OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 4 februari 2010

Hallåtexter tor 4/2 -10, svt1

17.55
Inför detta kommer vi att visa alla åtta program i serien. Sex av dem på lördag med start klockan 10 på förmiddagen, resterande två på söndag med start mitt på dan – klockan 12. Allihop här i ettan.
Ikväll ska vi få träffa en fotograf som jobbar i temperaturer långt under 50 minusgrader – i Gokväll om tjugo minuter. Närmast Sportnytt.
(22 sekunder)

18.15
En gräsligt ful sak, kan man tycka, men ägaren tycker den är snygg. Konstig är den i alla fall det kan man nog vara överens om. Kan den vara värd något då...tja du får snällt titta på Antikrundan, klockan 20 ikväll.
För att få lugn och stillhet ska vi nu bege oss till Gokväll.
(18 sekunder)

19
Du kanske tror att det är ett skämt, det tror de definitivt i kön i alla fall, men det går att se på en sked om dess ägare var höger- eller vänsterhänt. Ett litet trick signerat Knut Knutsson som du också kan lära dig i Antikrundan. Om en timme.
Sen den klassiska frågan i Plus, är dyrt egentligen bäst? I det här fallet vad gäller stekpannor. Stort test, om två timmar.
Kulturnyheterna gör ett porträtt av författaren Sofia Oksanen, dessutom ett reportage om en ny prinsessa på Vita duken. En prinsessa som för första gången är svart. Strax i Kulturnyheterna.
(34 sekunder)

20
Strax:
Det kan vara dyrt att flytta hemifrån, särskilt om man vill leva som Anna vill. Se själv om du slår över till tvåan. Samtidigt som Kunskapskanalen undersöker varför musik kan få oss att skratta eller gråta och SVT24 visar den fjärde delen av Merlin.
Här blir det en ovanligt magisk Antikrunda. Strax!

Trailer – Himlen kan vänta – ett år senare
Trailer – Kunskapskanalen
Trailer – Vägen till vinter-OS
Bildhallå:
Om du trodde att teflonpanna betyder en människa som är extremt glömsk, så kanske du har rätt – jag minns inte. Jag tänkte annars på det här med stekpannor. Vilken är den bästa non-stick-pannan? Det tar Plus reda på, om en timme.
Sen, som du kanske såg, debatt om SJ:s förseningar om en och en halv timme.
Nu ska vi till Sveriges kanske mest magiska plats...
(21 sekunder)

21
SPUG:
Begrav dig i mer antikviteter i Antikmagasinet som startar strax i Kunskapskanalen.

Trailer – Melodifestivalen
Trailer – OS i Vancouver
Bildhallå:
Är du trött på att tåget kommer för sent? Ikväll ställs SJ:s och Banverkets ansvariga till svars i Debatt, om en halvtimme.
Ikväll också en hjärtskärande dokumentär om Anette och hennes gränslösa kärlek till sin handikappade son Martin. Om en timme och en kvart.
Nu – säsongsstart för Plus!
(20 sekunder)

21.30
Det gör ont, det gör jätteont med en gång, att se kvällens dokumentär om Anette och hennes son Martin. Men det är också en film om kärlek som är så enorm att det skulle göra ännu mer ont att inte berätta den. Allt för Martin, om fyrtiofem minuter.
Nu...är vi drygt en minut sena men det kunde vara värre.
(22 sekunder)

22.15
Knappt åtta dagar är det kvar till OS. Redan nu kan du, på vår OS-sajt, följa arbetet och förberedelserna inför sändning – från vår synvinkel alltså. Du kan såklart se vilka som blivit uttagna till OS, idrottare också, och kolla sändningstider och...jaja, du fattar du fattar. svt.se snedstreck OS.
Nu, finns det egentligen ingenting jag kan säga annat än att förbereda dig på sorg, mycket sorg. Och det blir rejält jobbigt med en gång.
(26 sekunder)

23.15
Ja, den där Anja alltså. Fem OS-medaljer och sju VM-guld – ett i varje disciplin. Det är något som inte ens Ingemar Stenmark lyckades med det. Det har viskats i korridorerna om att OS i Vancouver kan bli avslutningen på Anjas karriär. Vi får väl se. Titta om inte annat på dokumentären på måndag.
OM Anja skulle lägga av efter OS – vore hon inte en drömdeltagare i nästa omgång av Mästarnas Mästare? Om det blir någon sån alltså, det finns det ju absolut inga beslut på än. Istället för att få händelserna i förväg kanske jag ska koncentrera mig på årets omgång. Förlåt.
Nu är jag sån där individualist igen.
(38 sekunder)

0015
Ska Sverige handla med diktaturer – är det rätt sätt att främja demokratisk utveckling? Gårdagens Korrespondenterna startar om en timme.
Sen kan du hänga med Amanda Jensen en stund om du vill, i Dom kallar oss artister – också från igår – kvart i två.
Ja, det blir som vanligt TV hela natten det ser du väl i tablån. Närmast Uppdrag granskning från igår och skulle du av någon anledning missa delar av det nu också så får du faktiskt ytterligare en chans, halv fyra inatt.
(31 sekunder)

Inga kommentarer: