OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 12 februari 2010

Hallåtexter lör 13/2 -10, svt2

1750
Du som nu sitter framför TV:n för att få helgmålsringning har redan märkt det, men jag säger det ändå – att Helgmålsringningen bytt kanal, tillfälligt. Nästa lördag och lördagen efter det blir det också Helgmålsringning här i tvåan, sen – lördagen den sjätte mars – är ordningen återställd och programmet tillbaka i ettan. Bara så du vet.

1755
Det finns en plats vid ekvatorn där djur man inte förväntar sig leva gör det, sida vid sida i en kall öken. Istid möter tropikerna, om fem minuter.
Vacker sång får vi fram till dess.

1800
Det är essentiellt för kriminaltekniker att säkra bevis så fort som möjligt. I det fall som berättas ikväll fick polisen hjälp, på ett mycket ovanligt sätt. Spår av brott, om en timme.
Nu ska vi spåra upp en paradox.

1855
Den första länken i en nästan osannolik beviskedja var ett panikslaget telefonsamtal. Det ledde så småningom till en mördare. Spår av brott, om fem minuter.
Fram till dess ska vi följa spåren av våren som tar oss till en underbart blommig äng.

1900
Direktsändningen från de Olympiska spelen i Vancouver pågår för fulla muggar i ettan, vi tar över den sändningen om en halvtimme här i tvåan.
Nu, en verklig mordgåta.

1930
Det förflutna kommer att föra dem samman. Passionen kommer att göra dem besatta. Det blir glittrande romantisk långfilm med extra allt ikväll. I regi av Neil LaBute och med Gwyneth Paltrow i huvudrollen. Possession, om två timmar och fem minuter.
Fram till dess kan man antingen se det som en rejäl romantikdödare, alltså OS, eller så föreslår jag att man kurar ihop sig med sin älskling och myser – bara för att man kan.

2135
Easy-kompaniets framfart har nått brytpunkten. I de iskalla belgiska skogarnas snötäckta mark har de 900 meter att gå för att genomföra sin attack. Sjunde delen av Band of Brothers, om en timme och femtio minuter.
Någon gång i vår är planen att börja spela in filmen The Danish Girl i Berlin. Varför jag nu nämner det före kvällens långfilm är av två anledningar. Dels, förstås, att Gwyneth Paltrow ska spela huvudrollen också i den filmen och dels för att den kommer att ha en svensk regissör. Antingen Tomas Alfredsson eller Lasse Hallström, det beror lite på vem man frågar.
Kvällens film är regisserad av Neil LaBute som har sett till att ha med en av sina favoritskådisar i den andra huvudrollen – Aaron Eckhart.

2315
Om du undrar varför det inte är något OS nu så är det för att du i så fall tittar på fel kanal. Slå över till ettan vetja. Direktsändningen kommer annars hit om en timme och tio minuter.
Annars har faktiskt alla OS-motståndare något att tacka de olympiska spelen för, för ovanlighetens skull. Nämligen att Band of Brothers kommer att starta på precis samma tid nästa vecka. Ikväll får vi vara med i de belgiska skogarna när Easy-kompaniet än en gång fick i uppdrag att pressa tillbaka tysken. Som vanligt, eftersom det är en serie om andra världskriget, vill vi varna för våld och blod.

2425
Nu blir det OS hela natten, både här i tvåan och i ettan. Och om du inte får nog med det så kan du se en del livestreamat på webben också. Passa på att surfa in på svt.se snedstreck os för att överdosera totalt – det är du värd. Om inte annat kan du titta på en hel del andra program där, i svt play, kolla morgondagens tablåer eller vad du nu vill. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – sporti-natti.

2800
Tro inte att OS är slut nu bara för att vi stänger ner tvåan – nejdå. Slå över till ettan, kolla livestreamat på webben eller i mobilen. Möjligheterna är nästan oändliga. svt.se snedstreck OS är ett hett tips att surfa in på.

Inga kommentarer: