OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 26 januari 2010

Hallåtexter tis 26/1 -10, svt2

1800
Jag skulle hävda att frågan ”Vilken artist kallas King of pop?” är väldigt lätt – eftersom jag kan svaret. Om du vill kolla ditt svar – titta på Vem vet mest, om en timme.
Nu till en fråga som är betydligt svårare och kräver ett ganska invecklat svar.

1850
Vet du vem som är äldst av Furst Rainiers & Grace Kellys barn? Tja, i så fall behöver du inte släcka lampan. Vill du vara säker på att du har rätt – titta på Vem vet mest, om tio minuter.
På tal om kungligheter så ska vi nu träffa två herrar med anrika kunganamn, men som inte alls åtnjuter något apanage direkt.

1855
Det brittiska rockbandet som bland annat gjort albumen The Bends och OK Computer – vad heter de? Det är väl ingen ytterligare ledtråd att det är ett av mina favoritband men nu fick jag det sagt i alla fall. Svaret, om inte annat i Vem vet mest om fem minuter.
Det är INTE Keane, kan jag säga, men det hade nästan kunnat vara det. Om inte annat får detta superpopulära brittband sig en specialare i kvällens London Live, om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
De har sålt miljoner och åter miljoner skivor. Pianorockarna Keane får ett helt London Live för sig själva ikväll där de minns tillbaka till sin första tid som band och inleder sin livesession med Bedshaped – tredje singeln från debutalbumet. Om en halvtimme.
Hoppas, hoppas du får nytta av den informationen nu.

1930
Bröllop kan vara svindyra. Att inte vara gift kan också vara kostsamt. Om du vill ha klarhet – få svar på Dina frågor, om en halvtimme.
Om du vill se Keane live så får du dra åt skogen, faktiskt. På deras ”Forest tour” ska de spela i sex olika skogar i England i juni i sommar. Jag tror säkert du kan hitta deras hemsida och läsa in dig på det om intresse finns. Det blir ju givetvis livemusik från Keane nu också och bara Keane faktiskt.

2000
Lösningen på energikrisen berättas strax i Kunskapskanalen, medan SVT24 tuffar iväg med På spåret från i lördags och det blir svinkallt i Mästarnas mästare i ettan.
Här blir det debatt om en halvtimme, nu ska det handla om små skillnader som kan göra stor skillnad.

2030
Dillstuvad potatis. Vad nu i hela friden det kan ha att göra med en dödssynd, det får Sissela Kyle förklara – och som hon gör det. Om en timme.
Du kan som vanligt, på olika sätt, delta i den Debatt som ska till att börja. Läs mer om det genom att klicka dig fram till debatt på svt.se.

2100
Sissela Kyle har alltid varit en frossare, till och med som liten när hon gick i sömnen. Men frosseri idag ser inte ut som då – den nya tidens frosseri får inte synas. Sissela får såklart utveckla det där själv, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
TV:s mest överbetalda historiker håller på med en ny bok och det är Matts jobb att brunnäsa sig till den. Andra delen av komediserien Freezing, om en timme och en kvart.
Nu släpper vi lös Sissela Kyle igen, det är bara att för sig av henne – så mycket du orkar.

2200
Besök ett av UNESCO:s världsarv, strax i Kunskapskanalen. Om en kvart blir det trädgårdspulande i SVT24 och om femtio minuter katastroffilm, kan man säga, Outbreak med Dustin Hoffman i ettan.
Här blir det en av de mer mysko konversationerna som väl någonsin hållits i en pissoar å det kan du få vara med på, det låter väl trevligt! Andra delen av komediserien Freezing, om fyrtiofem minuter. Närmast Sportnytt.

2245
På ytan handlar det om en fantastisk sångare och en fantastisk sång men det kommer också ta med dig på en fantastisk musikalisk resa genom ett helt sound – the Philly Sound. Am I black enough for you, om en halvtimme.
Det spelar ingen roll vilken roll Tim McInnery än gör. För mig kommer han alltid att vara synonym med puckot Percy i den geniala komediserin Svarte Orm från 1982 och det menar jag på det mest kärleksfullt beundrande sätt möjligt. Nu, i andra delen av Freezing får han chansen att verkligen spela ut och gör det lika helhjärtat och underbart som vanligt. Och, lustigt nog, får han chansen att nämna Percy också.

2315
I onsdags säsongsstartade Korrespondenterna, med en fascinerande titt på hur en mobiltelefon kan bli ett vapen som störtar diktaturer. Missade du det, se det om en timme.
1972 steg låten Me and Mrs Jones till förstaplatsen på Billboardlistan. Andra singeln från samma skiva hette ”Am I black enough for you” och hade inte riktigt samma framgångar om man säger så. Inte på listor i alla fall...

2415
Vill du följa med på fest? Till exempel i Japan där tiotusen nakna män dricker sig dyngraka i ett försök att skydda sig från olycka? Jo, jag tänkte väl det. Titta om en halvtimme.
Nu, i säsongsstarten av Korrespondenterna från i onsdags, kommer vi att få se bilder som diktaturer inte vill att vi i väst ska få se. Då vill jag samtidigt varna för att några av de bilderna kan vara starka.

2445
Japan. Hem för Samurajen, Sushi och artiga bugningar. För att bli accepterad här behöver man lära sig ett antal nyckelritualer. En fest där man klär av sig och krökar järnet verkar vara en av dem.

2540
Du kan inte laga mat för några kronor...och det kan inte matindustrin heller. Lösningen för dem heter – tillsatser. Jag är inte säker på att du vill veta exakt hur mycket tillsatser men morgondagens Landet brunsås tänker i alla fall berätta. Klockan 20 här i tvåan.
Sen är det Björn Skifs som berätta om gammal och ny och nygammal musik och minnen i Dom kallar oss artister, 20 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: