OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 10 maj 2009

Hallåtexter sön 10/5, svt1

17.55
Det är så dags då att konstatera, kvart i sex på morgonen, att man aldrig mer ska dricka konjak. Mon Cousin kommer få sig en till överraskning. I andra delen av Hedebyborna, om tjugo minuter.
Ikväll ska annars Kaj och Vilma åka på årsmöte med Golden Brokers och det kan väl aldrig sluta väl? Nä, det kan det inte. Mäklarna, klockan 20.
Närmast blir det Sportnytt.
(22 sekunder)

18.15
Kaj och Vilma ska åka på årsmöte tillsammans med Golden Brokers ikväll, med andra ord är det upplagt för lite avkoppling, massage och...nä, vem är det jag försöker lura? Jag menar förstås fylleslag. I sjunde delen av Mäklarna, klockan 20 ikväll.
Å på tal om fylleslag, Mon Cousin mår kanske inte sådär värst bra just nu.
(21 sekunder)

19.15
Sierra Leone borde vara ett av världens rikaste länder, men det är det inte. Anledningen är dom strider som rasat, år efter år, och som lämnat djupa ärr i landets och invånarnas själar. Ändå finns det hopp.
(13 sekunder)

19.25
Dom må vara ett gäng gamla gubbar men frågan är om dom någonsin kommer att växa upp. För redan på bussen på väg till årsmötet börjar samtliga Golden Brokers kröka rätt rejält. Längst bak i bussen sitter Kaj och Vilma och har ingen aning om vad dom gett sig in på. Sjunde delen av Mäklarna börjar om trettiofem minuter.
Nu ska det handla om en retsam konstnär.
(25 sekunder)

19.30
Man ska ju vara försiktig med vad man önskar sig, eftersom det kan gå i uppfyllelse – lyder ju det gamla talesättet. Jag vet bara inte om någon har berättat det för Kaj, som önskar sig nånting gratis nån gång. Mäklarna fortsätter om en halvtimme.
Sen pratar Carolina Klüft om sin identitetskris i Sportspegeln som också summerar en stekhet sportsöndag med fotboll, formel 1 och Hockey-VM-final. Om en timme.
Närmast Rapport med Cecilia Gralde.
(26 sekunder)

20
Strax:
Det handlar om den amerikanska skolan i Kunskapskanalen, medan tvåan ger sig på jakt efter den rätte.
Här kan du bli dyngrak innan lunch och uppnå maximal pinsamhetsnivå genom att följa med Golden Brokers på årsmöte! Strax!
<2>
Det har varit fotbollsderby i Manchester idag, körts Spanien Grand Prix i formel 1och så handlar det såklart också om Tre kronors bronsmatch och VM-finalen i ishockey plus en massa mer sportgodis. Om en halvtimme.
Sen förnekar sig inte Christian Troy utan träffar på ännu en helt koko brud, på ett stödgruppsmöte av alla ställen. Alltså hon är fullständigt loco, om man säger så. I Nip Tuck, om en timme och en kvart.
Sunt förnuft hade det kanske varit bra för våra vänner Mäklarna att ha en smula av också.
(30 sekunder)

20.30
Kvällens Nip Tuck innehåller en av sina mest äckliga scener nånsin. Det är nästan så att manusförfattarna gick lite väl över gränsen där alltså. Det har att göra med Christians senaste...psykfall, måste vi väl kalla henne. Nip Tuck börjar om fyrtiofem minuter.
Nu tid för en fullsmockad Sportspegel.
(20 sekunder)

21.15
Vill du lära dig svenska snabbt och enkelt – börja jobba på en pizzeria! Så gjorde nämligen kvällens huvudperson i Språkresan, numera har hon nått väldigt långt i karriären. Se själv, om fyrtiofem minuter.
Sen ska en tvåtusen år gammal grav undersökas, med namnen Maria, Yose och Yeshua. Är det Jesus familjegrav? Det får du se i Salomos tempel, 22 å 30.
Vi brukar ju varna för blodiga scener i Nip Tuck men ikväll är det rätt mycket större varning än normalt. Det kommer att bli helt sjukt äckligt, blodigt och geggigt. Bara så du vet.
(38 sekunder)

22
Ett antal viktiga fynd från biblisk tid var förfalskningar. Vilket såklart leder till frågan om fler föremål är förfalskningar. Andra och sista delen av Salomos Tempel, om en halvtimme.
Nu ska vi ut på en resa som slutar i finanstoppen och börjar...tja, det är väl bäst att du får se det själv.
(19 sekunder)

22.30
För tretusen år sen ska en av den antika världens legendariska platser ha existerat på riktigt, i hjärtat av Jerusalem, nämligen Salomos magnifika tempel. Det bekräftades av den stentavla som hittades 2001. Men tavlan rymmer en djupare hemlighet.
(18 sekunder)

22.55
Om du missade finalen igår, alltså då man fick se vad Magnus Uggla slutligen kokat ihop för revy, ja då är det väl bäst att du ser det ikväll istället. Om fem minuter.
Sen en ny chans att uppgradera sina kunskaper inför valet till EU-parlamentet via Plus Europa, om trettiofem minuter.
Politik och forskning, däremot, ska man skilja på.
(20 sekunder)

23
Matmärkning, skräpmat och glödlampor till exempel, det är vad Sverker Olofsson tog upp när Plus Europa i tisdags befann sig i maktens centrum inför valet till EU-parlamentet. Om en halvtimme kan du se det igen.
Nu, från igår, får vi se hur det egentligen går för Magnus Uggla – kommer han att vinna vadet?
(19 sekunder)

23.30
Igår var det premiär för SVT:s nya valbevakning inför EU-valet där du kan ställa dina frågor till politikerna direkt på nätet. Du kan maila eller helt enkelt sända dig själv. Läs mer på svt.se.
Korrespondenterna gör för övrigt ett specialprogram inför valet till EU-parlamentet, på torsdag 21 å 30 i grannkanalen tvåan.
Nu en repris av Plus specialare från i tisdags, det är alltså inte direktsänt ikväll.
(26 sekunder)

0030
De sista bidragen att presenteras inför Eurovision Song Contest är bland andra Tysklands, Frankrikes och Storbritanninens. Klockan 20 imorron måndag här i ettan.
Imorron också den sista delen av Tonårsliv, 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(33 sekunder)

Inga kommentarer: