OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 8 maj 2009

Hallåtexter lör 9/5, svt2

1815
Lördagkvällen här i tvåan kommer att ägnas mycket åt SM-finalen i handboll för herrar. Alingsås HK och IF Guif håller med allra största säkerhet på att värma upp kropp och taktik, direktsändningen från Globen i Stockholm börjar om fyrtiofem minuter här i tvåan.
Det betyder att vi hinner resa runt lite först.

1900
I eftermiddags avgjordes vilka som blev svenska mästare i handboll för damer. Det stod mellan Sävehof och Skövde och för er som inte vet tänker jag inte avslöja vem som vann, det kommer du få veta om inte annat så i Sportnytt om fyrtiofem minuter i ettan. Fast det är klart, det kan handla lite om damerna nu också, eftersom herrfinalen snart ska börja.

2100
På tal om konsert – ett opera-fan kommer ikväll att trassla in sig ordentligt i en film om ett dödligt missförstånd. Diva börjar om fem minuter.
Idag är det för övrigt premiär för SVT:s nya valbevakning inför EU-valet där du kan ställa dina frågor till politikerna direkt på nätet. Du kan maila eller helt enkelt sända dig själv. Läs mer på svt.se. Närmast är det tid för nyheter.

2105
Det finns dom som tycker att få filmer börjar lika uselt som kvällens långfilm. Dåligt foto, värre skådespeleri och klyschig handling. Samma människor tycker att den sen förvandlas till en film som story- och bildmässigt kan ta andan ur dig och jag håller med. Se bara till att inte spela in den. Eller, om du gör det, se till att inte blanda ihop dina band...

2300
På grund av eller tack vare – åsikterna går lite isär – men klart är i alla fall att det faktum att Veronica gav Josh en kaka med jordnötter i gjorde att han fick en allergichock som i slutändan ledde till att han kunde rymma. Så nu skakar Veronica galler istället. Om fem minuter. Närmast blir det nyheter.

2305
Om du missade Hype i förrgår, Kobra i tisdags och/eller Generation Kill igår – se dom ikväll! Tiderna är 23 å 45, kvart över midnatt respektive kvart i ett.
Nu till en viss ung privatdeckare som själv behöver lite hjälp.

2345
Kobra från i tisdags undrar om man kan berätta sanningen med animering, om en halvtimme? Sen får du lära dig ett bra sett att stressa av i en krigszon, i fjärde delen av Generation Kill, om en timme. Nu får vi se vad som hajpades i förrgår.

2415
Den bästa plutonledaren i bataljonen – Brad ”The Iceman” Colbert, spelad av Alexander Skarsgård – håller på att gå i bitar. Om du vill veta varför, se den fjärde delen av Generation Kill från igår, om en halvtimme.
Verkligheten från ett väldigt annat perspektiv är vad det ska handla om nu.

2445
Det är krig och i krig dör folk, ibland är det oskyldiga som stryker med. Ännu värre är såklart när dom oskyldiga är barn. Den psykiska pressen på en soldat är med andra ord stor och åsikterna om vad som är rätt och fel är många och ibland finns bara en sak att göra för att avlasta pressen. Det som anspelas på redan i titeln av Generation Kills fjärde avsnitt.

2550
Kulturmagasinet Sverige tittar tillbaka på sin gångna säsong och återser några av gästerna. Malena Ernman och Sven Wollter till exempel. 18 å 15 imorron söndag.
Sen ska det handla om kärlek. Svår kärlek, kärlek som kanske är för sent ute, till och med.
Klockan 20 i Dokument inifrån.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: