OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 10 maj 2009

Hallåtexter lör 9/5, svt1

17.55
Idag är det premiär för SVT:s nya valbevakning inför EU-valet där du kan ställa dina frågor till politikerna direkt på nätet. Du kan maila eller helt enkelt sända dig själv. Läs mer på svt.se.
Ikväll är Helen Sjöholm, Tomas Ledin och Martin Timell gäster hos Babben, klockan 20, sen är det final för Magnus Ugglas revyjakt, klockan 21.
Närmast blir det Sportnytt.
(25 sekunder)

18.15
Ni kommer kanske tro att ni ser dubbelt och era öron kommer inte vara till någon hjälp – dom kommer nämligen också få er att tro att det är två Tomas Ledin hos Babben ikväll! Vilken som är den äkta – tja det kan du bara ta reda på genom att titta klockan 20.
Å på tal om dubbelgångare så kommer Nalle Puh och hans vänner råka på någon som är väldigt lik någon dom känner väldigt väl...
(25 sekunder)

19
Ja det är sanningens ögonblick, alla måste prestera på topp för så kritiska ögon som fästs på Magnus Ugglas ihopsamlade revy har nog aldrig existerat. Sista delen ikväll, om två timmar.
Å på tal om att prestera – det är dags för en kvartsfinal till, till vilken Strängnäs, Avesta och Särö skickat sin elit.
(22 sekunder)

19.30
En annan sångfågel kommer till Babben ikväll, Helen Sjöholm, som kommer att sjunga en liten snutt ur den engelska versionen av Du är min man. Om en halvtimme här i ettan.
Sen, om Magnus Uggla är din man och du därför vill veta hur det går för honom – om han vinner vadet – ja då är det ju bara att sitta kvar och titta på det sista Var fan är min revy, om en och en halv timme.
Idag är det premiär för SVT:s nya valbevakning inför EU-valet där du kan ställa frågor till politikerna direkt på nätet. Du kan maila eller helt enkelt sända dig själv. Läs mer på svt.se.
Nu tid för nyheter från Rapport.
(33 sekunder)

20
Strax:
Vad ska man göra om en anhörig vanvårdas? Det tar Veteran-TV upp nu i Kunskapskanalen, medan SM-finalen i handboll för herrar pågår i tvåan.
Här kommer Babben få besöka av Helen Sjöholm, Martin Timell, Tomas Ledin och...Tomas Ledin?
<2>
Det är inte långt kvar tills du, och framför allt – producenten – får se vad det är som Magnus Uggla slutligen kokat ihop. Det sista Var fan är min revy, om en timme.
Ikväll också upplösningen i Brottet och Straffet – jakten på den människa som begått det väl mest fruktansvärda brotten av dem alla. Att ha dödat försvarslösa barn. 21 å 30 börjar det.
Nu ska vi förhoppningsvis inte sätta huvudet på spiken.
(28 sekunder)

21
De har två döda småbarn och Rachel Burns var barnflicka till dem båda. De vet att hon använde cannabis på det ena barnet, nu måste de ta reda på vad hon gjorde med det andra. Upplösningen av Brottet och straffet kommer om en halvtimme.
Det blir långfilm ikväll också, en sån där komedi där man vet att allting kommer att gå fullständigt åt skogen och man bara njuter av varenda steg närmre den där skogen. Waiting for Guffman, 23 å 25.
Kommer det att gå åt skogen för Magnus Uggla då? Tja, det är ju det det här sista avsnittet ska ge oss det slutgiltiga svaret på.
(32 sekunder)

21.30
Christopher Guest och Eugene Levy. Två namn som inom humorns värld signalerar komedi som ligger så nära verkligheten att man inte riktigt är säker på vad som är vad. Kvällens långfilm är inget undantag. Waiting for Guffman startar 23 å 25.
Två veckor, plus en timme och tjugofem minuter, är vad vi kommer att behöva vänta på nästa omgång av Brottet och Straffet. Nästa lördag klockan 21 blir det ju final i Eurovision Song Contest och den håller på ända till midnatt. Om Malena Ernman och La Voix kommer med till den finalen får vi annars se nu på tisdag klockan 21.
Men hur som helst, den tjugotredje maj är alltså Brottet och Straffet tillbaka och då kommer det börja 22 å 55. Bara så ni vet.
(42 sekunder)

22.40
Har du hört talas om staden Blaine i Missouri? Inte? Vad märkligt! Den är ju jättekänd för att...öh... Eller såhär, där bor i alla fall ett antal människor som tycker att staden borde vara jättekänd och nu tänker dom försöka göra nånting åt det. Dom kanske bara inte skulle ha gett jobbet till Corky Saint Clair... Den väldigt verkliga komedin Waiting for Guffman börjar om femtiofem minuter här i ettan.
Nu ska vi till Polen!
(31 sekunder)

23.25
Fred Willard, en av skådisarna i kvällens långfilm, förstod inte vad det var som var roligt med en av hans repliker. I alla fall inte när han läste den i manuset. Däremot, när det blev dags att leverera den skarpt så att säga – då var det skillnad. Det har att göra med hans kompis Eugene Levy, som ni kommer att se i rollen som både Dr Pearl och Blaine Fabin i filmen och framför allt om att Dr Pearl har...ögonproblem.
Så 52 minuter in i filmen, när ni väl hör Fred Willard, eller hans rollfigur Ron Albertsson, säga en replik om ”skarpa och observanta ögon”, tänk på att han först då förstod skämtet och därför var borta i tio minuter för att han inte kunde sluta skratta.
(41 sekunder)

0050
Mäklarsöndag innebär att Kaj och Vilma går på spa tillsammans med Golden Brokers å det går ju såklart käpprätt. Klockan 20. Å på tal om käpprätt – i Nip Tuck fortsätter storyn åt ett håll som kanske blivit den mest hatade av dem alla, bland vissa fans i alla fall. Hatkärlek är väl kanske rätt ord för det är ju sin hatkärlek som Christian och Liz fortsätter att utforska. 21 å 15.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(44 sekunder)

Inga kommentarer: