OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 20 april 2009

Hallåtexter tis 21/4 svt2

1800
Första frågan handlar om en italiensk modekedja känd för fotografen Oliviero Toscanis provokativa reklam. Kan du det? Titta på Vem vet mest om en timme, bara för säkerhets skull.
Nu till ett fruktansvärt våldsamt, blodigt och viktigt kapitel i mänsklighetens historia.

1855
Glukos, Prada och Panda är de tre första svaren som levereras i kvällens Vem vet mest. Därmed inte sagt att de är rätt svar. Rätt sak att göra är att titta, om fem minuter.
Sen ska vi till år 1973 och dagen då en hel stad las ner kan man säga, i Reflex, om trettiofem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Total nedläggelse, trehundra arbetslösa och kanske ett helt ödelagt samhälle. Så lät det 1973 när Cementa kastade in handduken. Hur gick det för Hällekis och människorna där? Ämnet för Reflex, om en halvtimme.
Om du inte vet vad Vesica Urinaria är det latinska namnet för, så kommer du nog kunna klura ut det med tanke på vad Rickard pratar om i början, alltså det som han tycker är anpassat till Vesica Urinaria.

1930
Om du inte kan förlika dig med tanken på att gå hårlös genom livet – ja då finns det ju faktiskt något du kan göra åt det. Titta på Dr Åsa till exempel, för där handlar det bara om hår ikväll, om en halvtimme.
Det första bruket i Hällekis anlas redan år 1768. Drygt tvåhundra år senare hände det som nu på sätt och vis händer igen.

2000
Den första av två naturdokumentärer om den mäktiga floden Mississippi startar nu i Kunskapskanalen, samtidigt pågår handbollsslutspelet i SVT24, medan Magnus Härenstam ska få veta mer om vem han är i ettan.
Här blir det direktsänd debatt om en halvtimme, nu ska det handla om det som Åsa kommer att likna vid tall- och grankottar och ull.

2030
En transsexuell detektiv och sexiga barbiedockor i bur. Istanbul från en annan synvinkel än den man kanske väntar sig? Kobra ger oss den synvinkeln ikväll, om en timme.
Nu ska som vanligt ett antal människor försöka få andra människor att hålla med om deras synvinkel, och tvärtom.

2100
När västvärlden skildrar Istanbul så är det hamamer, magdansöser och turkisk konfekt som gäller. Men många konstnärer tycker att det är en nidbild, det är såklart dom som Kobra träffar, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Han kallades ”ekonomisk torped” och gjorde fruktansvärda saker. Till slut blev hans samvete för tungt och han behövde tala ut, be om ursäkt. Det gör han i Världen, 22 å 55 ikväll.
Nu ska vi till Istanbul för att ta död på transsexuella stereotyper.

2200
Simon Rattle väver de nya klangernas musiktrådar, nu i Kunskapskanalen. En kvart har annars gått av Robert Aschbergs grillning i SVT24, detsamma gäller ettan – att det har gått en kvart av komedin Calcium Kid med Orlando Bloom i huvudrollen.
Huruvida det blir någon boxning i Sportnytt här i tvåan, det återstår att se.

2255
Sverige från i söndags får titta på Lasse Åbergs souvenirsamling och pratar med Nina Persson om hennes politiska kabaret. Om en timme. Sen förbluffas Korrespondenterna av den otroliga nivå av korruption som förekommer i världen, om två timmar.
Det leder oss inte helt osökt in på ämnet i just Världen.

2355
Tänk dig att, som elev, vara tvungen att betala för att få skriva dina prov. Graden av korruption i världen är rent ut sagt skrämmande, titta bara på Korrespondenterna från i torsdags. Om en timme.
Nu, i Sverige från i förrgår, kommer det inledningsvis handla om hur en lätt elakhet blev till en hel utställning.

2455
Sierra Leone kunde vara ett av världens rikaste länder - istället är det ett av världens fattigaste. Orsaken är något som grävt sig in och cementerat sig i landets alla system. Det som Korrespondenterna från i torsdags handlar om.

2525
Något du kanske inte visste om oscarsbelönade skådespelaren Kate Winslet är att hon är...rejält ful i mun. I alla fall i morgondagens avsnitt av Extras, 19 å 30.
Sen kommer fårproblemen angripas från två håll samtidigt, men frågan är om någon av dem är bra. Tredje delen av I regnskuggans land börjar klockan 20 och så ska säsongens sista Babel handla om Ingmar Bergman och Scener ur ett äktenskap som nu ska få nytt liv. 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: