OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 27 maj 2009

Hallåtexter ons 27/5 svt1

17.55
Ikväll är det premiär för ett nytt matlagningsprogram, med en hyfsat viktig skillnad gentemot liknande program i genren. Programledaren är inte kock! Han är faktiskt inte ens särskilt hemma i köket. Så det behövs lite hjälp för att bli Namnam med Noman, om tjugo minuter.
Närmast är det tid för Sportnytt.
(19 sekunder)

18.15
De närmaste fyrtiofem minuterna blir det två seriestarter! Om en halvtimme handlar det om fågeln som är dubbel rekordinnehavare i Danmark när naturfilmaren Jan Tandrup Petersen jagar Havsörn.
Nu ska vi träffa en kille som är rätt vilsen i köket och dessutom allergisk mot...tja, en hel del. Det ska alltså bli en serie matlagningsprogram? Låter nästan som en Norge-historia va?
(23 sekunder)

18.45
Kronhjort, Kungsfiskare och Havsörn är – i omvänd ordning, de vilda danska djur det ska handla om tre onsdagar vid den här tiden. Alla ska jagas av Jan.
(10 sekunder)

19
Det blir nordiskt grävsamarbete om JAS i Uppdrag granskning om en timme.
Efter det kommer Milles mor att berätta en hemlighet för Jacob. I artonde delen av Sommer, om två timmar.
Strax blir det Kulturnyheter.
(13 sekunder)

20-skarven
Strax:
Det handlar om skillnaden mellan kvinnlig och manlig passion i Kunskapskanalen, samtidigt som du får en ny chans att lyssna till Alex tredje samtal med sin terapeut Paul i SVT24 eller höra Knut Knutson vända upp och ner på uppfattningen om Kinesiskt porslin i tvåans Antikmagasin.
Här ska Uppdrag Granskning följa de vansinnesfärder som går genom Sverige på motorcykel, strax.
(3 x Trailer)
Dödliga hemligheter och vänsterprassel. En snabb summering av delar ur dramaserien Sommers artonde avsnitt, med andra ord. Det börjar om en timme.
Sen kommer vi till ett vägskäl i Vince karriär. Frågan är bara vilken väg han ska välja, vem han ska göra besviken? Entourage, om två timmar.
Vad sen Larry David håller på med vågar jag knappt säga, men du kan se det också, 22 å 25.
Nu till kvällens Uppdrag granskning.
(28 sekunder)

21
Fyra karriärer står på spel i kvällens Entourage, om en timme.
Sen måste Larry David hitta någon annanstans att...öhm... bajsa, helt enkelt. Om en timme och tjugofem minuter.
Som vanligt, vad gäller dramaserien Sommer, börjar vi med en liten tillbakablick.
(17 sekunder)

22
Visst är det jobbigt med människor som pratar och pratar och pratar när man själv måste gå på muggen. Så hur tror du Larry David hanterar nåt sånt? Titta, om tjugofem minuter.
Nu till veckans avsnitt av Entourage där det är morgonen efter förra veckans avsnitt.
(17 sekunder)

22.25
Missade du Draknästet i torsdags – se det om fyrtiofem minuter istället.
Sist ikväll en ny chans att se brittiske skådisen Jeremy Irons överraskas i Vem tror du att du är från igår, tio minuter över midnatt.
Nu har Larry David bråttom till ett...öhm...viktigt möte...och vill såklart inte bli störd!
(19 sekunder)

22.55
Om du missade Draknästet i torsdags så missade du en av de kanske högsta nivåerna på idé som dom haft. Du kan se det om en kvart istället.
Sen kan du få följa med till en urbrittisk hed för att följa en urbrittisk skådespelare, dels när han vallar sina hundar och galopperar på sin ståtliga springare – men mest såklart för att vi och Jeremy Irons själv ska få veta mer om vem han är. Om en timme och en kvart.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(28 sekunder)

23.10
Han är nyfiken på varför han är skådespelare och varför han tycker så mycket om Irland – utöver det faktum att han är gift med en Irländska förstås. Det är den Oscars-belönade skådespelaren Jeremy Irons som ska få veta mer om vem han är, om en timme.
Nu till Draknästet från i tisdags där presentationen av den första affärsidén kan tyckas vara en aning kryptisk.
(23 sekunder)

0010
Alltså, det ska ju visserligen handla om skådespelaren Jeremy Irons släkt men det gör ju inget att fotot i kvällens avsnitt av Vem tror du att du är bitvis är makalöst. Dessutom, den som går igång på herr Irons ridande på en häst genom en flod i slow-motion, ni får också ert lystmäte ni.
(22 sekunder)

0110
Imorron är det officiellt sett sommar! I alla fall i Niklas kök där det lagas primörsallad, sill och köttbullar. Klockan 20.Sen ska Mitt i naturen till Småland för att leta efter utter, 20 å 30. Efter det Draknästet klockan 21 och så en kanske lite mer nyanserad bild av sommaren och dess nätter. Vi kommer att färdas mellan festfolk och uteliggare, konstnärer och gatsopare. Klockan 22. Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play. Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(44 sekunder)

Inga kommentarer: