OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 3 februari 2010

Hallåtexter tor 4/2 -10, svt2

1800
Tre olika människor i tre olika länder på tre olika kontinenter. Alla har sin unika historia att berätta om hur de skaffat sig eller hjälper andra att skaffa sig ett yrke. Vi möter dem i tur och ordning med start om tjugofem minuter.
Nu ska vi tillbaka till en ödesdiger kväll för över 70 år sen, då ett skott satte en hel värld i brand.

1825
Det är inte många program som kan slänga sig mellan Darfurkonflikten...och smörkräm på tre sekunder, men Vem vet mest kan – se själv om trettiofem minuter.
Nu ska vi slänga oss mellan tre olika länder på tre olika kontinenter, där vi ska träffa tre olika människor.

1855
Tänk att det kan vara så enkelt! För tydligen är det så att om man ber om en lätt fråga i Vem vet mest – så får man det! Om du inte tror mig, se själv om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Gåtan dyslexi kan förklaras genom det som vi kallar mänsklighet. Med andra ord – påverkas vi alltså av arv och miljö? Mer om det om en halvtimme.
Imorron blir det världscupskidåkning här i tvåan – damernas tio kilometer fristil för att vara exakt. Därför flyttar Vem vet mests fredagsfinal på sig, men bara lite grann. Tiden imorron är klockan 20.

1930
Hur mycket är det värt att leva dyrt i kändisvimlets centrum? En stjärnbeströdd gästlista – Lars-Åke Wilhelmsson och Sofia Wistam till exempel – ska hjälpa Annas ansträngda ekonomi, om en halvtimme.
Nu till den lite vidare frågan om miljö och arv, något som kanske påverkar oss mer än vi tror.

2000
Vad är det som gör att musik kan krypa in under skinnet på dig och få dig att skratta eller gråta? Kunskapskanalen undersöker strax Musikens kraft. SVT24 ger dig en ny chans att se fjärde delen av Merlin, medan ettan hittar en massa magi också - när Antikrundan besöker Nyköping. Vi ska flytta hemifrån och det kan bli väldigt dyrt det.

2030
Måns vill imponera på sina middagsgäster och skaffar sig en... Ja, du får snällt titta på Succéduon om en timme om du vill veta.
Om du känner igen Martin Kvamm så är det nog för att han var en av huvudaktörerna i danska humorserien Grabbarna från Angora som vi sände för några år sen – om du nu inte kunnat sätta fingret på det. Simon ska i alla fall göra sin sista resa nu.

2100
Alla par har såna – ett annat sådär perfekt par som det blir någon slags middagstävling med där man bara måste bräcka dem och som driver en till vansinne så man bara vill skrika gaaaah! Ja, om du tycker jag hanterar det dåligt, titta på Måns – i Succéduon om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Det blir klassiskt brutal Sam Peckinpah-film ikväll. Straw dogs med Dustin Hoffman. Om en timme och en kvart.
Nu ska vi höja ribban lite. Nej, inte den ribban. Fy på dig för att tänka så. Jag menar att veckans avsnitt av Succéduon tycker Anders och Måns själva är seriens bästa. Och det passar ju bra med temat!

2200
Bejaka ditt tvångssyndrom – slå över till Kunskapskanalen, såvida du inte måste se Nip Tuck i svt24 om en kvart förstås. Också om en kvart, fast i ettan, blir det en hjärtslitande dokumentär om en mors gränslösa kärlek till sin handikappade son.
Här blir det långfilm, där en man sakta sakta puttas allt närmre gränsen. Vad händer när han kliver över den? Dustin Hoffman spelar huvudrollen i Sam Peckinpahs Straw Dogs, om fyrtiofem minuter. Närmast Sportnytt.

2245
Om det snart är dags för individuellt lönesamtal på ditt jobb, få lite tips inför det i Dina frågor om pengar, om knappt två timmar.
Nu ska det bli långfilm, och som vanligt när Sam Peckinpah satt vid rodret så blir det otroligt våldsamt. Men det finns, som vanligt, ett syfte med våldet också. Jag ska inte skriva dig på näsan här, du måste förstås uppleva det själv och ta in vad det betyder för ditt liv men så mycket kan jag ju säga att blir en människa bara tillräckligt utsatt och trängd i ett hörn så kommer man till slut att slå tillbaka.
Filmen är från 1971 och med dagens mått är det kanske inte så brutalt men Peckinpah var ju banbrytande, så om du nu inte har förstått det så vill jag alltså varna för väldigt mycket våldsamheter, av både blodig och sexuell natur.

2440
Jag vet inte om du såg det, så jag säger det för säkerhets skull. Tidigare ikväll var det säsongspremiär för Plus i ettan och då testade Sverker stekpannor. Dyra märkesvaror jämfördes med billiga varianter för att se vilken non-stick-panna som var bäst. Vill du se det, titta i SVT Play på svt.se.
Sverker jobbar rätt mycket han, läge för löneförhöjning kanske?

2510
Det blir direktsänd världscupslängdskidåkning för damer imorron – tio kilometer fri stil. Det gör att både Vem vet mest och Family Foster flyttar på sig, men bara en aning. Vem vet mest till klockan 20, Family Foster till 20 å 30. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: