OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 9 januari 2010

Hallåtexter lör 9/1 -10, svt1

1750
För sakens skull kanske jag ska tydliggöra att det är den första akten av Trettondagskonserten som visas ikväll, klockan 21.
Morgondagens gudstjänst hålls på Strömsholms slott då pastor Erland Ros predikar på söndagen efter trettondagen. Klockan 10 imorron förmiddag i grannkanalen tvåan.
Närmast blir det Helgmålsringning.
(20 sekunder)

17.55
Det kommer en ung man vandrande på en ödslig väg. En pojke som har vissa aningar om sina förmågor men aldrig kunde gissa sin verkliga potential och sitt öde. Ikväll nystartar fantasy-action-drama-serien om den unge trollkarlen Merlin – om tjugo minuter.
Vilka som trollat i sportens värld, det får vi veta nu.
(21 sekunder)

18.15
Ja om du exempelvis inte sett förra veckans avsnitt av Guds tre flickor eller Stjärnorna på slottet så kan du alltså numera slita upp mobilen och titta i den.
Det går så klart att titta på TV i TV också. Dom senaste avsnitten av Guds tre flickor och Stjärnorna på slottet till exempel. Ikväll klockan 19 respektive klockan 20.
Nu, och ytterligare tolv lördagar vid den här tiden, ska vi låta magin flöda, ur en ung trollkarls fingrar. Men då ska man veta att där han går – följer faran i hans fotspår.
(31 sekunder)

19
Självklart kan du läsa mer om årets deltagare på webben, klicka dig fram till Mästarnas mästare på svt.se.
Erfarna tittare, alltså ni som följer Guds tre flickor, vet att det brukar bli två avsnitt såhär på lördagar och ikväll är inget undantag. Ett nu, som dessutom sänds parallellt i Barnkanalen och där också ett till avsnitt tar vid om en halvtimme.
(20 sekunder)

19.30
SPUG:
Det näst sista avsnittet av Guds tre flickor startar vilken sekund som helst i Barnkanalen.
Här i ettan blir det strax nyheter från Rapport.

Trailer – Skavlan
Bildhallå:
Det har blivit Meg Westergrens dag och det första hon gör är...att fundera på hur hennes skamliga förslag kommer att mottas... Stjärnorna på slottet, om en halvtimme.
Sen kommer toner från Les Miserables och Sweney Todd, bland många andra, att ljuda ur Berwaldhallen när vår Trettondagskonsert tioårsjubilerar. Första akten, om två timmar.
Närmast blir det nyheter från Rapport med Lisbeth Åkerman.
(25 sekunder)

20
Strax:
Problem som vägrar ge med sig handlar det om nu i Kunskapskanalen. Samtidigt får du en ny chans att se näst sista delen av dramaserien Tess i SVT24, medan tvåan bjuder på ett möte mellan två riktiga ikoner.
Här ska våra svenska ikoner få en dag i lekfullhetens och nakenhetens tecken – det är Meg Westergrens dag på slottet. Strax!

Trailer – SVT Play mobil
Trailer – Mästarnas mästare
Trailer – Trettondagskonsert
Bildhallå:
Jamän, Don Giovanni och Kristina från Duvemåla under ett och samma tak i första akten av vår Trettondagskonsert, om en timme här i tvåan.
Sen får kommissarie Lewis sitt sista fall att lösa för den här gången, ett fall med många bottnar. Om två timmar.
Nu till slottet där man som vanligt ska äta och dricka diverse godsaker och om du vill äta lika gott så har du recepten på webben – klicka dig fram till Stjärnorna på slottet på svt.se.
(25 sekunder)

21
Lewis, Williams och Wayne är de män som dominerar ettans TV-tablå in på småtimmarna. Kommisarie Lewis löser sitt sista fall om en timme. Robbie Williams gör konsert-comeback 23 å 35 och John Wayne är skoningslös i den klassiska western-filmen Förföljaren, fem över halv ett.
Nu, och i akt två som kommer nästa lördag samma tid, blir det trettondagskonsert med Helen Sjöholm och Bryn Terfel.
(27 sekunder)

22
SPUG:
Jag ber om ursäkt, jag har farit med osanning. Akt två av Trettondagskonserten kommer redan nu på torsdag, den fjortonde januari, klockan 21 och ingenting annat.

Trailer – Teatersupén
Bildhallå:
När Robbie Williams äntligen äntrar scenen igen blir det riktigt pampigt eftersom han tar en hel symfoniorkester till hjälp i sin comeback-konsert. 23 å 35 ikväll.
Nattbio blir det också, med ur-cowboyen John Wayne i klassikernas klassiker – framröstad som Tidernas bästa westernfilm av branschtidningen Entertainment weekly. Förföljaren, fem över halv ett.
Nu till Kommisarie Lewis sista fall, för den här gången. Ett fall där en flicka får ett riktigt obehagligt uppvaknande.
(33 sekunder)

23.35
Inte bara Entertainment Weekly utan också det amerikanska filminstitutet rankar kvällens nattbio som den bästa westernfilmen genom tiderna. Den är också betydligt mer komplex än vad den verkar på ytan. En superklassiker med en superstjärna i huvudrollen och en i registolen. John Ford regisserar John Wayne i Förföljaren, om en timme.
Kanske hörde du skriket för några veckor sen. Skriket från de miljontals kvinnor världen över som fick höra nyheten – Robbie Williams är...förlovad. Bröllopet blir på alla hjärtans dag var det senaste jag hörde. Grattis får man ju säga, och grattis till oss också eftersom Robbie nu är tillbaka på scenen.
(45 sekunder)

0035
Som vanligt kan du titta på TV hela natten här i ettan, de närmaste två timmar kan jag verkligen rekommendera att du gör det. Jag har sagt det förut men kan säga det igen – det är filmen som både Entertainment weekly och det amerikanska filminstitutet anser vara den bästa westernfilm som någonsin gjorts och har alltså ikonen John Wayne i huvudrollen. Anledningen till hans rollfigur, Ethan Edwards, hat kan dock vara lite svårt att förstå djupet av om man inte är uppmärksam, men jag ska underlätta för dig. Den unga flickan Debbie kommer så småningom att gömma sig bakom en gravsten å på den står det ”Här vilar Mary Jane Edwards, dödad av Comancher den 12 maj 1852. En god fru och mor i hennes fyrtioförsta år.” Med andra ord, 16 år före det att kvällens film utspelar sig dödades Ethans egen mor av comanche-indianer.
(53 sekunder)

Inga kommentarer: