OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 19 januari 2010

Hallåtexter ons 20/1 -10, svt2

1800
Välkommen till en kanononsdag! FYRA seriestarter har vi ikväll, eller tre och en halv om man vill vara petnoga. Den halva är Anders och Måns 19 å 30 eftersom det är en repris från i torsdags men sen har vi Landet Brunsås, Dom kallar oss artister och Korrespondenterna.
Och som det inte var nog med det kanske vi kan lösa hela världens energiproblem också.

1850
Inte visste jag att lättbetongen uppfanns i...det du får höra i Vem vet mest – om tio minuter.
Nu – i brist på en bra översättning av ett skönt uttryck – Cute overload!

1855
Du har chansen att vara med i Vem vet mest – detaljer hittar du på svt.se. Om du vill testa dina kunskaper först – gör det efter Rapport.

1900
Ikväll blir det säsongsstart för Dom kallar oss artister och då är det tokheta Markus Krunegård som guidar oss till sina inspirationsgömmor. Om två och en halv timme.
Det finns en av de tolv som nu ska vara med som är klart hetare än de andra, undrar om du kan se vem redan från start?

1930
Svensk mat när den är som svenskast – alltså tacos, sushi och pizza. Så kan man faktiskt se det, premiären av Landet Brunsås kommer utveckla påståendet – om en halvtimme.
I torsdags var det premiär för Anders och Måns nya serie och den ordinarie tiden är också torsdagar 21 å 30 här i tvåan. Självklart kan du se mer klipp på webben, svt.se.

2000
250 miljoner kämpar – bara en kan segra, strax i Kunskapskanalen, medan SVT24 kör repris av säsongens första Antikrunda och ettan granskar bemanningsföretagen.
Här ska Markus Krunegård visa upp den musikaliska sidan av sin hemstad, om en halvtimme.
Nu – hur mycket avocado finns det i den färdiga guacamole-dipp man köper på burk tror du? Ja, det är såklart något som Landet Brunsås kommer att berätta i sitt premiäravsnitt. Åtta smakfulla program ska det bli, såhär dags på onsdagar, taco så mycket.

2030
Det är möjligt att sociala medier kan störta diktaturer. Vill du vill veta hur – titta på Korrespondenterna som är tillbaka ikväll – om en timme.
Nu till kvällens andra säsongsstart. Åtta onsdagar ska en artist vara musikkorrespondent, från sin egen hemstad. I det här fallet Peking.

2100
Diktaturer kan falla, revolutionärernas nya vapen är mobiltelefonen. Säsongens första korrespondenterna möter dessa revolutionärer och visar bilderna och filmerna de lagt upp på nätet. Om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
I det nya Brasilien blir det allt svårare för de allra fattigaste att få plats i samhället, de måste bli ockupanter för att överleva. Om detta handlar Världen, 22 å 45 ikväll.
Nu säsongsstart för Korrespondenterna, tio program blir det den här säsongen. Vi vill varna för mycket starka bilder i premiären.

2200
Bergsgorillor i Kunskapskanalen, solig mat om en kvart i SVT24 om en kvart och en transa med ett udda kirurgiskt önskemål i ettans Nip Tuck. Här ska vi besöka en betongbyggnad mitt i São Paolo i Brasilien – ett hem för 468 familjer. I Världen, om fyrtiofem minuter. Närmast blir det Sportnytt.

2245
Den kallas ofta en av arkitekturhistoriens vackraste byggnader. Besök denna moské i Istanbul om femtio minuter.
Den byggnad vi nu ska besöka är byggnadstekniskt inget underverk men det närmaste ett mirakel man kan komma för nästan femhundra familjer.

2335
Den kan vara den jobbigaste avtackningen av en medarbetare någonsin, den som utspelas i premiäravsnittet av brittiska komediserien Freezing, om tio minuter.
Det vill säga efter att vi besökt två väldigt vackra ställen.

2345
Nu, och två onsdagar till såhär dags på kvällen, ska vi få möta två människor som en gång varit stora stjärnor inom sitt område men nu är på väg att dala... Brittisk komedi med lite sorghlighet i sig alltså och faktiskt lite oväntad sorglig blir den, helt oavsiktligt i och för sig. Några minuter in i första avsnittet kommer man nämna skådespelaren Brittany Murphy – som ju dog i en hjärtattack för bara några veckor sen.

2415
Ett av de mest mytomspunna upproren mot det mäktiga brittiska imperiet utspelade sig i USA i december 1773. Det handlar om Boston Tea Party klockan 18 imorron torsdag. Det handlar också om Dyslexi, 19 å 30, och sen kommer Anders och Måns – det vill säga Succéduon trassla till det igen för sig, 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: