OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 12 februari 2010

Hallåtexter sön 14/2 -10, svt2

1700
Glad alla hjärtans dag! Hoppas du fått höra av den du älskar att den också älskar dig.
Om inte annat ska vi fortsätta älska språk, i det här fallet musik!

1730
Om din granne ber att få låna din spade så är det väl klart du lånar ut den? Tja...kanske bäst att titta på den Filmklubben-film som visas om tio minuter först.
Den film vi nu ska se handlar om att använda huvudet kan man väl säga.

1740
Det är nog inte många filmer som kan skryta med detta – att ha vunnit pris på varenda filmfestival den varit med i – men det kan The Shovel. Och det är i alla fall inget mysterium, i motsats till vad som händer i själva filmen alltså.

1755
För att förstå livet måste man också förstå döden och på det sättet förstå virus, mänsklighetens eviga antagonist. En förståelse som Lennart Nilsson nu kan ge oss, på cellnivå. Se själv, om fem minuter.
Nu ska Himali försöka förstå...sig själv.

1800
Från Mozarteums stora sal under Mozartveckan 2008 ska vi ikväll få konsert för två pianon och orkester i ess-dur av just Wolfgang Amadeus Mozart. Veckans konsert slår an, om en timme.
Nu ska vi få resa med Lennart Nilsson in till själva livets kärna, för andra och sista gången.

1855
Hon – en fantastisk och mycket intelligent pianist. Han – en nyckelfigur i vår tids musik och en ledande tolkare av pianorepertoar. Tamara Stefanovich och Pierre-Laurent Aimard sätter sig vid flyglarna för att spela Mozart för två pianon i Veckans konsert, om fem minuter.
Men – hur ska vi tolka det här då?

1900
De olympiska spelen pågår för fullt, även här i våra tablåer – just nu är det direktsändning i ettan, den tar vi över om en halvtimme. Det gör att kvällens, och följande två veckors konserter, är lite kortare än vanligt.

1930
Kvällens dokumentär handlar om gamla grundläggande frågor – vad är en människa och kan vi använda vilka metoder som helst för att förändra en människa? Till exempel genom att skära i dess hjärna? Det blir dokumentär om lobotomi – Det vita snittet, om en halvtimme.
Fram till dess tar vi över direktsändningen från OS i Vancouver en stund.

2000
Vill du se torsdagens säsongspremiär av Skolfront, slå över till Kunskapskanalen, samtidigt som det blir direktsändning från OS i Vancouver i både ettan och SVT24, fast olika grenar då förstås.
Här i tvåan handlar kvällens Veteran-TV bland annat om psykofarmaka och varför det är så vanligt på Tjörn. Veteran-TV alltså här i tvåan för omväxlings skull, om två timmar.
Närmast vår söndagsdokumentär om en behandlingsform som så småningom ersattes av psykofarmaka. Som du kanske förstår, eftersom det ska handla om lobotomi, så förekommer hjärnoperationsscener.

2100
Kvällens Agenda ska analysera sig själva, kan man väl säga, alltså om politiska kommentatorer har för mycket makt? Dessutom, inför höstens val, vilket parti kommer lyckas vinna kvinnorna? Agenda, om en kvart.
Närmast blir det nyheter.

2115
Det finns dom som vägrar ta en tablett även om de har bultande huvudvärk och så finns det dom som knaprar piller som om det vore godis. Så hur mycket medicin äter svenskar i onödan? Det undersöker kvällens Veteran-TV, som på grund av OS sänds här i tvåan, om fyrtiofem minuter.
Nu till kvällens Agenda med klimat, jämställdhet och frågan om vem som egentligen sitter på den politiska makten.

2200
Tänk dig hoppa ner i havet i din nya fina kostym, som inte blir det minsta blöt av det. Det finns såklart betydligt mer fantasikittlande applikationer för Nano-teknik, vars värld du kan dyka ner i om en halvtimme här i tvåan.
Tvåan är det också som gäller för Veteran-TV, eftersom vi sopat rent i ettans tablå för att göra plats för OS. Inte förrän den sjunde mars är Veteran-TV tillbaka i ettan, alltså om tre veckor.

2230
Easy-kompaniets framfart har nått brytpunkten. I de iskalla belgiska skogarnas snötäckta mark har de 900 meter att gå för att genomföra sin attack. Sjunde delen av Band of Brothers från igår, om fyrtio minuter.
Från det förflutna till framtiden av idag. Och precis som för Veteran-TV så är alltså tvåan kanalen som gäller för Välkommen till nanovärlden i ytterligare två veckor vid den här tiden.

2300
De trötta, frusna och oerhört modiga männen i Easy-kompaniet får vi ikväll följa på deras väg genom en olycksbådande Belgisk skog i sjunde delen av Band of Brothers från igår, om tio minuter. Närmast blir det nyheter.

2310
Direktsändningen från OS pågår för fullt i både ettan och SVT24. Här i tvåan tar vi över SVT24:s del om drygt en timme, tjugo minuter över midnatt. Om du vill kan du också följa OS i mobilen – läs mer om det på svt.se.
Två olympiska spel som inte blev av var de i Helsingfors 1940 och London 1944. London-spelen flyttades i och för sig till 1948. Anledningen till att de ställdes in var såklart andra världskriget där vi, när vi fortsätter få följa Easy-kompaniet, får vara med om när de når brytpunkten. Som vanligt vill vi varna för blodigheter och våld.

2420
OS, OS och åter OS. I ettan, på webben, i mobilen och här i tvåan – det är vad du har framför dig, du lycklige man eller kvinna som tänkt sörpla i dig allt vad olympiska sporter heter denna natt och alla andra nätter ett par veckor till. Passa på att surfa in på svt.se snedstreck OS för att vara ständigt uppdaterad, det kan även text-tv sidan 440 hjälpa dig med.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – sporti-natti.

2830
Tro inte att OS är slut nu bara för att vi stänger ner tvåan – nejdå. Slå över till ettan, kolla livestreamat på webben eller i mobilen. Möjligheterna är nästan oändliga. svt.se snedstreck OS är ett hett tips att surfa in på.

Inga kommentarer: