja, om du inte såg premiäravsnittet igår så är det väl bäst du gör det om femtio minuter.
Nu...är det en dag för besvikelser och otrevliga överraskningar.

2320
Hur funkar det här med flaskvatten egentligen, vad gör det för avtryck i miljön? Följ med på Miljöresan från i måndags om du vill veta, om en halvtimme.
Nu till en serie som hade premiär igår och vars ordinarie tid är torsdagar 21 å 30 här i tvåan.
Självklart kan du se mer klipp på webben – det är bara att klicka sig fram till Succéduon på svt.se – och där kan du faktiskt vinna hela säsongen på DVD, det krävs bara att du ska vara lite kreativ själv.

2350
Om du missade dokumentären om Maria och Tommi, och deras unika kärlek, i onsdags – då kan det vara värt att titta om tjugofem minuter.
På vägen dit ska vi följa vattnet på dess väg.

2415
”Egentligen är det bara kärleken som betyder något. Den kommer inte inom räckhåll för den som är feg. Den är ingen livlös teori utan en levande och livgivande kraft. Kärleken är hjärtats värdefullaste skatt.” Så sa en gång Mahatma Gandhi. Jag tror Maria och Tommi håller med.

2445
Det blir såklart en hel del vintersport imorron, det börjar med storslalom 10 å 50 här i tvåan.
På kvällen blir det sen seriestart för en holländsk naturserie om om livets bälte – Ekvatorn – klockan 18. Det blir också konsert med Sting, 21 noll fem, och uppladdning inför den klockan 20. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: