OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 20 maj 2009

Hallåtexter ons 20/5 svt1

17.55
Landet delas, kulturområdet splittras, folket lider men kärleken lever vidare i det grymma krigets skugga. En av upphovsmännen och huvudrollsinnehavaren berättar berättelsen om Krigsoperan i Gokväll, om tjugo minuter.
Närmast blir det Sportnytt.
(19 sekunder)

18.15
En septembernatt larmades polisen i Luleå för att gripa en beväpnad man, en stund senare vaknade hela grannskapet av att någon sköt vilt omkring sig bland husen. Kvällens Uppdrag Granskning ställer sig i skottlinjen, dessutom återvänder vi till äldreboendet i Timrå. Om en timme och fyrtiofem minuter.
Nu ska vi laga mat, blåsa glas och gå på krigsopera – men inte nödvändigtvis i den ordningen.
(29 sekunder)

19
I september förra året utbröt den kanske mest omfattande skottlossningen i den svenska polisens historia. Mer än 30 skott avlossades, mitt i ett villakvarter i Luleå. Uppdrag granskning har kartlagt händelsen och säger sig ha hittat flera brister. Bedöm själv, om en timme.
Sen kommer Mille, och Lärke, att få ett väldigt oväntat besök. Ett som skapar slitningar och frustration, i alla fall för en av dem. Sjuttonde delen av Sommer, om två timmar.
Kulturnyheterna däremot lär sig joddla ikväll av ingen mindre än operastjärnan Cecilia Bartoli. Strax! Först några ytterligare nyhetsrubriker.
(41 sekunder)

20
Strax:
Varför drabbas vi av allergier? Det undrar Kunskapskanalen också. I SVT24 tar Paul emot stridspiloten Alex för andra gången i In Treatment medan Knut Knutsson tar emot oss i det första Antikmagasinet i tvåan.
Här i ettan – en skottlossning i ny dager i Uppdrag Granskning, strax.
(2 x Trailer)
Han är ute på joggingtur när han hör ett skott avlossas. Och sen ett till följt av ett smärtfyllt skrik. Sjuttonde delen av Sommer, om en timme.
Sen läcker lite känsligt material ut på DuTuben och det skapar problem i Entourage – som för övrigt börjar fem minuter tidigare än vanligt, alltså 21 å 55 ikväll, det kan vara väl värt att notera.
Nu till Uppdrag granskning och värt att notera där är att du kommer att kunna chatta med redaktionen ikväll. Klicka dig fram till Uppdrag granskning på svt.se.
(34 sekunder)

21
Det är inte bra nyheter, det är jättebra nyheter. Men för att det ska bli fantastiska nyheter så behövs det lite kreativt...sabotage från Aris sida. Entourage fortsätter lite tidigare än vanligt ikväll – redan om femtiofem minuter.
Sen finns det väl bara en person som kan hamna i bråk om vem det är mest synd om för att en person har dött. Eller ja, två personer krävs det förstås, den ena är Larry David. Om en timme och tjugo minuter.
Nu till den sjuttonde delen av Sommer där skogen kommer att att spela en viktig roll.
(38 sekunder)

21.55
Larry David har ett system för hur han ska göra dom dagar som han vill ha...ja, sex, helt enkelt. Om du, mot förmodan, vill pröva hans strategi – titta på Simma Lugnt Larry, om tjugofem minuter.
Cordozar Calvin Broadus Junior föddes den tjugonde oktober 1971, men är betydligt mer känd under sitt artistnamn. Ett par ledtrådar – han har vunnit Grammis och nyligen samarbetat med vår svenska Robyn.
Ja, du kommer säkert på det eftersom det är han som strax kommer göra Vince och E varse om något de inte hade en aning om men som är ett potentiellt slagsmålsämne.
(36 sekunder)

22.20
SPUG:
Nästa onsdag är Entourage tillbaka på sin vanliga tid – klockan 22 – här i ettan.
(2 x Trailer)
Kanske såg du serien Vem tror du att du är här i ettan för inte så länge sen? Tja ikväll får du en ny chans att se det första avsnittet av den engelska förlagan. Först ut är det komiska geniet Stephen Fry’s klättring upp i sitt släktträd. Om femtio minuter.
Komiskt geni och träd, eller i alla fall blommor för att vara exakt. Ja, det stämmer ju ganska bra nu också.
(21 sekunder)

22.55
Han ser på släktforskning som en välvillig form av astrologi. Som säger att av alla hundratals förfäder som du haft så har de alla burit fram till en punkt. Du. Du är summan av en unik, mirakulös, blandning av DNA.
Han som säger det så träffande är komikern, författaren, skådisen, regissören, geniet Stephen Fry. Han är först ut att få veta vem han är, om en kvart.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(31 sekunder)

23.10
Det är lite förlagornas afton här i SVT. Tidigare ikväll, i tvåan, var det premiär för Barnmorskorna Norge, som alltså är förlagan till den svenska serie vi visade för ganska precis ett år sen.
I mars i år startade serien Vem tror du att du är, där sex kända svenskar fick göra en resa bakåt i sin egen släkt. Den serien var baserad på en engelsk förlaga, vars första avsnitt visades igår här i ettan och som nu kommer här igen.
(27 sekunder)

0010
Niklas ska imorron laga mat som är bra för kroppen, ekonomin och miljön – det vill säga mat utan...kött!Klockan 20.
Sen är det lodjuret som hamnar i fokus i Mitt i naturen, 20 å 30, å så blir det nya investeringsmöjligheter i Draknästet klockan 21.
Imorron också säsongens sista Debatt där nästa säsongs nya programledare kommer att presenteras, klockan 22.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(41 sekunder)

Inga kommentarer: