OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 29 april 2009

Hallåtexter tor 30/4 svt2

1800
Vet du från vilket land gruppen Tokio Hotel kommer? Du vet, dom som hade monsterhiten Monsoon? Om inte annat kan du få höra svaret i Vem vet mest om en timme, fast med tanke på det program som nu ska börja så får du faktiskt en ledtråd...

1825
Du kan väl namnet på livsstilsprogrammet som gått i SVT och som haft Blossom Tainton-Lindqvist som programledare va? Nä, det är inte Vem vet mest, men där får du i alla fall höra svaret. Om trettiofem minuter.
Nu ska vi också leka, utan att låta någon ta makten.

1855
Vi slår någon slags frågesportsknut på oss ikväll. För att vinna Vem vet mest måste nämligen Trivial Pursuit-kunskap ingå i allmänbildningen. Frågesport om frågesport alltså, om fem minuter. Sen fortsätter den fascinerande resan längs vår egen evolution, om trettiofem minuter.
Närmast tid för nyheter.

1900
Framför allt två utvecklingssteg gjorde att människan fick ett ointagligt försprång gentemot schimpanserna. Resan från apa till astronaut fortsätter om en halvtimme här i tvåan.
All denna evolution hindrar dock inte att man kan få fullständig blackout ibland, det vet Rickard själv en hel del om.

1930
90-talet lever och frodas som aldrig förr. 90-tals artisterna också, Ace of base och Dr Alban till exempel. Det intressanta är var de frodas. Hype går på 90-talsrevivalparty, om en halvtimme.
Lite längre tillbaka än till 90-talet ska vi nu.

2000
Följ med till Botswana i Damernas detektivbyrås spår, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i ettan ger sig Niklas på dagens viktigaste, och svåraste, måltid – frukosten!
Här i tvåan ska det handla om tungotal. Är det på riktigt eller nåt slags abrakadabra-språk som inte betyder nånting? Det ska Existens undersöka, om en halvtimme.
Nu blir det en hel del nostalgi måste man väl ändå säga.

2030
Över åttatusen kvinnor har blivit utsatta för syraattacker i det område i Pakistan som Korrespondenterna besöker ikväll. Kvinnornas brott? De ville skilja sig. Korrespondenterna börjar om en timme.
Det är väl att skilja sig från mängden att tala tungotal. Men är det på riktigt?

2100
Det är synd om de italienska männen. I alla fall när det kommer till skilsmässor. Dock inte lika synd som det är om Pakistanska kvinnor, minst sagt. Korrespondenterna handlar om skilsmässor på liv och död, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Bakom varje stor kärlek finns en fantastisk historia. En som Duke kommer att läsa för henne, och oss, i Nick Cassavetes fantastiska drama Dagboken. Långfilm, om en timme.
Kärlek kan också svalna och par kan gå skilda vägar. Hur man gör det är väldigt olika.

2200
Det blir storforum om vården i livets slutskede, nu i Kunskapskanalen, samtidigt blir det ett historiskt Debatt i ettan.
Här är det inte omöjligt att kvällens långfilm kommer att slita ditt hjärta i stycken. Den är så vacker, så varm och så otroligt sorglig. Gena Rowlands, James Garner, Ryan Gosling och Rachel McAdams spelar huvudrollerna i Dagboken, om en halvtimme.
Närmast blir det Sportnytt.

2230
Sist ikväll utannonserar Sarah Silverman att hon ska gifta sig. Med vem? Tja titta klockan ett om du vill veta. Före det får du en ny chans att se Entourage från igår, om två timmar.
Men Kevin Connoly, som spelar E eller Eric i Entourage kommer du att få se redan nu. Inte i huvudrollen i och för sig, dom är vikta åt Ryan Gosling och Rachel McAdams. Men vi får också se James Garner och Gena Rowlands som i den här filmen får regi av sin son – Nick Cassavetes. Att ha lite näsdukar nära tillhands är för övrigt en väldigt bra idé.

0030
För den som tycker det är lika fånigt kul som jag tycker att det är med prutthumor är det fantamej julafton. Sarah Silvermans gayvänner tar nämligen mökeriet till en helt ny nivå, om en halvtimme.
Nu till Entourage från igår och den färdigklippta Medellin, Vince drömprojekt. Nu ska grabbarna bara få se den också, vilket inte blir så lätt.

0100
Om du någon gång får komma hem till Steve och Brian och råkar se en gammal burk som står lite otillgängligt – öppna den för allt som är heligt inte! Du kommer snart att förstå varför.

0125
Den som vill ruska liv i sin trädgård i helgen kan få rejält med draghjälp. Imorron blir det nämligen premiär för Trädgårdsfredag där vi ska sätta vår första potatis. 21 å 30 här i tvåan, det följs av en väldigt speciell föreställning med två väldigt märkliga och väldigt roliga killar.
The Umbilical brothers, klockan 22. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: