OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 18 maj 2009

Hallåtexter sön 17/5 svt1

17.55
Det är sommar i Hedeby och dags för säsongens största fest. Här finns många prominenta gäster och ett eller annat överförfriskat fruntimmer. Å det är ju bra – för då har ju gubbarna något att skvallra om. Hedebyborna fortsätter om tjugo minuter.
Närmast här i ettan är det tid för Sportnytt.
(20 sekunder)

18.15
En flådig tolvmiljonersvilla – kan det bli Kajs biljett tillbaka till...tja, verkligheten? Hans sätt med barn blir avgörande kan jag säga, i åttonde delen av Mäklarna, om en timme och fyrtiofem minuter.
Flådigt är väl bara förnamnet på den lilla tillställning vi ska på nu.
(17 sekunder)

19.15
Att ljuga är väl en sak, om man är bra på det. Vilma är inte bra på det, särskilt inte när hon måste hitta på saker efter hand. Hon gör ett försök, om fyrtiofem minuter.
Nu ska vi se om vi inte kan fängsla dig med dans!
(13 sekunder)

19.30
Kajs starka sida är kanske inte att be om ursäkt, men när det handlar om fem och en halv procent av 12 miljoner...tja, då kan det vara läge att krypa till korset. Tror du han gör det? Du får väl titta på Mäklarna, om en halvtimme.
Nu Rapport med Nike Nylander.
(15 sekunder)

20
Strax:
Vem bestämmer i USA:s skolor? Det får du veta i Kunskapskanalen, samtidigt som Niklas lagar fisk och skaldjur i SVT24. I tvåan blir det direktsänd partiledardebatt i Agenda, här kan det bli storkovan för Kaj – om han bara kan sansa sig. Mäklarna, strax!
(17(25) sekunder)
2 x Trailer
Det kommer handla en hel del om Therese Alshammar i Sportspegeln, men inte bara om henne såklart. Det börjar som vanligt om en halvtimme.
Sen tror Liz att hon och Christian råkat ut för LBD, alltså Lesbian Bed Death – lesbisk säng-död. Om du vill veta vad det är, då får du titta på Nip Tuck, om en timme och en kvart.
Två halvdöda karriärer och ingenstans att bo? Tja, det Kaj och Vilma måste komma ihåg är att barnen är vår framtid!
(28 sekunder)

20.30
Rajesh, underbarnskirurgen, blir ikväll ombedd av sin far att utföra ett plastikkirurgiskt ingrepp. Ett som kommer få honom att känna sig väldigt obekväm.
Nip Tuck fortsätter, om fyrtiofem minuter.
Nu ska vi som vanligt få oss en fullsmockad Sportspegel.
(18 sekunder)

21.15
Om man tänker på det så är det ju busenkelt. Behrang Miris recept för hur man ska bryta sitt utanförskap alltså. Du kan få höra det i Språkresan, om fyrtiofem minuter.
Sen ska vi försöka härma naturen och gå på vatten. Om en timme och en kvart.
Nu till kvällens avsnitt av Nip Tuck. Förra veckan slog vi ju nåt slags äcklighetsrekord som ni kanske såg, jag tänker inte gå närmare in på det utan bara säga att det inte blir riktigt lika illa ikväll men ändå rätt joxigt efter en kontakt med en bildörr.
(30 sekunder)

22
På MIT, alltså Massachusetts Institute of technology, försöker man återskapa det som gör att insekter kan gå på vatten. Applikationerna är många, teknologin fascinerande. Se själv, om en halvtimme.
För att komma hela vägen till MIT krävs, såklart, att man har en rätt gedigen utbildning och för att få det krävs ett minst lika stort engagemang.
(23 sekunder)

22.30
Det är icke-logisk fysik som möjliggör Eschers omöjliga triangel. Du kan utforska hans geometriska förvrängningar, om tjugofem minuter.
Nu ska vi utforska otroliga matematiska, fysiska och biologiska förväntningar – kan vi väl säga.
(17 sekunder)

22.55
Missade du intervjun med Kronprinsessan när hon var på Polarexpedition och den följande filmen från expeditionen, se dom med start om fem minuter här i ettan.
Matematik kommer av det grekiska ordet för Vetenskap. Men matematik är per definition abstrakt, så därför passar det kanske bra att tala om Escher som en vetenskapare.
(13 sekunder)

23
Om du bott under en sten djupt inne i skogen det senaste halvåret så tänkte vi i efterhand sätta lite extra mumsig topping på Eurovision Song Contest-kakan. I fredags berättade vi nämligen hela storyn om Pål, Pihlman och fenomenet Tingeling. Vi gör det igen om en timme.
Fenomenet Klimatförändring är något som ligger Kronprinsessan varmt om hjärtat, om man nu kan ordvitsa så. Det ska vi få veta mer om nu.
(25 sekunder)

0000
Om du följde Melodifestivalen landet runt så behöver Tingeling ingen vidare presentation, tja inte annars heller i och för sig men hur som helst – när vi nu ska berätta hela storyn så kommer du att få se sånt du inte sett förut.
(17 sekunder)

0030
Det blir två dokumentärer imorron också. Först om La Paloma, musikstycket som är det som tolkats, arrangerats eller spelats i fler versioner än något annat. Klockan 21.
Sen handlar det om Irans fotbollslandslag för damer – som har ett stort problem. Iransk lag tillåter bara män att spela tävlingsmatcher och det är bara män som får vara publik på matcherna. Med andra ord måste något göras. Fotboll under slöjan, klockan 22.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(46 sekunder)

Inga kommentarer: