OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 27 april 2009

Hallåtexter mån 27/4, svt2

1800
Ikväll börjar den igen. Jakten på vem som ska bli veckans Vem vet mest-are! Rickard Olsson själv säger att kvällens program kan bli säsongens bästa! Bäst du kollar, om en timme.
En motsägelse mot vanlig uppfattning som kan innehålla en djupare sanning, det är ordbokens definition av en paradox. Här är en annan.

1855
Nyligen sänkte den räntan till rekordlåg nivå. Den är Sveriges centralbank, men vad heter den? Busenkelt, eller hur? Tja, då kan du nog tävla i Vem vet mest, om fem minuter.
Sen börjar nedräkningen inför Eurovision Song Contest på allvar, om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Inte nog med att några bidrag presenteras, vi får också veta varför jury-röstning är tillbaka i årets upplaga av Eurovision Song Contest. Vill du veta det senaste om...tja...allt, titta på Eurovision Countdown om en halvtimme.
När Sveriges kanske mest berömda spion rymde återfanns en av hans möjliga flyktbilar i Djursholm. Av mig, faktiskt. Så fick jag det sagt. Namnet på den där spionen är svaret på kvällens första fråga.

1930
Israel, Island och Bulgarien är tre länder vars bidrag lyssnas på och bedöms av Christer Björkman och hans panel Inför Eurovision Song Contest, om en halvtimme i ettan.
Nu ska vi också räkna ner inför tävlingen, fast med lite annat fokus och med en ovanligt trevlig kille som programledare. Nästa del i nedräkningen sänds för övrigt redan nu på onsdag, i övermorron, vid samma tid – 19 å 30.

2000
I ettan bedöms nio nya bidrag i Eurovison Song Contest och i SVT24 bedöms nya affärsidéer i Draknästet. I Kunskapskanalen däremot blir det Storforum om vården i livets slutskede, hur vi vill dö.
Här i tvåan ska det handla om vad vissa kallar en av universums byggstenar, en ytterligare dimension, som är i princip omöjlig att se men kanske kan mätas.

2100
Inför Barcelonas semifinal i Champions league blir det en exklusiv intervju med supermittfältaren Xavi i Fotbollskväll, som dessutom detaljstuderar Malmös stjärntrio
Agon Mechmeti, Jimmy Durmas och Gillermo Molins, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Hon försökte bota sin besatthet av Sugar genom att ligga med inredaren, men hennes mamma hann före. Så hon är en femtonårig queer oskuld och hennes mamma en hora, vem sa att familjeliv var lätt? Sugar Rush fortsätter, om en timme.
Nu, med tanke på ett av ämnena i Fotbollskväll så måste jag parafrasera en gammal vits – vart tog gräset vägen? Vi spelar på en åker!

2200
Hur klarar en familj av att pappan begår självmord? Nu i Kunskapskanalen, samtidigt som ettan följer en palestinsk psykologs arbete i Gaza.
Här är det Don’t get mad, get even som gäller för Kim efter att hennes mamma gökat med inredaren. I andra delen av Sugar Rush, om en halvtimme. Närmast blir det Sportnytt.

2230
Nästa måndag 22 å 30 blir det säsongsstart för motorsportserien STCC från Mantorp Park här i tvåan. Det gör att Sugar Rush kommer starta en halvtimme senare än ikväll, alltså klockan 23 om en vecka. Har du inte koll på vad som har hänt så har i alla fall Kim det.

2255
Till gårdagens Agenda kom finansminister Anders Borg direkt från helgens toppmöte i Washington med världens finansiella ledare. Såg de någon ljusning? Dessutom ett reportage om politisk TV-reklam i Sverige. Agenda från igår, om femtio minuter. Igår blev det också konsert i vanlig ordning, här kommer den igen.

2345
Gå i fängelse, gå direkt i fängelse utan att passera gå. I alla fall om du inte har pengar nog att klara dig själv ute i verkliga livet eller vad man ska kalla det. Det är en oroväckande trend som Agenda kommer att berätta mer om.

2430
Morgondagens Reflex träffar pionjärer, de som var först, för att – såhär i efterhand – få höra hur det var att vara först. 19 å 30. Sen undersöker Dr Åsa om vi kan förbättra vår hälsa med mat, klockan 20. Dessutom riktar Kobra kameran mot...sig själva. Eller snarare mot dom av oss som riktar kameran mot oss själva. Självporträtt eller narcissism är frågan, 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: