OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 24 februari 2010

Hallåtexter ons 24/2 -10, svt2

1800
OS-motståndare, håll ut – vi är inne på sista veckan! OS-älskare, få ut mesta möjliga av denna sista vecka. Det blir som vanligt uppvärmning inför kvällens sändningar på webben – svt.se snedstreck OS, fastän sändningarna redan startat faktiskt. Curling, i Kunskapkanalen. Här, utan att egentligen vilja skrämmas för mycket – kan det program vi nu ska starta kanske rädda livet på dig.

1855
I din mobil, på webben och i både ettan och Kunskapskanalen pågår ju just nu direktsändningen från OS, om du nu mot förmodan hade missat det. Fast om bara fem minuter tar vi över ettans direktsändning – det vill säga efter en nyhetsuppdatering från Rapport.

1900
Även om du hatar barn så kan du titta på kvällens Landet Brunsås. Säger Erik Haag i alla fall. Exakt vad han menar får du väl ta reda på – om en timme. Vi är inne på OS sista vecka, om några dagar är alltså ordningen återställd – eller så är i alla fall Vem vet mest tillbaka. Under tiden kan du väl surfa in på Vem vet mests sajt och anmäla dig som tävlande – allra helst om du är kvinna. Du hittar den på svt.se.

2000
Sömnproblemens konsekvenser kan bli väldigt stora – och inte bara för en själv. Drabbade och läkare pratar om det nu i Kunskapskanalen, samtidigt som både SVT24 och ettan plogar bort alla andra program som inte har någonting med OS att göra för resten av kvällen. Men här i tvåan säger vi hejdå till OS i över fyra timmar och låter istället Titityo avslöja hemligheten med sig själv, Jimi Hendrix och Striptease – i Dom kallar oss artister, om en halvtimme. Nu – om du undrar varför samhället har ballat ur så kommer du få svar på det också!

2030
Kvällens Korrespondenterna berättar om ett globalt problem som väl kanske alla känner till men få tänker på – ett problem som ger upphov till väldigt mycket sjuk- och dödsfall. Om en timme. Det är två år sen Titityo släppte en skiva, men du kommer märka att hon inte är sysslolös direkt....

2100
Hur många människor blir varje år sjuka och dör av bristen på fungerande avlopp? Svaret kanske förvånar dig. Korrespondenterna lyfter ikväll fram en fråga som hamnat i skymundan. Om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
En unik inblick i hur en religiös minoritet behandlar döden kan du få i kvällens Världen, om en timme och en kvart. Nu ska vi till världens baksida, får man väl ändå säga.

2200
I Kunskapskanalen pågår ett porträtt av Cornelis Vreeswijk, det följs av en naturfilm om en unik plats i Tanzania, om trettiofem minuter. Annars är det sport för hela slanten i SVT24, ettan, på webben och i mobilen om du så vill. Här håller vi oss undan OS i drygt två timmar till, i alla fall direktsänt OS, men det verkar väl inte helt omöjligt att det blir en del nyheter därifrån nu.

2245
Cristina håller på att utbilda sig till läkare i Argentina. Om fyrtio minuter berättar hon om sin vardag. Nu ska det handla om när alla vardagar en gång tar slut och hur vi vill bli omhändertagna när inga läkare i världen längre kan rädda oss.

2335
Ari Gold är snabbkäftad, smart och vet hur man hämnas. Men kvällens hämnd eskalerar till en vendetta och sen till fullskaligt krig. Om tio minuter. Tio minuter vi ska spendera med Cristina som håller på att skaffa sig en utbildning.

2345
Om en halvtimme kommer OS landa här i tvåan igen. Den halvtimmen spenderar vi i det bästa av sällskap. För Ari Gold är i storform, Vincent Chase kanske är på väg tillbaka och Drama...tja, Drama vet verkligen hur man stjäl uppmärksamheten.

2415
Inte helt oväntat blir det lite, lite, OS här i tvåan också imorron torsdag. Men också en pudel, en protes och Sven Melander. Tre saker som än en gång gör Succeduons liv till små helveten. 21 å 30 imorron. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Du kan såklart också följa OS live på webben eller i mobilen, och i grannkanalen ettan – precis som här. Det här är Henrik Bennetter som önskar – sporti-natti.

Inga kommentarer: