OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 27 maj 2009

Hallåtexter ons 27/5 svt2

1800
Allt är upp och nervänt vad gäller kinesiskt porslin. Den tidigare uppfattningen om vad som är fint och inte fint gäller i princip inte längre. Exceptionellt höga auktionspriser har man också sett på sånt som man förr så gott som ratade. Den som vet mer om detta är såklart Knut Knutsson. Antikmagasinet börjar om två timmar.
Nu ska vi få berättelsen om inte bara en försvunnen stad utan ett försvunnet imperium!

1855
Förra veckan testade Sophie terapeuten Paul, fysiskt, kan man säga. Ikväll testar hon honom psykiskt och försöker få till lite ombytta roller. Hon är en väldigt intelligent ung kvinna, om man säger så. In treatment fortsätter, om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Vill du titta på Patrick Stewart i grymmaste Shakespeare-mode, eller fundera på en klurighet om schimpanser och människohjärnor? Varför inte göra båda samtidigt? Andy och Maggie gör ju det i Extras, om en halvtimme.
Nu till Sophies tredje session i In Treatment och en väldigt viktig kugge i hennes bakgrund.
En dag hon minns väldigt tydligt av en alldeles särskild anledning.

1930
Allt du trodde du visste om kinesiskt porslin är fel. Eller ja, det beror ju på vad du trodde du visste. Om du vill veta vad Knut Knutsson vet, titta på Antikmagasinet, om en halvtimme.
Nu till sista avsnittet av Extras. Trodde du ja, för även om det står del 6 av 6 i tablån så är det bara för att vi avslutar säsong ett ikväll. Redan nästa vecka börjar säsong två igen, vid samma tid, 19 å 30 på onsdagar. Make it so!

2000
Det handlar om skillnaden mellan kvinnlig och manlig passion i Kunskapskanalen, samtidigt som du får en ny chans att lyssna till Alex tredje samtal med sin terapeut Paul i SVT24 eller följa Uppdrag Granskning på vansinnesfärder genom Sverige med motorcykel i ettan.
Här i tvåan kommer det handla mycket om smärta och smärtlindring i Barnmorskorna om en halvtimme, nu ska Knut Knutsson vända upp och ner på saker och ting.

2030
Det handlar om upptäckten som gjorde att världen för all framtid förändrades i Max 1800-tal, om en timme.
Nu ska det bli nattarbete och en insikt i vad som är farligt, eller inte farligt, när det gäller att föda barn.

2100
Informationsteknologi såg dagens ljus och restiderna förkortades enormt. Om uppfinningarnas århundrade i Max 1800-tal, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Det handlar om den ständiga kampen, om man kan kalla den det, mellan gammal och ung – olika uppfattningar om rätt och fel alltså – i den film som rymmer fyra filmer ikväll.
Om en timme här i tvåan.
Närmast ska vi få se vad som hände när det mänskliga idémaskineriet oljades.

2200
Det finns hoppande krokodiler på Kuba, se själv i Kunskapskanalen om fem minuter. I SVT24 började Kommisarie Lynley för en halvtimme sen, i ettan är arbetet igång med Vince och Erics nya film i Entourage.
Här blir det elevfilm från Dramatiska Institutet med idel gedigna skådisar i rollistan. Fyra filmer i en faktiskt, om en halvtimme. Närmast blir det Sportnytt.

2230
Är en förgylld bajskorv ett genialiskt mästerverk eller – bara en förgylld bajskorv? Ja för att avgöra det så måste man krypa under skinnet på konstnären alternativt bajsaren och det är precis vad K-special från i fredags gör, om femtio minuter.
Att krypa under skinnet är i och för sig en ganska träffande beskrivning nu också.

2320
Visioner, mardrömmar, om en tatuerad man som förebådar mänsklighetens undergång – det är vad vi får se i Carnivale från igår men inte bara det. Vem som är den tatuerade mannen avslöjas också. Om fyrtio minuter.
Nu till K-special från i fredags där det ska handla om konstnären som kom från ingenstans och nu är överallt.

2400
Det sägs att när Henry Scudder föddes blev hans mor galen, mördade sin man och flera av hennes barn från ett tidigare äktenskap. Hans krafter manifesterades i unga år, telekinesi, tankeläsning och synskhet. Han fick själv en son, Ben Hawkins, omkring 1915 men försvann 1992. Ändå är hans närvaro högst påtaglig.

2450
Hur sann är mediebilden av Islam? Det undersöker torsdagens Existens, 20 å 30 här i tvåan.
Timmen senare handlar Korrespondenterna om att Europas befolkning blir allt färre och vad konsekvenserna kan vara av det. 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: