OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 10 januari 2010

Hallåtexter sön 10/1 -10, svt1

17.55
Ett mystiskt paket som hittas på en gammal kyrkogård hamnar i fokus i näst sista delen av Från Lark Rise till Candleford, om tjugo minuter.
Sen ska vi till en sanslöst vacker plats för att smaka på den sanslöst goda maten. Solens mat, klockan 20.
Närmast blir det Sportnytt!
(16 sekunder)

18.15
Premiären sker i Höganäs med publikrekord och Madonna-fynd. På torsdag.
Fynd-ig som få var Povel Ramel. Det blir ett klipp ur hans show på Maxim från 1979 ikväll, där han berättar historien om när han blev uppringd av en herre på Radiotjänst. Om en timme.
Vart historien nu kommer att leda oss kommer snart att bli uppenbart, om än mystiskt.
(24 sekunder)

19.15
Han är naturfotografen som älskar att se saker ur sitt unika perspektiv. Du kan få utforska det perspektivet, om tio minuter här i ettan.
Nu ska vi 32 år tillbaks i tiden för att konstatera att när en mästerberättare berättar så kan det lika gärna bli en berättelse av något som INTE hände.
(19 sekunder)

19.25
Kring Italiens fjärde största insjö lockas mat-turister med de lokala specialiteterna. Bo Hagström gör sitt bästa för att hinna smaka på dem allihop – i Solens mat, om trettiofem minuter.
Nu ska vi möta en man som vill att du ska se saker på samma sätt som han.
(16 sekunder)

19.30
Välkommen till Trasimenosjön i Umbrien, där fisken är så färsk att den fortfarande kippar efter andan. Solens mat smakar – om trettio minuter.
Det har smakat gott för Anja Persson i pisten idag kan man säga, det får du veta mer om i Sportspegeln om en timme.
Närmast blir det nyheter från Rapport med Lisbeth Åkerman.
(18 sekunder)

20
Strax:
En unik berättelse om både en folkkär skådespelare och en hemlighet får du strax i grannkanalen tvåan.
Här ska vi få följa med på fisketur med kastnät – i Solens mat, strax.

Trailer – Mästarnas mästare
Trailer – Teatersupén
Bildhallå:
Vad har fotbollsmålvakten Johan Alvbåge och tennisspelaren Kim Clijsters gemensamt? Jo, dom är med i samma reportage i sportspegeln – för att dom har något annat gemensamt. Om du är nyfiken, titta om en halvtimme.
Sen blir det både mystiska dödsfall och smuggling att utreda för Precious i Damernas Detektivbyrå, om en timme och en kvart.
Nu till Solens mat och om det är så att du vill vinna en Solens mat-bok eller –cd så ska du ila in på hemsidan på svt.se. Där kan du såklart få recpetet på godsakerna som lagas i kvällens program. Men först måste vi väl insupa miljön och komma i rätt sinnesstämning.
(39 sekunder)

20.30
Det som händer är exakt det som hänt förut vid ett specifikt klockslag. Det är det som gör det så omöjligt. Vill du veta vad – titta på Damernas detektivbyrå, om fyrtiofem minuter.
Sen föreslår jag att du också lyssnar på trettio år av U2:s fantastiska låtar. 22 å 15.
Dessutom – om du missade sportens årskrönika i måndags så kan du se den 23 noll fem istället.
Och sport blir det ju nu också.
(28 sekunder)

21.15
Under hela U2:s karriär, från färska tonåringar till att idag vara världens kanske största rockband, har brittiska TV-bolaget BBC följt och dokumenterat deras karriär.
Därför kan du också följa U2:s karriär ikväll, om en timme.
Nu till Botswana där vi så småningom kommer få möta en familj i vilken visst lite vad som helst kan hända – men det är inte det enda som är mystiskt ikväll.
(24 sekunder)

22.10
Det börjar med Get on your boots, första singeln från senaste skivan – och fortsätter med en spelning av eleven o’clock tick tock från 1981. En hel timme historisk livemusik – alltså 30 år med U2 – får du om fem minuter.
Fram till dess ska vi få lyssna till ett samtal som väl också klingar väldigt irländskt, om än rossligt.
(22 sekunder)

22.15
Vad kommer du ihåg av sportåret 2009? Tja, jag är inte så säker på att du vill minnas det faktiskt men om du nödvändigtvis vill veta så börjar det med väldigt många ”Neej”. Sportens årskrönika alltså, om femtio minuter.
Och vi slänger väl in reprisen av Rapports årskrönika när vi ändå är igång, fem över tolv.
Repris och krönika får man väl nästan säga att det blir nu också – alla har väl sin favorit av U2:s alla låtar. Min är One från 1991. Trevligt nog kommer vi få höra den i det här specialprogrammet och ännu trevligare är att den sannerligen inte är ensam.
(35 sekunder)

23.05
Historiska presidenter, glittrigt kungliga förlovningsringar och så en kung som rycktes ifrån oss.
Nyhetsåret 2009 rymde såklart så väldigt mycket mer än så, Rapports årskrönika navigerar genom alltihop, om en timme.
Fram till dess ska vi blicka tillbaka på ett sportår som vi kanske egentligen inte borde blicka tillbaka på...eller?
(21 sekunder)

0005
Det har blivit Meg Westergrens dag och det första hon gör är...att fundera på hur hennes skamliga förslag kommer att mottas... Stjärnorna på slottet från igår, om en timme.
Sen får du en ny chans att se den andra och sista delen av Camilla Läckbergs kriminalmysterium Olycksfågeln. Om två timmar.
Du kan som vanligt titta på tv hela natten i och för sig, närmast med en nyhetsmässig återblick på det år som så nyligen tog slut.

Inga kommentarer: