OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 8 maj 2009

Hallåtexter sön 10/5, svt2

1700
Kvällens Sverige ser lite annorlunda ut – kulturmagasinet tänkte nämligen visa det bästa ur säsongen som har gått. Det betyder Nahid Persson, Sven Wollter och Malena Ernman som gäster, om en timme.
Om du nu inte förstod ett ord av vad jag nyss sagt och nu säger, så kan det bero på att jag pratar svenska!

1800
Det låter bekant – är det möjligen Döden i Venedig av Gustav Mahler? Ja, det är det, men på ett sätt som du nog aldrig hört den förut. Sjungen av Accentus, kören med rösten som instrument – i Veckans konsert, om en timme.
Sveriges första gäst ikväll har också sin röst som absolut främsta instrument.

1900
Synen på barn och relationer har förändrats, dramatiskt, och att hitta den rätte verkar vara svårare än någonsin. Dokument inifrån handlar om dom som säger ”Det kan jag ta sen” bara för att upptäcka att sen plötsligt är nu. Det handlar om den svåra kärleken, om en timme.
Nu ska det handla om en fransk mästarkör som kanske inte skulle ha blivit till om det inte varit för en svensk, ska det visa sig.

1955
Om fem minuter ska det alltså handla om vad vi ska göra av alla våra vårkänslor. Var hittar man kärleken idag?
Å på tal om det här med vårkänslor...

2000
Allt om hur det är att gå i skola i USA får du veta om du slår över nu till Kunskapskanalen. Samtidigt i ettan blir det, såklart höll jag på att säga, fylleslag i Mäklarna medan du får en ny chans att lära dig laga klimatsmart mat av Niklas i SVT24.
Här kan man säga att det ska handla om det gamla talesättet Kärleken kommer, kärleken går. Men tydligen kommer den allt senare nu för tiden.

2100
Till kvällens Agenda kommer en av världens rikaste och mest inflytelserika män, den amerikanske finansmannen George Soros, som kan make or brake vilken ekonomi som helst i världen kan man säga. Agenda om en kvart. Ikväll blir det också Debatt inför sametingsvalet. Om en timme. Närmast blir det nyheter.

2115
Nästa söndag, den sjuttonde maj, är det val till sametinget. De nio partier som kandiderar till en plats möts ikväll i en slutdebatt. Om fyrtiofem minuter här i tvåan.
I Agenda kommer det handla om världsekonomi och den finansiella krisen, fast från ett måste vi säga unikt och väldigt exklusivt perspektiv.

2200
Korrespondenterna från i torsdags handlar ikväll bland annat om de hjälpsändningar som börjat skickas till Gaza. Alltså hjälpsändningarna som inte är avsedda för människor utan för...några andra. Se mer om en timme och tio minuter.
Nu blir det slutdebatt inför valet om en vecka.

2300
Det är synd om människorna, men det är tydligen ännu mer synd om djuren? Varför? Ja, det är ju det Korrespondenterna från i torsdags undrar och vad man egentligen kan utläsa av ett samhälle efter hur det behandlar djuren? Om tio minuter.
Närmast blir det nyheter.

2310
Det är riksdagsbeslut på att homosexuella ska få gifta sig. Men än återstår många frågor kring former och termer. Om det handlade Existens i torsdags, om en halvtimme gör det det igen.
Nu ska det handla om ett riktigt hundliv, som många gånger är bättre än människors.

2340
Det var den första april i år som en majoritet i riksdagen sa ja till könsneutrala äktenskap och lagen började sen gälla en månad efter – den första maj. Så nu kan vem som helst gifta sig med vem som helst var som helst – eller?

2410
Nakenchock! Är vad jag skulle säga om jag ville dra en kvällstidningsrubrik på morgondagens Vetenskapens värld, men som du förstår så går det lite djupare än så. Människans blygsel ska nämligen undersökas på ett lite speciellt sätt. Klockan 20.
Något jag också verkligen vill lyfta fram är seriestarten för In treatment. En helt unik serie som handlar om psykoterapeuten Paul och hans patienter. Varje vardag träffar vi och han en ny patient och på fredagar är det Paul själv som går i terapi. Den är så sjukt äkta och bra och har vunnit Emmys och Golden globes så...ja, det är helt enkelt en serie du måste se – om du gillar den sortens serier förstås. Gå på den första sessionen i alla fall tycker jag. Klockan 19 börjar In treatment.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: