OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 19 maj 2009

Hallåtexter ons 20/5 svt2

1800
Terapeuten Pauls andra möte med Sophie kommer börja redan före utsatt tid ikväll. Alltså i avsnittet, han får nämligen ett förbryllande telefonsamtal. Här börjar In Treatment som vanligt om en timme. Nu handlar det om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, som i det här fallet är fel plats.

1855
Okej, hon har två brutna armar men det är något annat. Något mer. Terapeuten Paul känner det, hans fru också. Andra terapisessionen för Sophie, om fem minuter i In treatment. Sen är Uncle Sam i stan, det vill säga Samuel L Jackson. Extras fortsätter, om trettiofem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Du vet dom där samtalen som börjar hyfsat trevligt men som snabbt drar åt helt fel håll eftersom den lite lätt påträngande personen som inledde samtalet plötsligt börjar dela med sig alldeles för mycket av sitt liv? Jo, ett skolexempel kommer i Extras, om en halvtimme.
Sen har vi ju den sortens personer som borde berätta mer, men som väl är rädda för vad det i så fall skulle innebära. Med andra ord dags för Sophies andra session.

1930
Det första Antikmagasinet tittar på tiden då svensk formgivning fullständigt exploderade.
Om en halvtimme här i tvåan.
Nu, när han minst anar det, kommer Andy att få chansen till en replik. Men, som vi alla vet, ingenting är väl egentligen gratis...

2000
Om all världens allergier handlar det nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att se andra sessionen med stridspiloten Alex i In treatment, medan Uppdrag granskning hittar ny information om en välkänd skottlossning i ettan.
Här blir det premiär för den norska versionen av Barnmorskorna, om en halvtimme, men nu en ny chans att se serien Antikmagasinet. Tolv program såhär dags på onsdagar blir det, vi börjar i ett viktigt årtionde.

2030
I tredje delen av Max 1800-tal handlar det om kvinnornas århundrade. Om en timme.
Nu, i sex program, ska fokus också hamna på kvinnan. Dels, förstås, de kvinnor som serien handlar om – de norska Barnmorskorna som faktiskt är förlagan till serien vi visade. Men också såklart på de kvinnor som ska föda barn – och redan inom femtio sekunder kommer vi att bokstavligen få se ett barn födas!

2100
Frihet, jämlikhet och systerskap men också nya könsideal och mysko pseudovetenskaper. Allt var och är ett resultat av kvinnans århundrade. Det vill säga Max 1800-tal, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Sen det förra avsnittet av The Line of Beauty har det gått ett år. Det är valveckan 1987 och Nick nås av ett olycksbådande dödsbesked. Sista delen, om en timme.
Närmast ska vi återvända till 1800-talet och dess kvinnliga sida.

2200
Den vita storken kommer tillbaks, om fem minuter i Kunskapskanalen. I SVT24 har det gått en halvtimme av kommissarie Lynley medan trailern för Medellin på något sätt läckt ut på nätet i Entourage som började för fem minuter sen i ettan.
Här blir det skandal, otrohet och så en till skandal. Och det är bara början till slutet. Sista delen av The Line of Beauty, om en halvtimme.
Närmast Sportnytt.

2230
Det handlar om det svenska fotografiets stora alfahanne och den fotograf som han nu tagit under sina vingar, Anders Petersén och JH Engström, i K-special från i fredags – om en halvtimme.
Nu till den sista delen av The Line of Beauty där det är dags att göra upp med alla gamla skelett i, och utanför, garderoben.

2330
Efter kriget som skulle göra slut på alla krig ville den mörke undvika sitt öde genom att leva som en dödlig. Han flydde över oceanen till ett imperium kallat amerika där mänsklighetens öde kom att vila på den mest ovilliga frälsares skakande axlar. Med andra ord är dramaserien Carnivale tillbaka. Missade du säsongspremiären igår, se den om femtiofem minuter.
Närmast K-special från i fredags.

2425
Tisdagar klockan 20 här i tvåan är den ordinarie tiden för Carnivale, en serie som jag rekommenderar alla att se, i alla fall alla som gillar övernaturligheter, mystiska främlingar och den ständiga kampen mellan gott och ont.
Bland det sista som hände i första säsongen av Carnivale var att Ben ströp Professor Ernst Lodz och att då, när Lodz drog sitt sista andetag, så drog Ruthie ett nytt andetag. Vid liv än en gång.

2515
Det blir svensk långfilm imorron torsdag – om en föredetting som åker hem för att ta livet av sig. Sprickorna i muren startar klockan 22. Hype, Existens och Korrespondenterna har vi också imorron, vad de handlar om föreslår jag att du själv tar reda på via webben – svt.se.
Då kan du ju titta på lite andra program i SVT Play om du känner för det.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

2 kommentarer:

Maria sa...

Hejsan! Jag har ett litet problem som du kanske kan hjälpa mig med..? Min mor missade det sista avsnittet av " i regnskuggans land" och jag lovade att försöka hitta det på internet om det gick men det finns inte med på svt's hemsida eller någon annanstans där jag har letat.. vet du om det finns något sätt att få tag på den sista delen? Skulle göra mor min jätteglad :) tack på förhand! MVH Maria

Henrik Bennetter sa...

Hej Maria.

Tyvärr ser det mörkt ut. Som du kanske vet visade vi reprisen i fredags, den 15/5, och vi har i dagsläget inga rättigheter till fler repriser.

Dessutom verkar det inte gå att få tag på att se på nätet någonstans.

Det bästa jag kan göra är att hänvisa till seriens officiella hemsida:

http://www.australiantelevision.net/rain_shadow/episodes.html

Kanske man kan köpa serien på amazon.com eller så också - kan vara värt att kolla.

Lycka till!

//Henrik