OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 15 maj 2009

Hallåtexter fre 15/5 svt1

17.55
Som vanligt blir det goa bok och filmtips inför helgen ikväll, dessutom blir det musik av Nanne Grönvall och Eldkvarn. I Gokväll, om tjugo minuter.
Ikväll är det också säsongsavslutning för Så ska det låta och då sätter sig delar ur klanen Wahlgren vid ena pianot. Klockan 20.
För att sätta lite extra mumsig topping på Eurovision Song Contest-kakan – sen kan du få hela storyn om Pål, Pihlman och fenomenet Tingeling. Klockan 21. Och som det inte var nog med det blir det actionrulle med Will Smith – nämligen Bad boys, 21 å 30.
Närmast blir det sportnyheter.
(36 sekunder)

18.15
Fart och fläkt och fredagsfin. Det är förmodligen det fiffigaste sättet att fummera, förlåt, summera, säsongsavslutingen av Så ska det låta – syskonkampen med Niklas och Pernilla Wahlgren mot Rennie Mirro och Zoie Finer. Lita på att uttrycket ”Go out with a bang” kommer att efterföljas. Klockan 20.
Frid och fröjd ska vi få nu.
(23 sekunder)

19
Peter Settman får höra precis det han vill höra från sina lag ikväll, å då har de inte ens börjat sjunga. Men det kommer dom att göra, oj vad de kommer att sjunga. Wahlgren och Wahlgren mot Mirro och Finer. Det kan nog inte bli Finer än så. Så ska det låta, efter vår nyhetstimme.
(16 sekunder)

20
Strax:
Hur vi ska hämta energi ur havet handlar det strax i Kunskapskanalen, medan tvåans K-special handlar om svenskt fotos alfahanne Anders Petersén och SVT24 om en kvart ger dig en ny chans att se första sessionen för Jake och Amy i In Treatment. Här kommer det bli inte bara sång utan stämsång! Nästan på direkten, faktiskt, i Så ska det låta – strax!

(Trailer x 3)

Inför detta monumentala evenemang kan du ikväll få hela storyn om den minst lika monumentala låt som var mellanakt i den svenska finalen och skapade internationella tidningsrubriker. Tingeling? Låter det bekant? Följ Pål och Pihlman på hela deras resa, om en timme.
Sen höjer vi testosteronnivån om möjligt ännu mer med Bad Boys, actionrökaren från 95 med Will Smith och Martin Lawrence, om en och en halv timme.
Nu till säsongens sista Så ska det låta men om Settman-halten i ditt blod sen riskerar att bli lite för låg så vet du väl att Peter kommer tillbaka i höst med en viss dansbandskamp? Bra. Men vi lägger det åt sidan så länge.
(43 sekunder)

21
Ikväll kan du se en riktig Bruckbuster, som jag brukar kalla dem, alltså en storfilm – en blockbuster – med Jerry Bruckheimer som producent. Konceptet känns igen, snabbkäftade, hårtslående rebelliska snubbar med snabba bilar och vansinniga actionscener. Will Smith och Martin Lawrence är Bad Boys, om en halvtimme.
Nu – om du följde Melodifestivalen landet runt så behöver Tingeling ingen vidare presentation, tja inte annars heller i och för sig men hur som helst – när vi nu ska berätta hela storyn så kommer du att få se sånt du inte sett förut.
(33 sekunder)

21.30
Bästa sång och bästa foto, men också bästa manliga biroll och kvinnliga huvudroll – det var dom Oscars-nomineringar som kvällens andra långfilm fick. Berättelsen om en ung livslysten kvinna som har lite oddsen emot sig om man säger så. Lynn Redgrave och James Mason i Georgy – en Ploygirl, om två timmar och tio minuter.
Att tro att Bad Boys skulle ha blivit nominerad till någon Oscar vore ganska komiskt, men det är å andra sidan inte för känslomässigt skådespeleri med dubbelbottnade tolkningar av komplexa karaktärer som man ser en film producerad av Don Simpson och Jerry Bruckheimer med Michael Bay i registolen. Det är för att få sig ett riktigt djävla åk, rent ut sagt.
Så vi kör väl plattan i mattan!
(40 sekunder)

23.25
Hon är en alldaglig lite rultig arbetarklassoskuld. Han är en grånande miljonär som fullkomligt avgudar henne. Så han tänker ge henne ett förslag.
En film som var rätt långt före sin tid. James Mason och Lynn Redgrave i Georgy – en Ploygirl från 1966. Om en kvart.
Närmast kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(26 sekunder)

23.40
Egentligen skulle det ha varit Vanessa Redgrave som spelade huvudrollen i kvällens film, men hoppade av strax före inspelningen skulle börja. Så hennes syster, Lynn Redgrave, tog sig an rollen istället. Det skapade det lilla dilemmat eller vad man ska säga att för andra gången i historien blev två systrar konkurrenter om Oscarsstatyetten för Bästa kvinnliga huvudroll. Ingen av dom vann i och för sig, kanske var tur det vad vet jag?
Hur som helst, det ska alltså handla om Georgina eller Georgy, en tjej som titt som tätt lyckas ställa till det för sig men ändå – på något sätt – lyckas resa sig varje gång.
(36 sekunder)

0115
Jag tror väl egentligen inte att jag behöver säga det men det vore tjänstefel om jag inte gjorde det. Finalen av Eurovision Song Contest totaldominerar lördagkvällens tablå. Malena Ernman har startnummer fyra och hela fyratimmarskonkarongen drar igång klockan 21.
Men inte nog med det, timmen före blir det uppladdning å det grövsta, eller nåt, hos Babben med Linda Bengtzing, Bert Karlsson och Mustafa Mohammed som gäster. Ja, å så råkar visst Charlotte Perelli ta sig upp på scen för att sjunga också. Klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: