OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 8 april 2009

Hallåtexter fre 10/4 svt2

1800
Om du tittar på Vem vet mests fredagsfinal så kan du lära dig något som jag inte visste, Nämligen inte bara vem som skapade ett klädmärke som är välkänt för seglarkläder utan också var och framför allt när. Om en timme.
Nu ska det handla om en farsot av nästan bibliska mått.

1855
Det är smått otroligt. Alltså det händer ju inte så ofta men visst, då och då gör det ju faktiskt det. Det som händer i fredagsfinalen av Vem vet mest alltså. Vad det nu är som händer så händer det med start om fem minuter.
Den som vill bredda sina kunskaper om det svenska rättsystemet ska nu få veta hur man gör det.

1900
Det är ju långfredagen idag, så vad kan vara bättre än att ägna en timme åt – döden? Eller snarare människans eviga dröm om att besegra döden. K-special ger oss flera annorlunda perspektiv på det, om en timme.
Att besegra elva andra och därmed bli, tja, lite odödlig i alla fall. Det är vad det handlar om såhär dags på fredagar.

1930
Pengar, sex och kärlek. Allmänt sett – ju mer av det du har, desto bättre. Livet då? Skulle ett längre liv, ett evigt liv, vara bättre eller sämre? Det finns ett gäng väldigt klyftiga människor som tänkt på många aspekter av det och dom kommer till tals i kvällens K-special, om en halvtimme.
Fast sex och kärlek ska det handla om redan nu.

2000
Tre riktigt sköna kortfilmer har du lyxen att kunna se ikväll. En film om att återuppleva sin ungdom bara för att upptäcka att man är alldeles för vuxen, 21 å 15, en film om ett telefonsamtal som går åt helvete, 21 å 25 och så en lovsång till vår svenska mjölkko, 21 å 55.
Nu till K-special och en film som, liksom vi människor, ständigt är på rörelse fram genom tiden. Fram genom livet.

2100
Han vill ju bara att de ska lika kul som när de var unga. Problemet är bara att han inte är ung längre men gänget som dyker upp är det. Kortfilmen Radiobil börjar om en kvart. I kortfilmen efter det ringer sen en pappa ett ödesdigert telefonsamtal, om tjugofem minuter. Det blir också konsert för att fira 40-årsjubileet av Beatles The White album, om en timme.
Närmast blir det nyheter.

2115
Det räcker med ett litet telefonsamtal för att få veta att det liv som du trodde att du levde var över. En man som köper blommor till sin fru kommer ringa det samtalet, om tio minuter.
Nu ska en annan man och hans flickvän försöka hitta ungdomen inom sig igen.

2125
Om de ser bra ut och smakar fantastiskt – då har du en vinnare! Och jösses vad det ser bra ut i Från trädgård till tallrik, försök bara undvika övervattning i munnen – om fem minuter.
Nu ska vi få höra ett telefonsamtal som jag hoppas att ingen någonsin ska behöva uppleva.

2130
Tänk dig en varm, idisslande koögd ko i ett idylliskt svenskt sommarlandskap. Eller förresten, du behöver inte tänka dig det. Du kan uppleva det i en minst lika idyllisk kortfilm, om tjugofem minuter.
Den ska vi fira 40-års-jubileet av ett banbrytande album – The Beatles White album – och det är Bo Kaspers orkester som inleder firandet, om en halvtimme.
Nu ska vi låta det väl smaka.

2155
Ikväll ska vi minnas bandet, tiderna och framförallt återuppleva de trettio låtar som gavs ut för lite mer än 40 år sen på det banbrytande Vita albumet. Jag pratar såklart om The Beatles och en två och en halv timmar lång konsert, om fem minuter.
Det vill säga efter en kortfilm av Peter Gerdehag och Tell Johansson, männen bakom dokumentärfilmerna Häst-mannen och Bondens tid på jorden. En lovsång till den svenska mjölkkon med text av Tina-Marie Qviberg som också är filmens berättare.

2200
Ray Cokes är en legend inom TV, men ikväll har han lite fel. Det är nämligen inte en livekonsert vi ska få se, men till hans försvar ska sägas att den var det när den sändes i Danmark den tjugoandra november 2008. Och kanske är det bäst att du illa kvickt tar på dig något vitt på överkroppen, de som gjorde det fick nämligen en White Russian som välkomstdrink. Alla färgblinda fick nöja sig med en ljummen pilsner och illvilliga blickar från medpubliken.

0030
Det finns en fransk, en tysk, en chilensk, en amerikansk och en rysk version av kultkomediserien The Office. Frågan är varför de lokala versionerna behövs? Något som Kobra undersökte genom att göra en svensk version. Om fem minuter gör dom det igen.
Närmast blir det nyheter.

0035
Hur tror du att det gick till när komikern Nour El-Refai fick sin första mens? Om du vill kan du få höra från henne själv i Doktor Åsa från i tisdags, om en halvtimme.
Nu till tisdagens som ska ta en titt på något som över hela världen är så likt, men ändå så olikt.

0105
Landskapet, smutsen, dammet och den döende marken är alla tecken på fruktansvärd torka. Mitt i detta kämpar en kvinna för att hålla samhället vid liv. En kamp där hon, motvilligt, måste erkänna att hon behöver...hjälp. I förrgår startade vår nya Australiska dramaserie I regnskuggans land, om du missade premiäravsnittet – se det om en halvtimme.
Doktor Åsas kamp fortsätter också och ikväll handlar det en hel del om att blod ska få se ut som blod.

0135
Den skotske uppfinnaren John Logie Baird var en pionjär inom television. Han har fått ge namn åt Australiens finaste TV-pris, The Logie Awards, med anor sen 1959. Förra året nominerades Victoria Thaine till en Logie i kategorin bästa skådespelerska. Victoria, som tillsammans med Rachel Ward, spelar huvudrollerna i vår nya serie. Och just dessa kvinnor är också seriens hjärta. Novisen, med hopp och nya idéer som försöker förstå sin nya omgivning och chefen som verkar omöjlig att tillfredsställa. Onsdagar klockan 20 är den ordinarie tiden för I regnskuggans land, här kommer premiäravsnittet igen.

0230
Den italienska helkvällen börjar med en guidning bakom kulisserna i världens minsta självständiga stat – Vatikanen. Klockan 19.
Mer information om den italienska helkvällen och alla våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

3 kommentarer:

David sa...

"Nu till tisdagens som ska ta en titt på något som över hela världen är så likt, men ändå så olikt."

Texten och uppläsningen skilde sig på en punkt.

Henrik Bennetter sa...

Helt riktigt. Ibland kommer inte vissa saker med i manusen, men huvudsaken är att det blir rätt i bild.

David sa...

...och det blev det ju. Lite av en cliffhanger så jag satt kvar över Rapport för att höra hur det blev. :)