OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 1 februari 2010

Hallåtexter mån 1/2 -10, svt1

17.55
Han spelade bort inte bara en och en halv miljon kronor, han spelade bort hela sitt äktenskap. Nu är han gäst i Fråga doktorn, om tjugo minuter.
Ikväll får du också en unik chans att följa det svenska längdskidåkningslandslaget under ett helt år av träning och förberedelser inför OS. Dokumentären Gröt, svett och klistervalla startar klockan 21.
Närmast blir det Sportnytt.
(22 sekunder)

18.15
Före dokumentären blir det direktsänd final för att utse vilken av tre komediserier som ska visas i svt i höst. Vill du se vilka det väljs mellan – titta på svt.se. Själva komedikvällen börjar klockan 20.
Gröna fingrar är något man förknippar med trädgårdsarbete och det är väl något man förknippar med våren. Så, trots inledande hopp om vår i Fråga Doktorn som kommer kvällens första tittarfråga handla om vita fingrar.
(27 sekunder)

19
Om du vill se vilka som tävlar i finalen så hinner du faktiskt in på svt.se.
Efter komedikvällen får vi vara med på den långa vägen till ett olympiskt spel – vi får följa det svenska längskidslandslaget ett helt år. Dokumentären Gröt, svett och klistervalla, om två timmar. Närmast blir det nyheter.
(22 sekunder)

20
Strax:
Det pågår ett program om nätterrorister i Kunskapskanalen, det följs upp om tjugofem minuter. I SVT24 får du en ny chans att se Mästarnas mästare från i tisdags medan tvåan undersöker störtloppsåkning in i minsta detalj i andra delen av Olympier i rörelse i Vetenskapens värld.
Här i ettan har ditt skratt betydelse, vår direktsända komedikväll ska strax avgöra vilken komediserie vi ska sända i höst.

Trailer – Kunskapskanalen
Trailer – OS i Vancouver
Trailer – Gröt, svett och klistervalla
Bildhallå:
Ja, det är ju faktiskt bara elva dagar kvar till OS i Vancouver och med nio timmars tidsskillnad bakåt kan det bli en del nattvak – kanske kan vara bra att börja planera för det om du inte redan gjort det förstås.
Sen den tjugonde januari har du kunnat vara med och påverka vad som ska visas i svt i höst. Tre olika piloter, som man kallar det, alltså testavsnitt kan man väl säga av olika komediserier har funnits till allmän beskådning dels i svt play på svt.se men också i svt24 och här i ettan. Sen har du haft möjlighet att fylla i en enkät och säga din mening. Nu ska det avgöras, om bara någon kunde berätta det för Kristian Luuk också så vore det bra.
(40 sekunder)

21
Stalingrad, 1942. Hitler påstår sig snart ha tagit staden, men verkligheten var en annan. I den näst sista delen av dokumentärserien Världens undergång är det början till slutet på det tredje rikets undergång. Om en timme.
Nu ska vi visa den första av två dokumentärer som ska leda oss fram till vinter-OS i Vancouver – som alltså börjar om elva dagar. Men vägen dit är lång med träning, träning och åter träning både fysiskt och mentalt. Två måndagar ger filmaren Johan Candert oss förmånen att få krypa innanför skinnet på ett gäng vinnarskallar. Nästa vecka är det helt år av Anja Pärsons liv vi får följa och få en inblick i vad som gjort att hon vunnit sju VM-guld, det är alltså samma tid om en vecka. Ikväll får vi följa fler guldhopp på samma gång, såna som pinar och krigar i spåren.
(52 sekunder)

22
SPUG:
I nästa dokumentär får vi följa en femfaldig OS-medaljör och sjufaldig VM-guldmedaljör. Under ett helt år får vi krypa in I huvet på Anja Pärson. Klockan 21, nästa måndag.

Trailer – OS i Vancouver
Trailer – Melodifestivalen
Trailer – Kunskapskanalen
Bildhallå:
Han är muslim, hon katolik. Båda står inför beslut som för all framtid kan krossa relationen till deras familj och vänner. Så, kan kärleken övervinna allt? Det blir långfilm av Ken Loach ikväll, En öm kyss, om femtiofem minuter.
Nu ska vi till en tid och kanske framför allt en plats som, för de som var där då, bokstavligen måste ha känts som helvetet på jorden.
(25 sekunder)

22.55
När man pratar om socialrealistisk film från England, eller ja Storbritannien, så är det framför allt ett namn som står ut bland alla andra – Ken Loach. Sju gånger har han nominerats till en BAFTA, alltså britternas motsvarighet till Oscar, eller ja sju plus en kan man säga – eftersom han också blivit nominerad till en skotsk BAFTA. Jo, det finns såna också. En skotsk BAFTA blev också Eva Birthisle nominerad till för kvällens film, för bästa kvinnliga huvudroll. Det är nämligen hon som spelar kvinnan som Casim förälskar sig i, det är hon som ställer hela hans familjs verklighet och traditioner på ända. Men då ska du veta att även hennes val blir ifrågasatt.
(39 sekunder)

0035
Om du missade det sista Solens mat igår så missade du en rätt okänd del av Italien som gömmer en underbar osthemlighet. Du kan ta igen det om femtiofem minuter.
Lite senare en ny chans att vara med när kulturmagasinet Sverige gästades av den som röstades fram till Sveriges vackraste kvinna 1989 – alltså Christer Lindarw. Då förstår du nog att det handlar en hel del om After Dark. Kvart i tre.
Nu ska det handla om den mer festliga aspekten av döden! Kul va!?